Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Medalii pentru Universitatea “Ştefan cel Mare” la Salonul de Inventică de la Bruxelles

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Activitatea de cercetare a profesorilor de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a fost apreciată la Concursul Internaţional EUREKA, organizat în cadrul Salonului Mondial al Inovării, Cercetării şi Noilor Tehnologii “INNOVA”din Bruxelles.

Invenţia profesorilor suceveni a fost una dintre cele 260 prezentate în cadrul concursului şi a fost realizată de drd. ing. Nicolae Sorea, prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu şi conf. univ. dr. ing. Leon Mandici. Cu denumirea Sistem Dish/Stirling solar, invenţia este destinată conversiei energiei solare în energie electrică. Datorită construcţiei, funcţionarea sa nu necesită întreţinere. Funcţionarea grupului motor/generator demonstrează conversia energiei termice în energie mecanică şi apoi în energie electrică prin intermediul unui generator electric rotativ de curent continuu care produce energie electrică. Cercetătorii de la Universitatea “Ştefan cel Mare” au impresionat juriul prin această invenţie, care a fost apreciată cu medalia de argint din partea Salonului Mondial al Inovării “INNOVA” şi medalia prof. Ignacy Moscicki din partea Institutului Zalozyciel din Polonia.

 

La doar 28 de ani are patru medalii de aur, două de argint

Nicolae Sorea este unul dintre doctoranzii pe care-i găseşti aproape la orice oră în laboratoarele Universităţii “Ştefan cel Mare”, are numeroase lucrări ştiinţifice publicate, brevete de invenţie, participări la conferinţe şi simpozioane internaţionale, iar de anul acesta este membru al Societăţii Inventatorilor din România. La doar 28 de ani se poate mândri cu un palmares uimitor de medalii şi premii, printre acestea numărându-se premiul şi medalia “Cel mai bun tânăr inventator” din partea Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale obţinut anul acesta la Bucureşti, medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii, Cercetare Ştiinţifică şi Tehnologii Noi INVENTIKA, medalia de aur la Salonul Internaţional al Creativităţii şi Inovării EUROINVENT, medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării PROINVENT de la Cluj-Napoca, medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării şi Transferului Tehnologic INVENTICA din Iaşi, dar şi alte medalii şi premii nu mai puţin importante.

Deşi le consideră doar nişte medalii, acestea vin să confirme nivelul superior al activităţii de cercetare care se desfăşoară în cadrul Facultăţii de Inginerie şi Ştiinţa Calculatoarelor din Suceava.

“Toate premiile obţinute sunt meritul întregii echipe de cercetători ai Centrului de Cercetare în Domeniul Maşini, Aparate şi Acţionări Electrice condus de prof. univ. dr. ing. Dorel Cernomazu, iar fără suportul permanent al conducerii universităţii şi facultăţii n-ar fi fost posibilă participarea noastră la atâtea saloane şi conferinţe internaţionale”, ne-a spus Nicolae Sorea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalii pentru Universitatea “Ştefan cel Mare” la Salonul de Inventică de la Bruxelles.
 Vizualizări articol: 2734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 12 voturi
Medalii pentru Universitatea “Ştefan cel Mare” la Salonul de Inventică de la Bruxelles4.7512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari ! trimis de
(22 dec 2010, 14:43:29
Felicitari tuturor pentru ceea ce au realizat, si pentru prestigiul adus facultatii ! Mult succes in continuare !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei