Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Decizie

Numărul microbuzelor de maxi-taxi private din Suceava va fi redus la jumătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Microbuzele de maxi-taxi private, care asigură transportul călătorilor în interiorul municipiului Suceava, vor fi din ce în ce mai puţine sau chiar vor dispărea cu totul. Contractul pe care îl are municipalitatea suceveană cu firmele private de transport public local din cadrul ATPL expiră în luna iunie, iar intenţiile conducerii Primăriei Suceava sunt departe de a-l prelungi pe alţi cinci ani, în aceleaşi condiţii.

“Ne-am fi dorit să nu mai apelăm la acest transport complementar, dar, din păcate, criza economică nu ne permite acest lucru. Contractul de transport public complementar este pentru un număr de 40 de microbuze ale operatorilor privaţi.

Când am venit primar erau 200 de microbuze şi era un haos pe străzi. Le-am redus la 40 şi acum voi propune Consiliului Local să le mai reducem cu 20”, a declarat, ieri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Planurile municipalităţii sucevene sunt de a dota parcul auto al TPL cu noi autobuze şi microbuze, care să acopere necesarul de transport public local suplinit în prezent cu maxi-taxi private.

“Astăzi, TPL are 33 de autobuze, să zicem noi, deşi unele dintre acestea au deja o vechime de cinci ani, şi ne dorim să schimbăm şi parcul de maxi-taxi al Primăriei Suceava, prin achiziţionarea altor mijloace de transport de gabarit redus.

Sunt solicitări să extindem liniile în cartierele noi ale Sucevei şi în Burdujeni Sat, unde nu este eficient transportul cu autobuze mari.

Criza economică ne-a dat planul peste cap, nu am reuşit să facem acest lucru şi mai avem de plătit încă rate la autobuzele achiziţionate anii trecuţi”, a recunoscut edilul sucevean, anunţând astfel faptul că achiziţionarea de noi mijloace de transport în comun va fi amânată pe un alt an.

 

Maxi-taxi-urile private, o afacere pe cale de dispariţie

Cu toate acestea, în trei ani, microbuzele de maxi-taxi private ar putea dispărea cu totul de pe străzile Sucevei, dacă societatea de transport public local (TPL) va fi dotată cu noi microbuze şi autobuze.

“În măsura în care este posibil, vrem să facem şi perioada de contractare cu ATPL mai mică, astfel încât, când va mai trece criza şi primăria îşi va permite să mai cumpere mijloace de transport, să putem renunţa total la transportul complementar”, a spus Lungu, evidenţiind faptul că maxi-taximetriştii privaţi urmează să fie traşi total pe dreapta, nu peste multă vreme.

Reprezentantul transportatorilor privaţi reuniţi în ATPL, Dumitru Tiperciuc, a spus că nu ştie de existenţa vreunui studiu din care să rezulte că transportul complementar, cu maxi-taxi, nu ar mai fi necesar, iar, pe de altă parte, a spus că, cu cât beneficiarii unor servicii au parte de mai multe oferte, au mai mult de câştigat decât atunci când există un singur furnizor de servicii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul microbuzelor de maxi-taxi private din Suceava va fi redus la jumătate.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.4 din 7 voturi
Numărul microbuzelor de maxi-taxi private din Suceava va fi redus la jumătate2.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Offf... trimis de
(10 feb 2011, 11:26:59
asa urasc sa scriu insa nu am ce face. IDIOTUL de lungu (azi doar despre el vorbim) impreuna cu DARIE ROMANIUC, si-au pus in cap sa ne f**a pe toti din Suceava. Daca de exemplu trebuie sa prind un tren autobuzul nr. 2 vine o data la 30 de min. Deci daca am trenul la ora 10, la 8.30 trebuie sa fiu in statia de autobuz pentru ca  ☭ ul ala de autobuz are un traseu ca aproape junge la Prelipca. Personal ma salveaza maxi-taxi-ul de multe ori. Traseul este simplu, fara bucle, fara sate, etc.
Nu mai spun de biletul de 2 lei, de soferii prost educatio, etc. Iata cum inteleg cei doi martalogi sa elimine concurenta din transportul public local. Astept cu nerabdare sa interzica prelipceanul si transportul cu autoturismele personale. Atunci o sa circulam ca INDIENII !
2.   MDA trimis de
(10 feb 2011, 12:41:02
Dreptul omului este sa aleaga singur cu ce vrea sa calatoreasca... Ca vor creste incasarile T.P.L. prin reducerea de maxi taxi este doar o prostie ... Sunt cel mai in masura sa va dau explicatii ,ceea ce scade incasarile tpl sunt abonamentele cu calatorii nelimitate ...Abonamentul ar trebui sa fie doar cu doua calatorii , daca vrei sa calatoresti extra platesti... asa e peste tot in tara si in lume ... si sa pedaleze autobuzele un pic mai rar sa mearga toate pline nu unul plin si doua goale ...si cand vine autobuzul in statie sa se urce omul nu sa strambe din nas ca nu sunt locuri pe scaune !!! ca doar se poate calatori si in picioare doar nu merge omul pana la iasi ....astept comentarii ca sa pot da raspunsuri ... credeti-ma cunosc toate dedesubturile in aceasta problema!!!
2.1  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 15:38:02
Vad ca ai folosit foarte sigur pe tine sintagma :'asa e peste tot in tara si in lume'. te rog sa imi zici si mie in ce tari europene transportul in orase se face de catre privati si nu de catre 'municipalitate' ?. Asa , ar mai fi faza ca am fost dat jos din autobuz in Londra pentru ca soferul nu vedea in oglinda de mine si un prieten. noi nu am mai gasit loc pe scaune. deci ce legatura are burdusirea autobuzelor cu solutii moderne si demne de secolul in care ne aflam. nu ma lua cu vrajeala ca 'neuronul meu nu a inteles ce a zis tu ilustrule geniu, exact asta ai zis, sa mergem ca indienii pana cedeaza sasiul autobuzului.
2.2  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 15:46:17
sunt sigur ca ai tatuaje cu tpl si cu autobuze ...am explicat unui om de mai jos ce am vrut sa zic dar vad ca tie ar trebui sa-ti desenez deci nu cred ca are rost sa mai postez comentarii ... nu sunt privat si nu le iau apararea dar sunt in cunostinta de cauza si despre privati si despre tpl ... si sunt sigur ca ai si fatza de abonament ...
2.3  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 15:49:32
AAAAA am mai uitat sa-ti raspund la o intrebare : transportul public complementar exista in franta ,spania,germania...sau astea in opinia ta nu or fi tari civilizate ?
2.4  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 15:57:55
Ok . Nu am vazut nici un maxi taxi in Paris, dar nu te contrazic. 1 la mana stau in iasi de 5 ani. 2 ma bucur cand revin in sv ca nu mai dau de 100 de maxi taxi cu soferi dobitoci. 3 la mana am masina. Deci vezi toate aprecierile tale cum ca am fata de abonament etc , tatuaj cu tpl sunt eronate. ar trebui sa te opresti din presupus. 4 mai catelus insangerat , adica un om care are abonament are o fata anume? esti vreun pui de smecher nascut in masina personala? te rog sa o intrebi pe maicata daca nu cumva a avut vreodata abonament la un mijloc de transport in comun? si daca iti zice ca da, sa te duci repede la oglinda sa te verifici sa nu ai fata de abonament. esti cam slabutz de felul tau dar asa pt pauza de masa ma distrez copios cu tine mai aurel
2.5  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 16:02:17
Copile am avut si eu abonament acum 22-23 de ani ,adica probabil cand tu fugeai dupa avion sa vezi unde are cuibullaughing).ceea ce am vrut eu sa exemplific este ca nu ma poate obliga pe mine taranul asta din prelipca , cu ce sa calatoresc eu dar ma rog poate totusi ar trebui sa-ti desenez mai vasile...
2.6  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 16:05:04
si pentru cultura ta "din generala" REDDOG inseamna caine rosu blooddoggy ar insemna ineptia pecare ai scris-o tu .... obositule !!!
2.7  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 16:12:37
Catalin stiu ce inseamna REDDOG dar daca tu esti atat de daramat cultural ca nu poti intelege o ironie, probabil ca acum 22 de ani cand aveai 18 ani sau cat aveai te-ai oprit la nivel de scoala profesionala de cizmari. Ai inteles?? e o ironie!! cred ca orice copil de clasa I din ziua de azi stie ca red=rosu si nu insangerat, cum te-am ironizat eu pe tine, dar lasa asa. sa stii ca batranete nu e o virtute cum nu e nici tineretea.pot fi mai fasnet si mai realist ca tine chiar daca sunt mai mic. tare ma tem ca aici cam asta este cazul.
2.8  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 16:22:31
HaHaHa ce ma distrezlaughing)!!!cu glumite de astea de-ale tale mai costele m-au dat afara de la gradinita !!! tare am impresia ca tu esti un copil frustrat care nu prea e bagat in seama si cand deschide calculatorul se transforma intr-un superman al net-uluihappymai bine lasa asa .....
2.9  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 16:34:31
Frustrati poate suntem cu totii cateodata, dar nu a fost cazul aici. Oricum o lasam asa. multumesc ca m-ai bagat in seama azi. A fost distractiv, fara ironie acuma:) ..a fost un schimb de replici interesant . numai binehappy
2.10  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 17:35:44
@câine rosu: pekineza mea îti transmite salutari! Tot pekineza mea ma-ndeamna sa-ti spun ca-n Belgia calatorim ori cu autobuzele companiei locale de transport, ori cu taxi, în functie de ora si de cât de grabite suntem. Maxi-taxi nu exista pe-aici iar abonamentul pe transportul în comun îti da dreptul la câte calatorii vrei, pe orice linie din oras, în orice zi din saptamâna. Poate Belgia n-o fi în aceeasi lume în care bati tu câmpii, poate Belgia n-o fi asa de civilizata ca Franta, Spania sau Germania... Daca nu stii unde-i Belgia: cauta dupa cuiburile de avioane ca tot esti destept!winking
Mai zice pekineza mea s-o mirosi sub coada!
2.11  RE: MDA trimis de
(10 feb 2011, 23:58:57
RTRMHL eu am impresia ca tu esti o zdreanta plecata la produs in belgia ... de fapt esti de la tara si te-ai ajuns cu fundul prin bruxelles dar tot zdreanta ramai ... cand munceau altii ca mine in belgia tu te incaltai cu fesul ...acum ti-au iesit cateva fire de par la fund si imi tii mie lectii de sarcastica ? si sunt foarte sigur ca tu te deplasezi cu taxiul la munca si mai apoi cu masinile clientilor pe care ii agati taraturo...
3.   EU AM SPUS CA NU-L MAI VOTEZ PE LUNGU trimis de
(10 feb 2011, 12:48:48
SA ARUNCATI O PRIVIRE SI LA ARTICOLUL CU CAMERELE DE SUPRAVEGHEAT CA ACOLO SE VEDE CLAR FURTUL, ASA LA LUCRARILE DE SCHIMBAT TERMOFICARE MAI GREU DEMONSTREZI FURTUL PDL...

ATI INTERZIS TRANSPORTUL GRATUIT LA MAGAZINE, ALA CATRE REAL ERA CHIAR UTIL, ati luat caashul de la iulius mall si acum tot autobuzul de burdujeni intra in parcare ca la tigani... irosim toti timp ca sa intre si sa iasa din parcare cand este aglomerat nici nu mai are rost... sta 1 ora in parcare... dar asa-i la noi ma banul dicteaza

acum vreti sa fie monopolul total... stii ce fain cand vreau eu sa ajung din itcani pe marasesti si doar maxi ma duce direct autobuzul ma freaca prin obcini si abea la intoarcere ma duce pe marasesti... ?! lasa ca naiba te mai voteaza
4.   MOTIV? trimis de
(10 feb 2011, 13:36:43
Ce motiv are decizia asta? Să nu aud iar faza cu "TPL are pierderi" că le doresc să ajungă cu autobuzul în râul Suceava în acest caz. Cum zicea cineva mai sus, ar trebui lumea să-şi vândă şi maşinile, scoatem din legalitate şi taxiurile obişnuite, face primăria firma de biciclete şi mergem toţi pe stradă cu rolele.
5.   Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 14:38:43
Special for REDDOG ai zis niste prostii mai mari ca tine:
- nu poti burdusi matale autobuzele cand vrei
- nu ma poti comanda cand si cum sa tramb din nas sau cand sa ma urc in autobuz
- in orasele civilizate, din tara chiar, nu vezi tigania in transportul local cum e la noi.
Daca le stii pe toate, de ce in Bucuresti nu avem parte de maxi taxi, in Oradea, Cluj șamd? Pentru ca acolo STATUL conduce. Nicaeri in lume nu conduc privatii, de aia este haosul din tara, care este acum, pentru ca statul s-a lasat condus de privati. E momentul sa se puna piciorul in prag, gata 21 de ani a fost ce a fost AJUNGE, lasati statul sasi faca datoria ca va fi bine pentru toti, nu numai pentru patroni.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 15:22:10
Dumneata ori esti slab pregatit ori esti un pic incuiat...prin comentariul meu am vrut sa zic ca pierderea suferita de tpl este din cauza ca autobuzele circula exagerat de des , si primul dintr-o serie merge arhiplin si urmatoarele merg lejer ...dar nah neuronul dumneavoastra sufera de singuratate... eu nu le iau apararea privatilor dar nici cu politica primarului nu sunt de acord ... pe mine nu ma poate sili nimeni sa merg doar cu autobuzul , merg cu ce vreau eu si cu ce ma lasa mai aproape de unde vreau sa ajung ...si oricum dumneata daca stai in obcini(apropos si eu tot in obcini stau ) cred ca ai uitat cand mergeam pe jos pana in obcini la intrare sa luam infectiile alea de autobuze sau troleibuzele alea care curentau cand ploua afara ....si nu a mai murit nimeni !!!
6.   Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 14:48:51
PENTRU CEI CU PUTERE DE DECIZIE
1. eliberare de abonamente si pe maxi-taxi
2. maxi taxi sa circule pana la ora 23 ca TPL, ca si amaratul din blocul IR sa ajunga la gara de la el din statie nu de la Metro
3. traseele 2 si 5 sa faca bucala in obcine ca si 4
4. un pic sa se umble la redesenarea traseelor
5.scoaterea taxatorilor si intensificarea controalelor cu amenzi grase
5. eliberarea de bilete pentru grup, pentru o zi sau o saptamana cum e sin alte orase, Exemplu un om din obcini cu familia de 4 membrii da 16 lei pana in centru si inapoi, mai bine ia taxiul ca da bacsis si ramane cu rest

si ar mai fi
6.1  RE: Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 15:08:44
mai bine nu posta! "4 membrii da 16 lei ...", iar şoferul taxiului merge în portbagaj...
6.2  RE: Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 15:36:44
maxi taxi ar circula pana la 23 ca au mai circulat si acum cativa ani ... dar acum maxi taxi ,domnule destept nu primesc nici o subventie de la primarie sau de la stat ca sa isi permita sa circule degeaba dupa ora 8 seara...ca tpl -ul tau mult iubit .daca ar fi maxi dupa ora 8 as prefera sa merg cu ei dar daca nu este si am de mers undeva merg cu autobuzul . cu scoaterea taxatorilor sunt si eu super de acord...echipe de control sunt cateva 3 cred dar taxatori sunt 2 pe tura adica 66 cel putin ca mai au nevoie si de libere... ori tonete de vanzare bilete ar fi maxim zece ,iar o economie importanta pentru tpl. din cei 66-70 de taxatori oricum jumate din ei fura tpl -ul asa ca nu cred nici in ruptul capului ca pana nu schimbam primarul si pe sclavul sau romaniuc pierderile nu vor fi reduse ...
6.3  RE: Comentariu trimis de
(11 feb 2011, 10:39:53
Pt "AMARUL" Tu gresesti. In propozitia: "un om din obcini cu familia de 4 membrii da 16 lei " predicatul se acorda cu subiectul (un om...da), deci TICUTA s-a exprimat corect.
7.   Pt. AMARUL trimis de
(10 feb 2011, 17:38:24
daca nu stii gramatica, nu te baga

Acum sa explic: in propozitia ”...un om din obcini cu familia de 4 mambrii da 16 lei...” ”om” este subiectul si ”dă„ este predicatul, in concluzia nu familia nici membrii dau banii ci omul, greseala ea e ca nu am pus caciulitele si virgulitele, dar tu fii baiat mare trebuia sa intelegi, iar la matematica 4x2=8x2(dus-intors)=16

Pt blackDOG in cerul gurii, te las in stiinta ta, esti prea plin de tine si nu are rost sa poluam rubrica cu discutii ce nu sunt constructive.
7.1  RE: Pt. AMARUL trimis de
(10 feb 2011, 19:53:37
1. Blocul IR vine de la Întreprinderea de Reţele Electrice (I.R.E.)
2. "lasati statul sasi faca datoria". ???
3. Spui ca de haosul din tara se fac vinovati privatii. Reprezentantii statului s-au comportat ca un fel de privati. De ce spun "ca un fel"? Pentru ca un privat nu isi fura din societate asa cum au furat unii directori din institutiile pe care trebuiau sa le conduca pe noi culmi de glorie si progres. Un privat trebuie sa munceasca pentru a dispune de banii necesari demararii unei afaceri. Un astfel de privat nu isi fura caciula (excludem "privatii" care au "muncit" un tun la stat). Arbitrariul statului a generat haosul.
4. "va fi bine pentru toti, nu numai pentru patroni". De ce orientare politica esti? Dreapta? Daca "toti" = "clasa muncitoare" si "patroni" = "burghezie", atunci avem lupta de clasa. Corrreeeeeect! Esti de dreapta.
5. Acum 21 de ani statul era subordonat unui singur partid. Ai grija ce iti doresti...
8.   Foarte bine trimis de
(10 feb 2011, 20:02:09
Orice oras care se respecta a desfiintat maxi-taxi-urile. Nu trebuie sa ma credeti. Duceti-va prin tara si vedeti cu ochii vostrii. Singurul lucru ce ramane de facut, din partea TPL este sa suplimenteze numarul de autobuze, in asa fel incat sa acopere toate zonele (ideal asa ar fi) si toate intervalele orare. Daca se poate rezolva asta, maxi taxi-urile chiar sunt inutile.
Daca nu se stie cum, sa se dea telefon la primarii care au reusit sa faca aceasta schimbare si care au mai aerisit (putin dar semnificativ) strazile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei