Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nereguli

Patru sucevence şi-au pierdut banii de concediu maternal

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru sucevence nu îşi vor mai primi indemnizaţia pentru creşterea copilului după ce, în urma unui control, au existat unele suspiciuni legate de veridicitatea actelor depuse la dosar.

Decizia a fost luată în urma unui control pe care o echipă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava l-a efectuat laAgenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale.

Şeful ITM Suceava, Ionuţ Creţuleac, a spus că verificările au fost efectuate în cadrul unei campanii naţionale de control privind acordarea indemnizaţiei privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului. Creţuleac a spus că inspectorii ITM au avut ca atribuţii verificarea administrativă a tuturor dosarelor beneficiarilor de indemnizaţie privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, precum şi identificarea şi sancţionarea situaţiilor de nerespectare a prevederilor legale. De asemenea, în timpul controlului au fost făcute vizite inopinate în teren la domiciliul persoanelor care au în îngrijire copii încadraţi într-un grad de handicap, nefiind constatate inadvertenţe între datele din dosar şi cele din realitate.

„În urma controlului efectuat la Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale Suceava au fost suspendate din plată patru dosare de indemnizaţie care prezentau suspiciuni  în privinţa veridicităţii documentelor depuse la dosarul de indemnizaţie”, a spus Ionuţ Creţuleac.

 

Doar 63 de sucevence primesc cuantumul maxim al indemnizaţiei, de 3.400 de lei pe lună

Şeful ITM Suceava a arătat că dintre cele 6.008 sucevence care primesc indemnizaţia de creştere a copilului, cele mai multe, adică 4.275, beneficiază de cuantumul minim al indemnizaţiei, de 600 de lei pe lună. În urma controlului s-a mai constatat că doar în cazul a 63 de dosare se plăteşte cuantumul maxim al indemnizaţiei, adică 3.400 de lei pe lună. Creţuleac a mai spus că 4.190 de beneficiari ai indemnizaţiei de creştere a copilului provin din rândul bugetarilor şi 1.249 din mediul privat.

Nu în ultimul rând, trebuie spus că în urma controlului efectuat în cadrul „Campaniei Naţionale de Control privind acordarea indemnizaţiei privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului”, ITM Suceava a ocupat locul cinci la nivel naţional în ceea ce priveşte volumul activităţii controlate şi a rezultatului controlului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patru sucevence şi-au pierdut banii de concediu maternal.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Patru sucevence şi-au pierdut banii de concediu maternal5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei