Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pagube mari pentru nimic

Poliţia de Frontieră, lovită a doua oară, în câteva zile, de hoţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Turnurile de comunicaţie şi de supraveghere ale Poliţiei de Frontieră par să fi devenit ţinta hoţilor, în interval de câteva zile două dintre ele fiind „curăţate” de cablurile din cupru. Grav este că pentru doar câteva sute de lei, cât iau pe cuprul sustras la centrele de colectare, hoţii provoacă pagube de zeci de ori mai mari. Deocamdată doar într-un caz poliţia a reuşit să-i depisteze pe autori.

 

Ultimul furt a fost sesizat la poliţie marţi. Lucrătorii de la Postul comunal Brodina au fost anunţaţi de către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava că de pe turnul metalic din dotare, aflat în Brodina, s-a sustras cablul de împământare. Respectivul turn de comunicaţie se află într-o zonă izolată, la mai bine de un kilometru de case.

Ca să ajungă la cablul care îi interesa, hoţii au avut mult de muncă. Echipa de poliţie deplasată la faţa locului a constatat că terenul pe care se află turnul este împrejmuit cu gard metalic cu înălţimea de 2,5 metri, peste care se aflau trei fire de sârmă ghimpată, fire pe care hoţii au reuşit să le taie. După ce au sărit gardul de doi metri şi jumătate, aceştia s-au urcat pe scara metalică a stâlpului, până la o înălţime de circa 45 de metri, de unde au tăiat cele două cabluri din cupru ce asigură protecţia turnului împotriva fulgerelor. Au rupt apoi colierele metalice de care era prins cablul, punându-l la pământ şi dispărând cu el. Paguba creată de hoţi se ridică la 20.000 de lei.

Judiciariştii de la Poliţia municipiului Rădăuţi au demarat o anchetă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cum zona în care au acţionat hoţii este una izolată, depistarea autorilor va fi foarte dificilă, mai ales că este probabil ca fapta să se fi produs cu mult timp în urmă (în intervalul decembrie 2010 – începutul lui februarie 2011).

 

Scenariu aproape identic, la un releu din Marginea

Reamintim că joia trecută, şi un releu de transmisie aparţinând de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, situat în comuna Marginea, a fost lovit de hoţi. Scenariul după care s-a acţionat este cam acelaşi. Cei trei autori, depistaţi între timp de poliţie, au escaladat turnul, tăind din partea de sus cele două cabluri de 50 de metri, după care, ulterior, le-au dislocat din sistemele de prindere a stâlpului metalic al releului.  

Ulterior, au secţionat cablurile, au ars învelişul din plastic şi au dus cuprul la un centru de colectare de pe raza municipiului Rădăuţi. Din nou o pagubă de aproximativ 20.000 de lei, pentru nişte cupru pe care hoţii abia au luat o mie de lei.  

Cei trei suspecţi identificaţi de poliţie, Alin Procş, de 18 ani, Dumitru Halip, de 18 ani, şi Ilie Alexandru Halip, de 15 ani, toţi din Marginea, sunt cercetaţi în stare de libertate, primii doi având interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu. Luaţi la întrebări în cadrul anchetei, cei trei au pus furtul pe seama sărăciei, fără a-şi da seama ce pagubă lasă în urmă. Anchetatorii cred că aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul faptei de furt de la Brodina, cel mai probabil autorii fiind tot nişte localnici.

 

Furturile, sesizate foarte târziu

Un alt aspect care trebuie subliniat, în ambele cazuri, furturile au fost semnalate cu mare întârziere. Cei care răspund de respectivele sisteme ale Poliţiei de Frontieră au estimat că furturile s-au produs în intervalul decembrie 2010- începutul lui februarie 2011. Altfel spus, aceştia nu mai făcuseră o verificare minuţioasă a obiectivelor de la finele anului trecut. Trebuie spus că acest lucru a fost posibil în condiţiile în care tăierea cablurilor nu a afectat direct funcţionarea respectivelor sisteme, tăierea lor ducând doar la defectarea paratrăsnetelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia de Frontieră, lovită a doua oară, în câteva zile, de hoţi.
 Vizualizări articol: 2761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia de Frontieră, lovită a doua oară, în câteva zile, de hoţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(10 feb 2011, 15:21:31
Oare nu sunt ceva inscenari? Ar trebui verificat. Vor sa demonstreze ca prin arestarea colegilor nu mai poate fi pazita granita dar, pe politisti cine ii pazeste?
2.   =)) trimis de
(10 feb 2011, 16:39:27
Eu i-as premia pe hoti. Vai mama lor de politai... Asa zile ati ajuns sa va fure de sub nas?rolling on the floor
3.   Oare paza obsteasca e de vina???? trimis de
(10 feb 2011, 20:13:19
ciobanii de frontiera..........pe cand erau la stana aveau caini,acum in uniforme se cred "DOMNI"
4.   Ciobanii... trimis de
(10 feb 2011, 20:33:39
poate e un semnal sa vina DGA la Brodina sa adune cloaca de politisti contrabandisti
5.   ]]] trimis de
(10 feb 2011, 22:39:25
sa stea de paza la releu , dar problema e ca acolo nu primesc traditia.
6.   Pt hutanu))))) trimis de
(11 feb 2011, 13:25:53
la adresa tuturora ai de comentat, cadre didactice, politisti de frontiera, a fost vreunul la tine la poarta sa te deranjeze cu ceva???? de ce mananci la rahat degeaba ...., sau poate crezi ca te va premia cineva cu ceva !!!! Suntem portocalii , nu mai sunt vremurile de pana in `89 ca te premia daca spuneai ca vecinul a taiat vitelul, cuminteste-te!!!! bugetar de primarie!!!!
7.   Comentariu trimis de
(11 feb 2011, 13:31:54
toti incearca sa-si castige o paine in plus, din cauza salariilor nesimtite pe care le avem!!! si pe langa ei traiesc si cei care dau mita ..... sunt oameni care nu ar avea de-o paine in casa daca nu ar trece un cartus de tigari cu bicicleta si sa-l vanda dupa trecerea granitei, guvernul le-a taiat si ajutorul social, din ce sa traiasca ???? si omul de rand si politistul de frontiera trebuie sa traiasca , se ajuta unul pe altul!!!! daca nu va convine apucati-va si voi de "contrabanda", se castiga bine, bine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei