Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După modernizare

Secţia de Ortopedie de la Spitalul Suceava, inaugurată ieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava a fost inaugurată ieri, la finalul unui amplu proces de reabilitare care a însemnat o investiţie de 500.000 lei, realizată cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava. Modernizările au vizat condiţiile hoteliere, care s-au îmbunătăţit considerabil prin refacerea zidăriei, a instalaţiilor, inclusiv a celor de oxigen, achiziţionarea unui mobilier nou, renovarea grupurilor sanitare, conectarea la reţeaua de internet şi cablu TV (la anul, în fiecare salon al secţiei vor fi instalate televizoare).

“Ne-am  mobilizat în primul rând pentru crearea unui loc confortabil de muncă, dar şi pentru a oferi condiţii bune bolnavilor. În 2011, cu sprijinul Consiliului Judeţean vom trece şi la partea de dotare tehnică”, a spus managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu.

 

La anul, investiţiile din secţia de Ortopedie vor fi în dotarea tehnică

Şeful secţiei Ortopedie, dr. Răzvan Bandac, a adăugat că investiţiile viitoare urmăresc să ridice la standarde europene şi calitatea actului operator, intenţia conducerii fiind ca bolnavii internaţi în acest sector să beneficieze de cele mai noi metode de tratament din domeniu.

„Ne referim în primul rând la dotarea imagistică cu aparatul Roentgen mobil cu braţ, foarte important pentru ortopedie. Având această dotare putem ridica foarte mult ştacheta pentru a utiliza o nouă serie de implante, ultimele apărute pe plan mondial şi care sunt foarte eficace. Este vorba şi de chirurgia minim invazivă pe care vrem să o implementăm în Suceava, artroscopia, pentru că este păcat să  tratăm prin mijloace clasice când bolnavii pot fi recuperaţi mai rapid prin aceste metode noi. Colectivul este tânăr, puternic, suntem o echipă şi vrem să mergem în continuare pe această specializare care este destul de grea şi solicitantă”, a arătat dr. Răzvan Bandac.

 

Preşedintele CJ vrea să refacă faţada spitalului şi să reabiliteze termic clădirea

Prezent la inaugurarea de ieri, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a remarcat că, în 2010, cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la primărie au fost modernizate 14 din cele 24 de secţii ale instituţiei spitaliceşti şi şi-a manifestat încrederea că până la finele anului viitor vor fi găsite resurse financiare şi pentru reabilitarea celorlalte secţii. El a precizat că a cerut de la Guvern 3,5 milioane de euro pentru modernizarea şi dotarea Blocului Operator al spitalului şi intenţionează să găsească resurse financiare şi pentru refacerea faţadei unităţii sanitare şi reabilitarea termică a clădirii.

“Vom trece la dotarea cu instrumentar şi aparatură, mai ales că sperăm ca la anul spitalul să devină clinică. Pe de altă parte, faţada nu-mi place deloc, de aceea anul viitor va fi hotărâtor pentru obţinerea de fonduri pentru refacerea ei”, a punctat Georghe Flutur.

 

1.300 de pacienţi, majoritatea răniţi în accidente rutiere, internaţi anual la Ortopedie

Secţia Ortopedie are o capacitate de 35 de paturi şi este deservită de trei medici primari şi doi medici specialişti, 12 asistente şi opt cadre din rândul personalului auxiliar. Anual, în această secţie sunt internaţi 1.300 de pacienţi, majoritatea victime ale accidentelor rutiere. În fiecare an, medicii ortopezi efectuează circa 1.000 de intervenţii chirurgicale.

Printre participanţii la inaugurarea de ieri s-au aflat şi vicepreşedintele CJ Vasile Ilie şi viceprimarul Lucian Harşovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Secţia de Ortopedie de la Spitalul Suceava, inaugurată ieri.
 Vizualizări articol: 1976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Secţia de Ortopedie de la Spitalul Suceava, inaugurată ieri4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F.bine trimis de
(22 dec 2010, 20:18:42
F.frumos...Holuri portocalii bine smotruite pentru venirea "conducatorului iubit", insa pentru insotitori nu se face nimic; o asistenta la 35 de pacienti nu cred ca poate face fata cu eficienta; puneti paravane/ cearsafuri intre paturile pacientilor ca uneori se impune; persoanele cu handicap nu au locuri special amenajate si sa nu mai vorbim de insotitorii care de cele mai multe ori sunt rejectati. Personalul medical e super ok. Un exemplu si pt. altii de care fug cam toti din zonele limitrofe resedintei de judet. Apropo, s-a reamenajat si maternitatea?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei