Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără efect

Încasări record la impozitele pe clădiri, la Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Administratorii firmelor din municipiul Suceava s-au grăbit să plătească impozitele pe clădiri şi terenuri încă din prima lună a acestui an, surprinzând administraţia locală cu rapiditatea cu care s-au prezentat la casieriile primăriei.

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că faţă de luna ianuarie a anului trecut, în 2011 încasările din impozitele şi taxele pe proprietate datorate de agenţii economici sunt de 246 la sută. La persoanele fizice, încasările la acest tip de taxe sunt la 94,8 la sută faţă de 2010, deci există o creştere totală de 113,9 la sută. Explicaţia dată de Lungu pentru această majorare spectaculoasă este acordarea, în premieră, a unei reduceri de 15 la sută pentru firmele care îşi plătesc taxele şi impozitele pe proprietate până la 31 martie a.c.

„Este primul an când am aprobat bonificaţia de 15 la sută pentru persoanele juridice care plătesc impozite pe clădiri şi teren până la 31 martie şi astea sunt roadele. Numărul celor care au plătit e dublu faţă de anul trecut, deci este o măsură corectă şi înţeleaptă pentru că ei au sume mari de plătit”, a spus primarul.

Pe ansamblul încasărilor la bugetul local, acestea au scăzut, însă, faţă de ianuarie 2010. Potrivit lui Lungu, nivelul este la 71,2 la sută faţă de ianuarie 2010. Sumele defalcate din TVA reprezintă 71 la sută în ianuarie 2011, comparativ cu perioada similară din 2010. „Facem tot ce putem ca să încasăm cât mai mulţi bani la buget pentru că, din păcate, sumele care vin de la bugetul centralizat sunt mult mai mici. Anul acesta avem cu 300 de miliarde lei vechi mai puţin”, a mai spus primarul de Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încasări record la impozitele pe clădiri, la Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1282 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Încasări record la impozitele pe clădiri, la Primăria Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Si taxa de salubritate? trimis de
(10 feb 2011, 18:05:12
Locuiesc în Belgia de 4 ani, am un apartament proprietate personala în Suceava iar de anul asta trebuie sa platesc taxa de salubritate indiferent daca locuiesc sau nu în tara!
Propun domnului primar Lungu sa stabilim o linie de curierat prin Atlassib sau DHL sau poate are dumnealui o firma de transport agreata în asa fel încât sa-i trimit gunoiul meu menajer deja triat în saci corespunzatori, pe caprarii: menajer, pet aluminiu si tetrapack, hârtie!
Daca nu primesc o astfel de oferta ma simt libera sa arunc pe strada în concediu orice-mi casuna: ambalajul de înghetata, cutia de la suc, mucul de tigara, tampaxul! Oricum în cele 21 de zile de concediu nu voi produce atâta gunoi cât un locuitor permanent al distinsului municipiu, ma gândesc ca-n ultima luna sa strâng gunoiul si sa-l pun în bagaj, sa mi-l proceseze municipalitatea daca tot platesc banii astia!;)
1.1  RE: Si taxa de salubritate? trimis de
(10 feb 2011, 21:39:53
asa am sa fac si eu.
ioane, esti prost.ai 4 stai jos.
dom primar..primesti 300 mai putin?mai da ceva peste aia 6 la catedrala.Sa se roage lumea poate prin post si rugaciune se fac drumurile,se vor amenaja fatadele cladirilor etc.Vaca ce esti.
Am zis!
2.   Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 20:39:03
nu te mai caca pe tine cu belgia ta,ca in aproape tot occidentul se plateste asa si apropo:pastreaza-ti gunoiul si nu mai rupe cu postarile tale de castravetar
3.   Ba valerica, trimis de
(10 feb 2011, 23:55:58
dupa cum scrii esti un ghiolban cu fatada de taranoi cu doua clase mai mult ca trenul,cu gauri in minte ca strazile din curul de unde ai iesit.Ai uitat ca te stergeai cu pietris la ☭ pana nu de mult si acum nu mai poti de strazi asfaltate pentru bemveul tau vechi si mozolit.Coclitule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei