Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţie

Lucrările de amenajare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Suceava, recepţionate ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Lucrările de amenajare a spaţiului în care va funcţiona ambulatoriul integrat de specialitate de la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au fost recepţionate ieri, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur.

Ambulatoriul cuprinde 14 cabinete medicale şi 19 specialităţi diferite, respectiv medicină internă, hematologie, cardiologie, dermatologie, reumatologie, neurologie, nefrologie, balneofizioterapie, pneumologie, gastroenterologie, ortopedie, urologie, ORL, chirurgie infantilă, chirurgie vasculară, chirurgie generală, oftalmologie şi neurochirurgie, şi va deveni funcţional în primăvară, după ce va fi dotat cu aparatură.

 

Prin noul ambulatoriu se doreşte reducerea numărului de internări

Ambulatoriul reprezintă o investiţie de un milion de euro, dintre care aproape jumătate s-au cheltuit pentru amenajare, restul sumei urmând să fie folosită pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi mobilier. Majoritatea banilor provin din fonduri europene şi sunt nerambursabili, dar o contribuţie financiară a avut şi Consiliul Judeţean Suceava.

Ambulatoriul mai dispune de o sală de intervenţii chirurgicale, una de intervenţii ortopedice, o sală de ghips pentru copii şi una pentru adulţi. Dotarea va cuprinde, printre altele, 11 tipuri de aparate pentru oftalmologie, 13 tipuri de aparate şi instrumente ORL, 17 tipuri pentru diagnostic, chirurgie, narcoză şi reanimare, aparate de înaltă tehnologie şi instrumente de măsură a presiunii arteriale, instrumentar, utilaje şi instalaţii pentru radiologie, instalaţii şi aparate pentru sterilizare.

Prezent ieri, la recepţia lucrărilor de amenajare, Gheorghe Flutur a declarat că darea în funcţiune a ambulatoriului integrat va fluidiza activitatea Spitalului Suceava, prin reducerea numărului de internări.

 

Flutur despre vechiul ambulatoriu: „Era un spaţiu care inspira groază”

El a explicat că ambulatoriul se va ocupa de oamenii care prezintă diverse probleme de sănătate, astfel încât Unitatea de Primire a Urgenţelor va prelua numai cazurile grave, aduse de Ambulanţă. „Ambulatoriul este practic o policlinică, unde toţi cei care au anumite simptome pot veni să fie consultaţi. Mai mult de jumătate din oamenii care ajung aici se vor întoarce însă acasă, după ce vor lua un tratament, o reţetă sau li se va aplica o intervenţie de mică chirurgie sau un ghips”, a spus preşedintele CJ, care şi-a amintit de cum arăta ambulatoriul spitalului înainte de modernizare: „Acest ambulatoriu era un fel de tunel al timpului, de unde te temeai că nu mai ieşi, era un fel de spaţiu foarte întunecos, care inspira mai mult groază”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările de amenajare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Suceava, recepţionate ieri.
 Vizualizări articol: 1542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lucrările de amenajare a ambulatoriului de specialitate al Spitalului Suceava, recepţionate ieri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minunat trimis de
( 9 feb 2011, 11:43:26
Grozav! De acum mor oamenii in conditii mai bune! Asta e important! Ca medici care sa te salveze, nu sa te omoare- ioc!
2.   ... trimis de
( 9 feb 2011, 17:04:46
In curand dotarile nu vor mai cuprinde medicilaughing
3.   Nedumerire trimis de
(10 feb 2011, 08:46:51
Oameni buni oare chiar nimic nu va multumeste? Comentartii de T.....piti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei