Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect implementat

Crucea, prinsă într-un amplu program naţional educaţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comuna Crucea a fost cooptată într-un amplu proiect naţional care vizează programe de educaţie. Scopul final al acestui proiect multi - regional este susţinerea accesului la educaţie a copiilor din categorii sociale dezavantajate, precum şi informarea şi formarea non-formală a părinţilor cu privire la folosirea unor alternative educaţionale non - violente în familie, încurajarea şcolarizării copiilor lor, prevenirea abandonului timpuriu al şcolii şi creşterea şanselor de a se integra pe piaţa muncii pentru copiii din aceste familii, atunci când vor atinge vârsta adultă.

Printre altele, proiectul prevede dezvoltarea de programe educaţionale pentru copiii şi părinţii lor, înfiinţarea unei ludoteci în fiecare centru, activităţi de integrare şi combatere a discriminării, în general servicii sociale complexe implementate de echipele locale multidisciplinare ale proiectului (cadre didactice, asistenţi sociali, psihologi).

Bugetul total al proiectului este de 18.180.158 de lei, iar printre comunele selecţionate pentru a participa la acest proiect se numără şi Crucea. Implementarea proiectului revine primarului Dorin Rusu şi directorului şcolii din Crucea, Mirela Bontea.

„Obiectivul prioritar al fiecărui Centru de Resurse şi Sprijin în Educaţie este prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii pentru cel puţin 20 de copii preşcolari şi şcolari mici anual, iar pe parcursul celor 30 de luni de funcţionare, în fiecare comună cel puţin 60 de copii şi 50 de părinţi vor fi incluşi în proiect, beneficiind direct de activităţile educaţionale şi de integrare socială desfăşurate în centre”, a precizat primarul din Crucea.

Activităţile proiectului sunt direcţionate atât câtre copii preşcolari şi şcolari mici expuşi riscului de abandon şcolar sau de părăsire timpurie a şcolii sau celor neintegraţi în nici o formă de educaţie, cât şi către familiile acestora, din zone dezavantajate socio-economic, din mediul rural.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crucea, prinsă într-un amplu program naţional educaţional.
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Crucea, prinsă într-un amplu program naţional educaţional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei