Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 feb 2011 - Anul XVI, nr. 32 (4630)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Demers

Spitalul din Gura Humorului şi-ar putea păstra actualul statut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Sănătăţii ca spitalul din Gura Humorului să rămână independent, după ce reprezentanţi ai medicilor şi administraţiei locale şi-au manifestat dezacordul cu privire la comasarea acestei unităţi sanitare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

„Am semnat o hârtie prin care am propus ca Spitalul Gura Humorului să rămână aşa cum a fost, având în vedere că deserveşte 60.000 de locuitori. Nu ştiu dacă va fi posibil, eu doar am făcut demersurile. Mi-aş dori ca la Gura Humorului să rămână spitalul, dar, dacă acest lucru nu va fi posibil, sper ca măcar să se deschidă acolo câteva secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava”, a spus Flutur.

 

Flutur: „Reforma în Sănătate trebuie înţeleasă corect”

El a adăugat că este nevoie de o reformă în Sănătate, care „trebuie înţeleasă corect”, şi şi-a exprimat nemulţumirea că în judeţ există „oameni rezistenţi la schimbare”.

„Mi se pare uşor scăpată în populism şi campanie electorală de către unii această problemă, pentru că în toată ţara se va întâmpla acest lucru, adică unele spitale vor fi transformate în cămine de bătrâni sau creşe pentru copii. Şi asta, deoarece pe o distanţă relativ mică poţi să modernizezi, să investeşti în spitalele pe care le ai deja şi oamenii să beneficieze de servicii în mai puţine spitale, dar cu un număr mai mare de paturi şi o dotare mai bună, iar celelalte să aibă o altă destinaţie”, a declarat preşedintele CJ, care a atras atenţia că, de la 1 aprilie, Casa de Asigurări de Sănătate nu va mai finanţa decât o parte din spitale.

 

Ce ar însemna comasarea

În urma unei eventuale comasări, spitalul din Gura Humorului ar putea rămâne fără anumite secţii, care ar urma să fie preluate de Spitalul Suceava. De asemenea, nu ar fi exclus ca toate specialităţile să dispară, iar unitatea să fie transformată într-un sector de îngrijiri paleative, care să se ocupe doar de cazurile grave, fără posibilităţi de vindecare. O altă variantă de comasare ar presupune ca anumite secţii, cum ar fi Geriatria, să fie mutate de la Suceava la Gura Humorului. De asemenea, în urma unificării, personalul medico-sanitar de la Humor ar fi trebuit să facă naveta la Suceava, în timp ce unii angajaţi de la Suceava ar fi urmat să vină să lucreze la Humor. Totodată, personalul TESA de la Humor era ameninţat cu disponibilizarea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalul din Gura Humorului şi-ar putea păstra actualul statut.
 Vizualizări articol: 1617 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Spitalul din Gura Humorului şi-ar putea păstra actualul statut3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu reducerea... trimis de
( 9 feb 2011, 15:16:25
Nu reducerea personalului TESA (care, din cate se aude, era oricum numeros pentru acest spital) este cel mai grav lucru, ci ideea ca un spital modernizat, arondat la peste 60.000 de oameni, sa fie transformat intr-un centru de ingrijiri paleative, ori in sectie de Geriatrie!!! Cine vrea sa-si bata joc de nefericitii ce-ajung in faza terminala a unei boli, ori a batranilor neputiinciosi? Ne-am saturat de explicatii privind reforma in sanatate si nu admitem admonestarea pe motiv de rezistenta la schimbare, numai fiindca cineva de la noi a ajuns in sfera unde-i painea si cutitul si uita pe cine trebuie sa reprezinte. Ne-am saturat de mocanite si caligrafie cu oi, pur si simplu vrem normalitate, nu bataie de joc cu batrani scosi in carucioare prin centrul orasului, ori cu muribunzi batjocoriti si prin faptul ca li se face onoarea de-a muri in centru! Chiar e timpul sa opunem rezistenta unor masuri arbitrare si inumane!
2.   Sunt inca multe de indreptat... trimis de
( 9 feb 2011, 15:34:24
Sunt inca multe de indreptat in acest spital, referindu-ne la profesionalismul unor medici, ori la comportamentul personalului fata de pacienti, fiindca investitiile materiale nu inseamna prea mult daca nu sunt facute si acele necesare investitii in oameni de calitate, dar pentru asta trebuie indrumate si puternic sprijinite autoritatile locale, nu sa inchida un cineva acest spital, numai fiindca el e Attila si-i sprijinit de PDL, cu unul dintre liderii de marca om de-al zonei. Exista posibilitati de diversificare a activitatilor acestui spital si de cresterea deosebita a calitatii serviciilor, dar in loc de preocupare pentru asa ceva, noi astia - puternicii zilei - hotaram inchiderea ''in numele reformei''! Care reforma?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei