Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Au trecut la acţiune

Coadă la Parchetul Rădăuţi, unde profesorii au depus plângeri penale împotriva unor secretari de stat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii au stat la coadă ieri, în faţa Parchetului din Rădăuţi, unde au venit să depună plângeri penale împotriva unor secretari de stat şi directori din Ministerul Educaţiei şi din Ministerul Finanţelor Publice. Profesorii care au depus plângeri penale sunt din zona Rădăuţi şi au venit la Parchetul Rădăuţi însoţiţi de liderul lor de sindicat, preşedintele Sindicatului „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc. Totul a pornit joia trecută, când trezoreriile din judeţ au blocat toţi banii pentru salarii, deşi în zilele anterioare la o parte din şcoli aceştia au fost daţi.

Liderii Sindicatului „Pro-Educaţia” Suceava şi ai Sindicatului „Bucovina” din zona Rădăuţi, Traian Pădureţ, respectiv Gheorghe Şorodoc, au reclamat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că „s-a ajuns la o stare conflictuală privind plata salariilor în învăţământ” întrucât de la Ministerul Educaţiei s-a trimis „o notă care din punctul nostru de vedere nu are nici o valoare, pentru că este doar o adresă care recomandă ca reîncadrarea privind salariile pe 2011 să se aplice după reglementări legislative, fie abrogate, fie declarate neconstituţionale”.

Sindicatul Liber şi Independent „Bucovina” al Învăţământului din zona Rădăuţi a transmis marţi membrilor din teritoriu modele de plângeri penale ce vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi împotriva secretarului de stat Oana Badea, a secretarului de stat Gyorgy Andras Kiraly, a directorului general Ioana Mihăilă, a directorului de resurse umane George Ghelmez, a directorului general Mihai Păunică şi a directorilor trezoreriilor la care sunt arondate şcolile din judeţ.

 

Profesorii din judeţ vor depune plângeri penale în fiecare zi, după un calendar elaborat la nivel de sindicate

Profesorii au elaborat şi un calendar pe baza căruia se vor prezenta la Parchetul Rădăuţi pentru a-şi depune plângerile penale împotriva celor menţionaţi. Ieri, au depus plângeri profesorii de la şcolile din Bivolărie, Grămeşti, Şcoala Nr. 4 din Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.

Azi, la Parchet se vor prezenta profesorii din Măneuţi, Horodnic de Sus, Straja, Voitinel, Voievodeasa, Suceviţa şi Bogdăneşti, iar mâine, profesorii din Milişăuţi, Grăniceşti, Burla, Iaslovăţ, Bălcăuşi, Arbore, cei de la Şcoala Nr. 3 Rădăuţi, Şcoala Nr. 5 Rădăuţi, Şcoala Specială Rădăuţi şi cei de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi de la Şcoala Nr. 11 din Suceava.

Profesorii vor continua să depună plângeri penale şi luni, când la Parchet se vor prezenta dascăli de la Marginea, Brodina, Falcău, Satu Mare, Grupul Şcolar Bivolărie, Grădiniţele Nr. 2, 3 şi 5 din Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Coadă la Parchetul Rădăuţi, unde profesorii au depus plângeri penale împotriva unor secretari de stat.
 Vizualizări articol: 839 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Coadă la Parchetul Rădăuţi, unde profesorii au depus plângeri penale împotriva unor secretari de stat4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si Brodina??? trimis de
(10 feb 2011, 20:43:35
pentru ce sa depuna directoarea POLEAC STELA, ca i-a dat PDL functie cu salariu peste 30milioane?i-a angajat fata profesor,i-a facut primaria casa ca a fost "sinistrat"in 2008?
2.   Pt HUTANU trimis de
(11 feb 2011, 08:58:03
daca fata dnei Stela s-a angajat in invatamant sigur nu a fost angajata cu 8 clase, sigur are studiile necesare si indeplineste conditiile pt a ocupa postul respectiv, si legat de salarul dnei ..... i-ai scos extras de la banca sa vezi cat salar are, de asta s-a ajuns in situatia in care suntem, ce-i fara studii vor sa fie salarizati la acelasi nivel cu cadrele didactice care isi dau grade, examene, inspectii, munca multa cu fel de fel de copii, si buni si rai ...... !!! ai fost vreodata la gradinita sa vezi cat munceste o educatoare, sterge nasul si la fund copii, le pune creionul in mana, trebuie sa aiba grija de cate 30 de copii sa nu se loveasca , sa nu-si scoata ochii !!!! Cu siguranta lucrezi la Primarie , dle Hutanu, concepti de ale lor ai!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei