Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Calculatoare şi telefoane furate, vândute „la ofertă” în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale Suceava au depistat patru indivizi care spărseseră două societăţi comerciale, fapte comise săptămâna trecută, după care s-au apucat să vândă prin oraş produsele furate, în special calculatoare şi telefoane, unele ajungând chiar la comercianţii din Piaţa Mare a municipiului reşedinţă de judeţ.

Bunurile, două laptop-uri, două calculatoare complet echipate, un televizor LCD şi două telefoane mobile, estimate la o valoare de peste 10.000 de lei, fuseseră vândute de hoţi la preţuri cu mult sub preţul pieţei, însă poliţiştii au reuşit să-i identifice pe majoritatea cumpărătorilor, astfel că prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 95%.

Din ancheta poliţiei rezultă că cele două fapte de furt (petrecute în noaptea de 15 spre 16 decembrie dintr-o societate cu sediul pe strada Mărăşeşti, respectiv de la una de pe strada Aleea Trandafirilor) au fost comise de Marian Narcis Proboteanu, în vârstă de 25 de ani, şi Iulius Gianinini Dani, de 21 de ani, ambii din municipiul Suceava, care au mai avut complici doi tineri, care au stat „de şase”.

Deoarece primii doi mai au condamnări pentru fapte de furt şi tâlhărie, luni, pe numele lor au fost emise ordonanţe de reţinere, după care, ieri, procurorul de caz i-a prezentat Judecătoriei Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au fost de acord cu propunerea, emiţând pe numele celor doi mandate de arestare pentru 29 de zile.

În ambele cazuri, spargerile s-au produs pe fondul lipsei măsurilor de securitate. Poliţia precizează că ambele societăţi, una cu sediul într-un bloc, iar cealaltă cu sediul într-o casă, nu aveau sistem de pază şi alarmare, aşa cum prevede Legea 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.  Într-unul dintre cazuri, hoţii nici nu au pătruns în interiorul societăţii, sustrăgând un laptop de pe o masă aflată lângă fereastra pe care au forţat-o aceştia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Calculatoare şi telefoane furate, vândute „la ofertă” în Suceava.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Calculatoare şi telefoane furate, vândute „la ofertă” în Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei