Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 feb 2011 - Anul XVI, nr. 33 (4631)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Malmstrom: România are dreptul la o perspectivă clară de aderare la Schengen, înţeleg frustrarea

Joi, 10 Februarie 2011 (18:27:25)

Comisarul european pentru Afaceri Interne, Cecilia Malmstrom, a declarat joi, că a transmis felicitări autorităţilor de la Bucureşti pentru eforturile în privinţa aderării la Schengen şi a adăugat că înţelege frustrarea României, care are dreptul de a avea o perspectivă clară în privinţa aderării.

"Am avut ocazia să transmit felicitările mele pentru eforturile pe care le-a făcut România în reformele în lupta împotriva corupţiei, în implementarea criteriilor pentru aderarea la Schengen", a spus ea.

Malmstrom a salutat "reuşitele tehnice" ale autorităţilor române în privinţa dotării la standarde Schengen, adăugând, în acest context, că înţelege frustrarea generată la Bucureşti de faptul că există ţări care se opun integrării.

"Reuşitele tehnice există, după cum bine ştiţi. S-a muncit mult şi bine şi trebuie cu toţii să recunoaştem aceste eforturi care au fost făcute de România. Aţi investit mult în administraţie, echipament, dar situaţia este aceea că unele state au ezitări în a aproba aderarea foarte curând, aşa că situaţia este mai complicată. Pot să înţeleg frustrarea în România şi urgenţa în a găsi o soluţie. Aveţi dreptul la o perspectivă clară în ceea ce priveşte aderarea", a spus oficialul european.

Cecilia Malmstrom a reamintit că găsirea unei soluţii depinde de Consiliu.

"Eu am încurajat statele membre să specifice în mod concret aşteptările pe care încă le mai au de la România. Pentru că Schengen are legătură cu pregătirea tehnică – iar dumenavoastră aveţi echipament foarte bun – dar este şi o chestiune de încredere. Iar dacă încrederea nu este suficientă pentru a genera un răspuns pozitiv, trebuie să găsim totuşi o cale de a avansa. Ştiu că statele membre lucrează la acest subiect şi sper să găsească o cale de ieşire", a spus ea.

Malmstrom a mai spus că "o soluţie trebuie agreată de statele membre". "Este prematur să vorbim despre o dată, dar cred că lucrurile ar trebui să se întâmple cât mai curând. Am discutat şi MCV . Tehnic şi legal nu există legătură între MCV şi accesul la Spaţiul Schengen, dar politic există o conexiune, pentru că se referă la lupta împotriva corupţiei", a mai spus Malmstrom. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Malmstrom: România are dreptul la o perspectivă clară de aderare la Schengen, înţeleg frustrarea.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Malmstrom: România are dreptul la o perspectivă clară de aderare la Schengen, înţeleg frustrarea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei