Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Detoxifierea cu produse naturale (I)

Numeroase afecţiuni specifice zilelor noastre sunt provocate de factori toxici din interiorul organismului. Cele mai frecvente boli care intră în aceasta categorie sunt cele reumatice, care au drept cauză recunoscută depunerea de toxine în anumite regiuni ale organismului, generând astfel fenomene inflamatorii şi dureri (un exemplu elocvent fiind guta).

Cea mai rea opţiune de tratament a bolilor reumatice este utilizarea antiinflamatoarelor nesteridiene (aspirina, diclofenac) care reduc inflamaţia, fără a trata câtuşi de puţin şi cauza ei. Mai mult decât atât, substanţele aflate în compoziţia acestor medicamente pătrund în circulaţia sangvină şi atacă enzima răspunzătoare de protecţia mucoasei gastrice.

În acest sens, psyllium este un remediu excelent de detoxifiere. Medicina ayurvedică a fost prima care a pus accentul pe detoxifierea organismului ca prim pas în tratarea oricărei boli cronice. Metodele folosite în detoxifierea colonului au fost clisma sau detoxifierea cu psyllium.

Psyllium este o plantă ierboasă înrudită cu pătlagina care creşte în sudul Franţei şi Spaniei şi în nordul Africii. Planta produce seminţe asemănătoare la aspect cu cele de in. Coaja seminţelor este folosită în medicină sub formă de pulbere fină, pentru detoxifierea colonului. Această coajă se amestecă cu o cantitate mare de apă, astfel încât volumul ei creşte faţă de forma uscată de 60 ori, obţinându-se un gel fin care mătură colonul prin toate vilozităţile. Astfel, se elimină placa mucoidă care se formează pe suprafaţa colonului din mucusul secretat pentru protecţia proprie şi din resturile alimentare pe care colonul le include în mucus atunci când tranzitul intestinal este prea lent. Acest lucru se produce din cauza lipsei unei cantităţi suficiente de fibre din alimentaţie, rezultatul fiind ataşarea de colon a unei plăci statice cu fenomene de putrefacţie. Cantitatea mare de toxine agresează colonul şi produce diverse fenomene neplăcute, începând cu sindromul de colon iritabil, până la cancerul de colon. În plus, toxinele traversează peretele colonului împreună cu apa, la nivelul ficatului şi în tot restul organismului.

Tratamentul cu Psyllium este superior utilizării clismelor, deoarece acestea înlăturau (odată cu toxinele) şi bacteriile benefice din colon, cele care au un rol important în sinteza unor vitamine şi în susţinerea sistemului imunitar. Prin fibrele conţinute, Psyllium contribuie la creşterea numărului acestor bacterii. Pentru o cură de detoxifiere eficientă se recomandă utilizarea a aproximativ 350 g de psyllium, cu reluarea tratamentului o dată la 6 luni. Administrarea se va face între mese. În restul perioadelor se indică utilizarea zilnică a unei doze mai mici. Produsul se poate administra fără rezerve la copii, în doze proporţionale cu greutatea corpului.

Psyllium se recomandă şi persoanelor cu poftă de mâncare crescută, pentru reducerea cantităţii de alimente folosită în timpul meselor. De asemenea, produsul se indică pentru corectarea valorilor anormale ale trigliceridelor şi colesterolului. Nu în ultimul rând, Psyllium face minuni şi la persoanele care utilizează frecvent în alimentaţie grăsimi nocive (margarină, prăjituri din comerţ, grăsimi animale), pentru a preveni absorbţia acestora în sânge, deoarece Psyllium le înglobează şi le elimină.

După eliminarea reziduurilor din colon este indicat să se efectueze şi o detoxifiere hepatică, pe care o realizăm folosind Acidul alpha lipoic. Acest produs reface celulele hepatice şi prelucrează metalele grele care intoxică organismul, printr-o acţiune terapeutică numită chelare, formând complexe stabile, lipsite de toxicitate, care se elimină renal. Acidul alpha lipoic protejează structura nervilor afectaţi de neuropatii, inclusiv neuropatia diabetică. Produsul reciclează vitaminele C şi E, fiind totodată singurul antioxidant solubil în grăsimi şi în apă, pătrunzând astfel în toate părţile corpului.

Acidul alpha lipoic este considerat cel mai puternic agent protector împotriva otrăvurilor, fiind remarcat faptul că persoanele care au suferit otrăviri accidentale cu ciuperci au supravieţuit fără sechele în urma tratamentului cu acest preparat. Acest lucru este foarte important astăzi când un număr mare de oameni urmează tratamente pentru scăderea colesterolului cu statine, care sunt de fapt otrăvuri extrase din ciuperci.

Utilizarea produselor Psyllium şi Acid alpha lipoic ajută la o detoxifiere a întregului organism, cu efecte interne, la nivel cutanat şi la nivel cerebral. Tratamentul are ca efect o claritate mentală mai mare, o memorie îmbunătăţită şi ajută chiar la îndepărtarea bolii Alzheimer care se datorează inflamaţiilor cerebrale pe fondul intoxicării creierului, acesta fiind un ţesut preponderent gras foarte uşor intoxicabil.

Toate informaţiile prezentate în acest articol, trebuie utilizate sub directa îndrumare a unui specialist.

 

Psih.  Mihai MOISOIU                            

psiholog – psihologie clinică

terapeut - terapii alternative                           

Tel: 0753937223                                                      

Mail: training.reality@gmail.com     

 

Dr. Roxana IONESCU

medic primar

specialist terapii alternative

director medical policlinica Medicer

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Detoxifierea cu produse naturale (I).
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Detoxifierea cu produse naturale (I)1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei