Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventură

Un japonez care face înconjurul lumii cu autostopul a ajuns la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ushi Yama Susumu, un japonez de 39 de ani pornit în aventura vieţii sale, aceea de a face înconjurul lumii cu autostopul, a ajuns zilele trecute la Suceava. Ushi a fost asistent social în Japonia, dar a renunţat la serviciu şi a ales să-şi urmeze marele vis, să facă înconjurul lumii. A plecat din ţara sa natală acum trei ani şi patru luni şi de atunci cutrieră lumea, în acest timp reuşind să viziteze nici mai mult nici mai puţin de 64 de ţări.

Japonezul călătoreşte prin intermediul programului Couch Surfing, un serviciu de ospitalitate internaţional gratuit prin internet, aceasta fiind şi modalitatea prin care Ushi îşi găseşte gazdele din fiecare oraş pe care îl vizitează. A plecat la drum fără bani de cheltuială şi fără telefon mobil. Deşi a pornit să facă înconjurul lumii, singura metodă de a călători pe care Ushi o practică este „ia-mă, nene”.

Tot cu autostopul japonezul a ajuns zilele trecute la Suceava, iar aici este găzduit de Lavinia Armaşu, membră a programului Coach Surfing.

„Am venit de la Chişinău, din Republica Moldova, pe 1 decembrie. Am intrat în România pe la Iaşi, apoi am fost în Piatra Neamţ, acum sunt în Suceava şi mă pregătesc să vizitez şi alte judeţe din ţară”, a declarat Ushi. Japonezul s-a arătat interesat de a vizita mănăstirile din Bucovina şi chiar ar dori să se cazeze acolo pe perioada sărbătorilor care se apropie.

Ushi Yama Susumu nu şi-a mai văzut familia din Japonia de mai bine de trei ani, de când a plecat să facă înconjurul lumii. Nici la telefon nu au vorbit, singura metodă de comunicare fiind prin intermediul e-mailurilor pe care i le trimite surorii sale, astfel anunţându-şi părinţii că este bine.

Ushi a mai fost în România în cadrul unei alte expediţii prin lume, de acum zece ani, însă atunci nu a ajuns la Suceava. „Mi-a plăcut de atunci România, îmi plac oamenii, îmi place mâncarea şi îmi plac bisericile, au o arhitectură extraordinară, unică”, a spus Ushi.

Japonezul plănuieşte să cutreiere România cu „ia-mă, nene” timp de trei luni de zile, după care va porni mai departe în călătorie. Nu ştie încă următoarea sa ţară de destinaţie şi nu ştie nici când se va reîntoarce acasă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un japonez care face înconjurul lumii cu autostopul a ajuns la Suceava.
 Vizualizări articol: 1382 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Un japonez care face înconjurul lumii cu autostopul a ajuns la Suceava5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jg trimis de
(22 dec 2010, 11:16:59
numai un japonez putea sa faca lucrul acesta,la multi ani prietene si picioare de otel.
2.   Felicitari ! trimis de
(22 dec 2010, 14:40:09
Foarte tare ! Merita toate felicitarile ! A dat dovada de foarte mult curaj ! Mult succes in continuare!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei