Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Investiţie finalizată

Staţie de epurare de peste 500.000 de euro, inaugurată la Salcea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La numai şase luni de la începerea lucrărilor, reprezentanţii Primăriei Salcea au inaugurat ieri primul modul al staţiei de epurare care va deservi locuinţele cetăţenilor. Pentru moment, staţia se adresează doar comunităţii din Salcea, mai exact gospodăriile şi agenţii economici care se întind pe o lungime de trei km. Printre beneficiari se regăseşte şi şcoala din Salcea, unde învaţă în jur de 900 de elevi şi preşcolari. „Este un pas important pentru întreaga comunitate şi spre ceea ce dorim noi. Mai exact, în câţiva ani ne-am propus ca un număr cât mai mare de gospodării să beneficieze de apă curentă şi canalizare, iar standardul de viaţă să fie asemănător cu cel al persoanelor din oraşe”, a declarat Ilie Lungu, primarul oraşului Salcea.

Investiţia inaugurată ieri în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a constructorului, a proiectantului şi a reprezentanţilor administraţiei locale din Salcea a costat 2,3 milioane de lei, adică ceva mai mult de 500.000 de euro. Cea mai mare sumă a fost cheltuită pentru realizarea staţiei de epurare, respectiv 1,7 milioane de lei, restul banilor fiind alocaţi pentru celelalte lucrări absolut necesare finalizării proiectului, respectiv conducte de canalizare, subtraversări etc.

 

Aducţiune de apă în Prelipca de 600.000 de euro

În final, la această staţie de epurare se vor racorda locuitorii din Salcea, Văratec şi, parţial, din Plopeni, ceea ce înseamnă aproximativ 1.600 de locuinţe. O altă zonă din Plopeni va fi deservită de o staţie de epurare construită în municipiul Suceava, în timp ce pentru localitatea Prelipca planul prevede mai întâi racordarea la reţeaua de alimentare cu apă curentă.

De altfel, conducerea Primăriei Salcea a semnat miercuri contractul care prevede alimentarea cu apă în Prelipca, proiect în valoare de 600.000 de euro. Lucrările vor începe în 2011, vor dura doi ani şi se adresează unui număr de 450 de case, reţeaua de distribuţie urmând să aibă o lungime de 16 km.

 

Proiect ambiţios, sprijinit de Flutur

Cele două investiţii descrise mai sus sunt doar o mică parte din ceea ce se va petrece în Salcea. Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pentru anul viitor a fost aprobat un proiect de 10 milioane de euro. Acesta prevede finalizarea racordării la reţeaua de alimentare cu apă curentă a întregii comunităţi şi realizarea a 46 de km de canalizare.

„Dacă vrem să atragem investitori trebuie să le creăm condiţii, iar Salcea are perspective foarte bune. Are aici aeroportul pe care îl vom dezvolta, vom moderniza drumul naţional dintre Suceava şi Botoşani, rămâne doar să fie atrase firme şi create locuri de muncă”, a spus Gheorghe Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Staţie de epurare de peste 500.000 de euro, inaugurată la Salcea.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Staţie de epurare de peste 500.000 de euro, inaugurată la Salcea1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei