Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La proces

Un vameş care a închis ochii la serviciu, trimis în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un vameş despre care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava au ajuns la concluzia că „a dormit” în post a fost trimis în judecată. Eugen Vasile Donisan, de 46 de ani, din Dorneşti, este acuzat de comiterea unor infracţiuni asimilate actelor de corupţie şi de abuz în serviciu. Procurorii au ajuns la concluzia că în timp ce se afla la serviciu, pe sensul de intrare în ţară la Biroul Vamal de Frontieră Siret, i-a permis şoferului unui microbuz să introducă în România 1.000 de pachete de ţigări, marca Viceroy, cu timbru ucrainean.

„În calitate de lucrător vamal şi-a încălcat cu ştiinţă atribuţiile de serviciu, în sensul neefectuării controlului vamal amănunţit asupra microbuzului Mercedes Sprinter 210D, condus de Coman Toader, căruia i-a acordat liber de vamă şi i-a permis în această modalitate intrarea în ţară, prin punctul vamal, având în autovehicul cantitatea de 1.000 de pachete de ţigări marca Viceroy”, se arată în comunicatul DNA Suceava.

Procurorii au stabilit că prin neefectuarea corespunzătoare a controlului vamal, Eugen Vasile Donisan a creat un prejudiciu la bugetul de stat de 8.206 lei, reprezentând contravaloarea taxelor vamale în valoare de 572 de lei, accize, în valoare de 6.165 de lei şi TVA în sumă de 1.469 de lei.

Rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Suceava a fost trimis la Judecătoria Rădăuţi, acolo unde va începe procesul împotriva inspectorului vamal asistent Donisan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un vameş care a închis ochii la serviciu, trimis în judecată.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Un vameş care a închis ochii la serviciu, trimis în judecată3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei