Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un politician italian afirmă că este mai uşor să educi un câine decât un rom

Un politician italian a declarat că este mai uşor să fie educat un câine decât un rom, afirmând că romii refuză să muncească şi fac copii pentru a-i trimite la furat, informează Corriere della Sera în ediţia electronică.

"Este mai uşor să educi un câine decât un copil rom. Câinii şi copiii, dacă îi educi, apoi sunt educaţi. Dar, dacă nu îi educă nimeni, urinează pe garduri. Nici măcar căţeluşul meu nu urinează pe garduri, doar pe copaci", a spus Tiziana Maiolo, purtătoarea de cuvânt a filialei din Milano a formaţiunii Viitor şi Libertate, înfiinţată de Gianfranco Fini.

Maiolo a făcut aceste declaraţii în cursul unei intervenţii la postul Radio24 pe tema cazului celor patru copii români decedaţi într-un incendiu izbucnit într-o tabără de romi din Roma.

Maiolo a criticat şi poziţia preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano: "Preşedintele Napolitano a greşit pentru că a vorbit în necunoştinţă de cauză; a spus că romii trebuie să aibă case, dar de ce nu şi italienii?".

Deşi consideră că "toate etniile pot fi integrate", Tiziana Maiolo a subliniat că romii "pur şi simplu nu vor să muncească", "nu au un simţ al igienei" şi "fac copii pentru a-i trimite să fure sau să se prostitueze".

Maiolo a avut această intervenţie pe fondul polemicilor apărute în Italia după ce patru fraţi români cu vârste cuprinse între patru şi 11 ani au murit într-un incendiu produs duminică seara într-o tabără de nomazi din Roma.

Incendiul a izbucnit duminică seara într-o baracă situată în zona Appia Nuova din Roma, în cartierul Acquasanta.

Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, copiii care au murit în incendiu sunt trei băieţi şi o fetiţă, toţi fraţi, având vârste cuprinse între patru şi 11 ani.

Toţi cei patru copii provin dintr-o familie de români care trăia în baraca amplasată abuziv. În momentul izbucnirii incendiului, cei patru copii erau singuri în baracă, în condiţiile în care părinţii tocmai părăsiseră locuinţa improvizată pentru a face cumpărături.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un politician italian afirmă că este mai uşor să educi un câine decât un rom.
 Vizualizări articol: 628 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Un politician italian afirmă că este mai uşor să educi un câine decât un rom5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(10 feb 2011, 11:11:37
Hai s ’o spun direct ... ţiganii fură
Am făcut’o ca o afirmaţie , deşi
Ei sunt săraci în bătătură
Unde’i marfa ? unde’s hoţii ?

România’i jefuită , prădată
Este evident pentru oricine
Şi’atunci cum ,, ţiganii fură ’’ ? ? ? iată
Că românu ( se pare ) fură mult mai bine

Şi’aici mai e şi vorba de ipocrizie
Arăţi cu degetu’... strigi în gura mare
I ,, ţiganu’i vinovat de hoţie ! ! ! ’’
Dar tu , române , nu eşti vinovat mai tare ?

Tratezi rOmul de lângă tine
Mai naşpa (aşea ) cum şi eu fac
Dar nu doar el fură , ştii bine
Decât să’l fac hoţ ... nu mai bine tac ?
1.1  RE: * trimis de
(10 feb 2011, 11:56:24
Fac pariu prietene ca nu ai viata sociala deloc(poate doar etnobotanice ) lasa-ne sa traim nu ne mai viola ochii cu poeziile tale stupide... Mai iesi si tu pe afara ,aeriseste-ti creierul ca e naspa tare ...
1.2  RE: * trimis de
(10 feb 2011, 12:55:03
Mai bine taci in orice privinta. Esti dus cu pluta tare, nici romaneste nu stii sa scrii.
1.3  RE: * trimis de
(10 feb 2011, 13:29:59
N-a zis rau ABCDAR
1.4  RE: * trimis de
(10 feb 2011, 19:33:57
iarta-ne ABCDAR, nu ti-am facut nimic.
1.5  RE: * trimis de
(10 feb 2011, 19:59:18
BA DA! De cand asteptam sa ne consulti in aceasta maniera democratica... Avem majoritate. Taci!laughing

2.   Viva Romia trimis de
(10 feb 2011, 11:22:27
Şi-au dat seama şi ei în sfârsit!
3.   :) trimis de
(10 feb 2011, 11:28:34
Strict vorbind, asa este!
Nu a gresit cu nimic politicianul. Tiganii (nu romii fir-ar el de cuvant inventat de Petre Roman cu FSN-ul si trandafirii lui) au evoluat sute de ani in spiritul asta, si nu o sa schimbe, ca asa ne deranjeaza pe noi. De impuscat nu-i poti impusca, de educat nici atat. Asa ca ne distram cu ei.

Dar, in lumina ultimelor evenimente, se pare ca intr-adevar, si romanii cu insemnele statului pe ei fura mai ceva decat caralii. Deocamdata nu dau in cap precum gitanii, dar urmeaza si asta...
4.   Are dreptate trimis de
(10 feb 2011, 12:00:41
Italianul are totala dreptate dar totusi nu poti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala...am cativa prieteni tigani dar sunt romanizati ...sunt foarte mandri de etnia lor dar nu ii accepta pe cei care nu muncesc sau care cersesc...
5.   Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 13:11:22
Cita dreptate are...eu nu am vazut niciodata tigani muncind la camp. Voi a-ti vazut? doar la curatenia orasului mai vezi vreo cativa si asta e de apreciat, dar 90% se ocupa cu furat, inselat, proxenetism ,furat de fier vechi, talharii si multe altele.
5.1  RE: Comentariu trimis de
(10 feb 2011, 20:03:21
Auzisem de niste tigani care munceau la camp cu un spor fantastic. Cica mama-mama ce mai munceau. Si e logic... cu cat se misca mai repede cu atat scade riscul de a fi prinsi.
6.   Ati vazut vreodata... trimis de
(10 feb 2011, 18:57:39
Credeti ca s-a jertfit vreodata pentru Romania in vreo lupta pe front vreun tigan?Ati vazut vreun tigan veteran de razboi?
7.   Hmmm trimis de
(10 feb 2011, 20:11:27
In primul rand se scrie rrom, nu rom. In al doilea rand, corect ar fi tigan. Toata lumea ii stie de gitanos, gypsy sau asa mai departe, care inseamna tigan, nu rrom. Numai noi suntem mai catolici decat Papa.

In al treilea rand, sunt destui rromi care poate chiar ar vrea sa se integreze, sa scape de mediul lor dar maretele ONG-uri care sug bani cu duiumul din buget si alte finantari europene uita sa ii ajute. Vin cu 2-3 cazuri reusite si gata, au rezolvat problema.

Desfiintati toate aceste ONG-uri care s-au dovedit mai mult decat incapabile si directionati banii dati pentru ajutorarea comunitatii de tigani exact celor care chiar au nevoie de ei. Mi s-a luat sa vad tot felul de ong-isti care se plimba in masini de lux si se plang de cat de greu e cu "implementarea asta" cand, de fapt, ei freaca duda pe banii altora. Si sunt multi bani la mijloc.
8.   Mda trimis de
(10 feb 2011, 22:31:28
Mai or fi cu tiganii lor italieni , caci ai nostri sunt imposibili de educat. ....si la urma urmei ar fi pacat,odata educati nu ar mai fi tigani.......pe cine mai dam vina de cat de nenorociti ca natie suntem?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei