Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 dec 2010 - Anul XV, nr. 301 (4592)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Proiect

La Mitocu Dragomirnei s-a inaugurat ieri Centrul de zi „Aripi spre viitor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

La Mitocu Dragomirnei s-a inaugurat ieri, după două luni de muncă intensă, Centrul de zi „Aripi spre viitor”, de serviciile căruia vor beneficia zece persoane cu handicap, cu vârste peste 18 ani, de la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna-Mitoc, dar şi din comunitate.

Construirea Centrului de zi de la Dragomirna a fost posibilă, după cum ne-a spus şeful Complexului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică şi Locuinţă Maxim Protejată Costâna-Mitocul Dragomirnei, Marius Boghian, pe baza unui proiect finanţat de Ministerul Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, cofinanţator fiind Fundaţia de Caritate şi Întrajutorare „Ana”.

Valoarea totală a proiectului este de 382.486 lei, contribuţia proprie a Fundaţiei „Ana” fiind de 35.000 de lei. Manager proiect este ing. ec. Marius Boghian, asistent manager ec. Vasile Domsa, preşedinte Fundaţia „Ana” - Nelu Todireanu, toţi trei fiind prezenţi ieri la lansarea noului centru de zi.

Responsabilii proiectului au promis că nu se vor opri aici şi vor continua colaborarea în vederea îmbunătăţirii calităţii vieţii şi dezvoltării reţelei serviciilor comunitare prin asigurarea de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap.

 

Al doilea proiect în colaborare cu Fundaţia „Ana”

Scopul acestui proiect constă în dezvoltarea reţelei serviciilor comunitare şi asigurarea serviciilor de sprijin familial pentru persoanele adulte cu handicap şi asigurarea exercitării depline şi egale a tuturor drepturilor persoanelor cu dizabilităţi prin înfiinţarea unui serviciu social la nivel local, pentru creşterea gradului de recuperare, formare, educare, integrare şi implicare socială.

Noul centru cuprinde un cabinet de consiliere, o cameră de recuperare şi relaxare, o cameră unde se vor desfăşura activităţi ce vizează dezvoltarea de abilităţi şi folosirea potenţialului latent.

„Aripi spre viitor” este al doilea proiect pe care Fundaţia „Ana” îl derulează în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Suceava.

„La sfârşitul anului trecut am depus, împreună cu Direcţia de Asistenţă Socială Suceava, proiectul de înfiinţare a unor ateliere protejate, la Costâna, proiect care a fost un succes. Sperăm ca şi acest proiect pe care-l derulăm împreună să se bucure de acelaşi succes şi sperăm să nu ne oprim aici cu colaborarea”, a declarat Nelu Todireanu.

 

Program artistic cu beneficiarii centrului

În centrul de zi de la Mitocu Dragomirnei, beneficiarii vor avea un program de la ora 9:00 la ora 15:30, după care vor reveni la Complexul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Costâna-Mitoc sau în familie, dacă sunt din comunitate.

Beneficiarii centrului, printre care Vasile Sasu, Cornel Pascu, Georgeta Şcheuleac, Ilie Pîrju, Enola Balaban, Geanina Tartaciuc, au pregătit pentru momentul de inaugurare un program cu obiceiuri de iarnă, în timp ce tânărul Florin Hreceniuc, în vârstă de 33 de ani, sub îndrumarea instructorului de ergoterapie (de la Centrul Costâna), Anicuţa Căşvăneanu, ne-a arătat cum se fac lumânările.

Într-una din camerele centrului – atelier de ergoterapie - bolnavii confecţionează lumânări, dar şi colaje, obiecte din lut, împletituri, felicitări, obiecte ornamentale pentru sărbătorile de iarnă. Magazinul „Muzica” Suceava a donat ieri Centrului de zi o chitară, pentru ca beneficiarii să poată învăţa să cânte la un instrument şi să le fie mai uşor când organizează spectacole.

După ce preotul Ioan Bilauca (Parohia Mitoc II) a făcut o slujbă de sfinţire a Centrului de zi, o parte dintre beneficiari au susţinut un moment artistic, iar alţii au confecţionat lumânări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Mitocu Dragomirnei s-a inaugurat ieri Centrul de zi „Aripi spre viitor”.
 Vizualizări articol: 2420 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
La Mitocu Dragomirnei s-a inaugurat ieri Centrul de zi „Aripi spre viitor”3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei