Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă la final

Asistenta care a murit de meningită nu a contractat microbul de la locul de muncă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Daniela Rudişteanu, asistenta medicală de la Centrul de Dializă Braun din municipiul Suceava care a murit săptămâna trecută din cauza unei meningite pneumococice, nu a contractat de la locul de muncă microbul care a omorât-o. Investigaţiile derulate de Direcţia de Sănătate Publică la unitatea sanitară la care lucra decedata nu au identificat prezenţa pneumococului în aerul respirat, pe suprafeţe sau pe tegumentele personalului angajat.

Potrivit directorului adjunct al DSP, dr. Cătălina Pascal, au fost testate toate cadrele medico-sanitare care vin în contact cu bolnavii dializaţi, de la infirmiere până la asistente medicale şi doctori, în total 33 de persoane, însă nici una nu este purtătoare de pneumococ. Analizele au ieşit în regulă şi în ceea ce priveşte condiţiile de igienă din unitate, care sunt mai mult decât satisfăcătoare.

 

Un accident suferit în copilărie, posibila cauză a infecţiei cu pneumococ

Având în vedere rezultatele probelor de laborator, responsabilul Direcţiei de Sănătate Publică a opinat că istoricul medical al Danielei Rudişteanu ar putea conţine explicaţia vizavi de modul în care femeia ar fi putut contracta microbul.

„În copilărie ea a avut un accident, a căzut dintr-un copac, suferind o fractură de bază de craniu şi o fisură de timpan. Asta înseamnă că au existat condiţii care să permită infectarea cu pneumococ. Acest microb lasă sechele şi astfel pot apărea noi episoade de boală. Anterior ea a mai avut de patru ori meningită. După accident a rămas purtătoare de pneumococ, care s-a reactivat pe fondul unei imunităţi mai scăzute a organismului”, a spus dr. Cătălina Pascal.

 

A murit miercurea trecută, la circa şase ore de la internarea în spital

Până la deschiderea centrului de Dializă Braun din municipiul Suceava, Daniela Rudişteanu a lucrat în secţia Nefrologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Ea avea 36 de ani, iar în luna februarie a anului viitor urma să se căsătorească.

Daniela Rudişteanu a fost internată în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă miercurea trecută, cu dureri puternice de cap, şi a murit la circa şase ore de la prezentarea la această unitate sanitară, în ciuda eforturilor făcute de medici pentru a o salva. Analizele de laborator care i s-au efectuat pe perioada internării au confirmat că a fost vorba de o infecţie microbiană cu pneumococ. Necropsia efectuată ulterior a confirmat meningita drept cauză a decesului.

În 2010, în judeţ au fost semnalate 39 de cazuri de meningită, dintre care 10 bacteriene, iar 28 de altă natură. Până la Daniela Rudişteanu nu a mai fost înregistrat nici un deces.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenta care a murit de meningită nu a contractat microbul de la locul de muncă.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.1 din 7 voturi
Asistenta care a murit de meningită nu a contractat microbul de la locul de muncă3.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Halal explicatii trimis de
(23 dec 2010, 08:21:20
Daca asistenta a mai avut de patru ori meningita- si lucra la nefrologie - va dati seama pe cati i-a mai infectat ? O ancheta serioasa cred ca ar mai descoperii si ..... alte nereguli grave

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei