Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la şcoală la viaţa activă

Proiecte Leonardo da Vinci la Colegiul Agricol Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Agricol Fălticeni a derulat, în toamna acestui an,prin Programul de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii, două proiecte Leonardo da Vinci, unul cu tema Strategii didactice în ţări ale UE”, iar celălalt cu tema Turism şi ecologie în ţări ale UE, finanţate din fonduri Leonardo da Vinci, cu sprijinul Comisiei Europene.

 

Strategii didactice în ţări ale UE”

În cadrul proiectului „Strategii didactice în ţări ale UE”, prin intermediul organizaţiei de primire Esmovia, Valencia, cinci profesori de la Colegiul Agricol Fălticeni au avut ocazia să-şi desfăşoare activitatea în mai multe şcoli spaniole: Institute for the Applications of Advanced Information and Communication Technologies, Centro Integrado Público de Formación Profesional - Ausiàs March, Colegio Juan Comenius, Ies Conselleria, Escuela San Jose, Ies Abastos.

În urma activităţilor desfăşurate în şcolile spaniole, participanţii şi-au îmbunătăţit abilităţile de utilizare a strategiilor didactice inovative, de utilizare a tehnicilor de predare – învăţare – evaluare, utilizând ICT şi mijloace multimedia ca instrumente didactice, de lucru în vederea aplicării la clasă a metodelor şi strategiilor didactice inovative. Competenţele psihopedagogice şi metodice dezvoltate, materialele realizate, vor fi folosite în procesul didactic pentru a promova învăţarea activă în învăţământul VET de la Colegiul Agricol.

 

Turism şi ecologie în ţări ale Uniunii Europene

Proiectul cu tema „Turism şi ecologie în ţări ale Uniunii Europene” s-a derulat în Italia şi a avut printre participanţi şase cadre didactice, profesori şi maiştri de specialitate de la Colegiul Agricol, care pregătesc elevi de la clasele cu profil agroturism.

„Turismul ecologic reprezintă o alternativă de practicare a turismului obişnuit, dar care ţine cont în acelaşi timp şi de protejarea mediul înconjurător. S-a impus, astfel, necesitatearealizării unui schimb de experienţă şi a unei formări în acest domeniu pentru participanţii de la Colegiul Agricol Fălticeni, urmând, ca la întoarcerea din stagiu, să transmită colegilor, dar mai ales elevilor, cunoştinţele asimilate pe parcursul stagiului” ne-a spus directorul Colegiului Agricol Fălticeni, profesoara Laura Pintilie.

În acest scop, proiectul şi-a propus studierea practicilor de turism ecologic folosite în instituţiile de profil italiene şi promovarea acestora în activităţile practice desfăşurate de către elevi la agenţii economici de profil, aprofundarea termenilor de specialitate din turism, în limba engleză, ca limbă de comunicare pe parcursul stagiului, pentru facilitarea accesului la informaţie specializată.

 Formarea s-a derulat în localitatea Palermo, iar şcolile în care au avut loc activităţile au fost Instituto Tecnico statale per il Turismo “Marco Polo” şi IPSARR “ P.Borsellino” – şcoli VET cu specific pe turism şi servicii . Organizaţia italiană care a asigurat intermedierea între Colegiul Agricol Fălticeni şi cele două unităţi de învăţământ a fost Send Associazionedi Promozione Sociale, organizaţie nonprofit cu activităţi specifice pentruservicii de consultanţă în pregătirea proiectelor în domeniul social, la nivel naţional şi european .

 „Mobilităţile au avut ca scop promovarea calităţii în învăţarea şi formarea profesională iniţială şi în învăţarea şi formarea profesională pe tot parcursul vieţii, dezvoltarea resurselor umane în educaţie şi formarea profesională, accesul la educaţie de calitate în formarea profesională iniţială şi facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă”, ne-a declarat Laura Pintilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte Leonardo da Vinci la Colegiul Agricol Fălticeni.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Proiecte Leonardo da Vinci la Colegiul Agricol Fălticeni3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei