Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fără scăpare

Primii 15 vameşi şi poliţişti de frontieră din „lotul” Siret rămân după gratii

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins ieri contestaţiile primilor 15 arestaţi în cazul de corupţie de la PTF Siret, în care sunt cercetate 59 de persoane.

Magistraţii au hotărât că cele 15 persoane trebuie să stea după gratii pentru 29 de zile, aşa cum a decis Curtea de Apel Bucureşti vineri dimineaţă. Cei 15 sunt: agent-şef adjunct Adrian Holcă (33 de ani), din comuna Pătrăuţi, agent principal Daniel Grigoraş (36 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent Vasile-Ovidiu Sasu (28 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef principal Constantin Doru Andrişan (36 de ani), din municipiul Suceava, agent Iulian Radu (32 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef Mihai Doru Tocilă (43 de ani), din Siret, agent Elena Cozminiuc (44 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef Toader Ilieşi (41 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef Cristian Filipoaia (37 de ani), din municipiul Suceava, agent principal Florin Constantin Matei (25 de ani), din municipiul Suceava, agent Andrei Ciobanu (25 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef adjunct Mihaela Elena Cosic (29 de ani), din municipiul Rădăuţi, agent-şef adjunct Sorin Sumanaru (36 de ani), din municipiul Suceava, agent-şef adjunct Vasile Secrier (34 de ani), din municipiul Rădăuţi şi agent principal Virgil Jităriuc (42 de ani), din municipiul Rădăuţi.

Şi ceilalţi 44 de inculpaţi în cazul de corupţie de la Vama Siret, printre care şi comisarul-şef Aurel Anea, şeful PTF Siret, au contestat la ICCJ deciziile de arestare preventivă, care se vor judeca începând de astăzi.

 

Care sunt acuzaţiile

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada septembrie 2010 - ianuarie 2011, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret a fost constituit un grup infracţional organizat format din lucrători de poliţie şi lucrători vamali având ca scop strângerea unor importante sume de bani, sub formă de mită, ca urmare a trecerii cu vederea, nedenunţării şi neconstatării a unor infracţiuni sau contravenţii comise la trecerea frontierei de stat a României, fiind vorba în special de tolerarea traficului de ţigări.

Concret, în perioada menţionată, cei 54 de inculpaţi, în calitate de lucrători de poliţie la PTF Siret, în baza unei înţelegeri prealabile, au pretins, primit ori acceptat, direct sau indirect, în mod repetat, importante sume de bani şi bunuri de la persoane care au tranzitat frontiera. Sumele de bani erau luate pentru ca lucrătorii de poliţie să le permită mituitorilor introducerea în România a unor bunuri, în general ţigări din Ucraina peste limita legală admisă.

Potrivit anchetatorilor, pentru a trece frontiera cu 30 de cartuşe de ţigări, o persoană oferea lucrătorului vamal aproximativ 150 lei drept mită, iar poliţistului 50 de lei. Sumele primite de poliţiştii care lucrau pe o tură variau între 7.000-8.000 lei până la 20.000-25.000 lei, în condiţiile în care într-o tură lucrau aproximativ 10-12 persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primii 15 vameşi şi poliţişti de frontieră din „lotul” Siret rămân după gratii.
 Vizualizări articol: 2679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Primii 15 vameşi şi poliţişti de frontieră din „lotul” Siret rămân după gratii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2011, 14:59:02
saracii...nu stiau unde se baga nu?
2.   Bulau trimis de
( 9 feb 2011, 16:27:35
Lasa-i sa stea cativa ani la mititica, sa se sature de arpacas, ca au boierit destul !
3.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2011, 20:03:38
dupa arestarile facute pe cei ramasi ii doare in cot nu mai lucreaza stai acolo cate 8 ore ca sa treci vama . am fost iesi sa fac plinul la masina si sa fac niste cumparaturi si am stat de dimineata de la 9 pana la 18 ca sa trec. nu vroiau sa lucreze stateau vamesii si vorbeau la telefon cate jumate de ora si nu te bagau in seama. rusinnne rusine i-si bat joc de oameni
4.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2011, 20:11:57
cand luau bani era bine acum..............
5.   Kk mak trimis de
(10 feb 2011, 01:28:05
d-le "ziarist" ai prezentat toata lista cu oamenii astia,nimic de comentat dar le-ai incurcat varstele a naibii de tare;ex: Andrisan a avut 36 de ani acu 15 ani.dar ce conteaza daca informatia e corecta sau nu,baga mare la prostime sa citeasca.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei