Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Verdict necruţător

Poliţiştii corupţi din Stulpicani, câte trei ani de închisoare cu executare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii de poliţie recuperatori şi şpăgari de la Stulpicani au aflat ce le rezervă viitorul. Tribunalul Suceava i-a condamnat ieri la câte trei ani de închisoare cu executare într-un dosar care se judeca de un an şi jumătate. Toader Olari, de 54 de ani, a fost judecat pentru cinci infracţiuni (trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice şi câte o infracţiune de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual), iar colegului său, Cristian Daniel Jitari, de 40 de ani, i s-au imputat şapte fapte, respectiv luate de mită, trafic de influenţă, furnizarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Avocaţii celor doi agenţi au declarat că vor ataca soluţia Tribunalului Suceava, deoarece consideră pedepsele disproporţionate în comparaţie cu probatoriul din dosar.

„Este o pedeapsă prea aspră faţă de faptele care i se impută şi faţă de poziţia sa procesuală, fără a mai pune la calcul starea sa de sănătate şi consecinţele tentativei de omor în care a fost victimă în 1982. Soluţia este netemeinică şi o vom ataca la instanţa superioară”, a declarat Lidia Vargan, avocatul lui Toader Olari.

Aceeaşi poziţie a avut-o şi Bogdan Călin, avocatul lui Cristian Daniel Jitari: „Pedeapsa este mult prea mare, având în vedere că nu mai lucrează în sistem şi nu mai poate produce efecte juridice care să afecteze bunul mers al instituţiei. Cu siguranţă vom înainta apel faţă de această condamnare”.

 

Poliţistul Jitari cerea bani pentru măsluirea dosarelor

Arestaţi mai întâi preventiv, foştii poliţişti din Stulpicani au ieşit din celule după câteva săptămâni, iar procesul a continuat cu ei în stare de libertate.

Anchetatorii au stabilit că agentul Cristian Daniel Jitari, pe 24 aprilie şi 2 iunie 2009, a primit, de la un anume Vasile Zamcu, 2.000 de lei pentru a muşamaliza un dosar penal, în care respectivul era cercetat pentru că a folosit acte falsificate pentru a conduce un autoturism cu care a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de 21/22 aprilie 2009.

Tot în luna iunie 2009, dar pe data de 3, agentul Jitari a cerut bani şi alte bunuri de la Maria Moroşan, pe motiv că a intervenit pe lângă anumiţi inspectori de poliţie de la Gura Humorului pentru a-l ajuta pe soţul acesteia să nu fie tras la răspundere penală.

Tot la începutul lui iunie, acelaşi poliţist i-a anunţat pe mai mulţi afacerişti din comună că urmează să se efectueze un control economic la mai mulţi agenţi economici din localitate, persoanele informate de agentul Jitari reuşind să evite verificările şi să scape de eventualele sancţiuni.

 

Toader Olari fura documente din dosarele penale

Celălalt poliţist implicat în acest dosar, agentul Toader Olari, este acuzat că încuraja afacerile ilegale cu material lemnos din Stulpicani.

Mai mult, cei doi agenţi de poliţie se îndeletniceau şi cu alte „meserii”, cum ar fi cea de recuperatori de datorii.

Abuzând de calitatea de poliţist, cei doi au făcut presiuni psihice asupra unui consătean pentru a recupera de la acesta o datorie de 3000 de lei. Pentru serviciile de recuperatori, cei doi agenţi au primit câte 600 de lei.

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, din 2001, respectiv 2002, au sustras de la postul de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri oficiale, pentru a-i scăpa de amenzi sau de răspunderea penală pe tot felul de indivizi şi pentru nesoluţionarea în mod legal a petiţiilor altor persoane.

Numai Olari a sustras, începând din 2001 şi până în 2009, zece dosare penale, trei procese verbale de cercetare la faţa locului, 18 procese – verbale de constatare şi sancţionare contravenţională şi 24 reclamaţii, petiţii, sesizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii corupţi din Stulpicani, câte trei ani de închisoare cu executare.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.90/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 10 voturi
Poliţiştii corupţi din Stulpicani, câte trei ani de închisoare cu executare4.9510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Avocatii trimis de
(10 feb 2011, 11:40:25
indiferent de ce infractiuni ar face oricine, acesti avocati ar spune a negru e alb...oare nu exista un pic de demnitate? se vinde totu pe bani?
1.1  RE: Avocatii trimis de
(10 feb 2011, 20:07:38
Isi fac doar meseria, stai linistit. Decizia sta in mana judecatorilor totusi.
2.   Nu avem coruptie trimis de
(10 feb 2011, 11:44:42
"domnule judecator va rog eliberatii...FAPTA NU EXISTA!!!" NUMAI ASTA E LA GURA LOR - a disparut frica de Dumnezeu, nimeni nu mai are constiinta, nimeni nu mai are credinta...
3.   Bulau trimis de
(10 feb 2011, 12:22:56
3 ani e prea mult????
Mi se pare cam prea putin 3 ani pt gaborii corupti.
3 ani ia un amarat care fura de foame o gaina, iar astia ar trebui sa fie dati exemplu. Sper ca la recurs sa le mai bage vre-o 3 de caciula, asa cum era pe vremea Impuscatului (daca faceai recurs, in 98% din cazuri i-ti mai dadea ceva in plus).
4.   Marş trimis de
(10 feb 2011, 13:34:51
Atât timp cât starea de sănătate nu te-a împiedicat să faci toate căcaturile, aşa n-ar trebui să te împiedice să faci puşcărie. Ce motive de căcat invocate de avocaţi. Dacă îi dau în cap la tanti Maricica de peste drum că nu o suportam, o să zic la tribunal că mi-e rău, simt o extorsiune în aer de la presiunea creierului şi nu pot face puşcărie....
5.   Flutur,cadaru,cretuleac sau eternii primari trimis de
(10 feb 2011, 15:10:24
OK,puscarie pentru doi amarati care sunt plini de datorii.Puscarie pentru vamesii corupti.Puscarie pentru cel care fura cand nu are ce manca.Dar FLUTUR, DAN CADARU,idiotul de CRETULEAC fostul subprefect sau tovarasii primari PDL, de la Paltinoasa CARPIUC,de la Frasin BALAN,de la Capu Campului CAJVAN, cand intra la puscarie pentru raul facut oamenilor? Despre Flutur nici nu are rost sa mai vorbim.Dar Cadaru de unde are bani sa-si faca service auto vis-a-vis de hotel aldi a lui ripan? De unde a avut Cretuleac 14500 de euro sa-si cumpere mercedes cu banii jos din germania dupa trei luni de subprefect? A fost in germania cu cumnatul sau dupa masina,deci nu e credit cum ar indrazni sa spuna. Primarii de la paltinoasa,frasin sau capu campului de unde au avut banii pentru averea pe care o au? Toate astea din salarii? Ma indoiesc.Unde sunt organele statului?Unde esti basescule?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei