Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramatic

O asistentă medicală suspectă de meningită a murit în Spitalul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O asistentă medicală de la Centrul de Dializă Braun din municipiul Suceava, care până la deschiderea acestei unităţi sanitare private a lucrat în secţia Nefrologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă, a murit miercuri, medicii suspectând că decesul s-a produs ca urmare a unei meningite. Femeia avea 36 de ani, iar în luna februarie a anului viitor urma să îmbrace rochia de mireasă.

Pacienta a fost internată în secţia de Boli Infecţioase miercuri dimineaţă, după ce toată noaptea s-a simţit rău. Ea acuza dureri puternice de cap şi a murit la circa şase ore de la prezentarea la spital, în ciuda eforturilor făcute de medici pentru a o salva.

 

A fost bolnavă de meningită în trecut

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că în acest caz este suspectată o meningită pneumococică, dată fiind simptomatologia şi evoluţia rapidă spre deces. El a explicat că pneumococul este un germene foarte periculos dacă se localizează în altă parte decât la plămâni.

„Dacă se cantonează în meninge poate avea o evoluţie fulminantă. Este posibil să fi blocat centrii respiratori deoarece nu a reacţionat la manevrele de resuscitare. A fost chemată şi Ambulanţa, însă nu s-a mai putut face nimic”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa.

Directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Pascal, a precizat ieri că analizele de laborator efectuate asistentei medicale pe perioada internării la Spitalul Judeţean de Urgenţă au confirmat că a fost vorba de o infecţie microbiană cu pneumococ.

 

Necropsia va stabili cauza exactă a decesului

Medicul a arătat că pacienta a mai fost diagnosticată în trecut cu meningită, însă a precizat că se aşteaptă rezultatele necropsiei. “A mai avut câteva episoade de meningită, însă doar necropsia va lămuri cauza exactă a decesului”, a spus reprezentantul DSP.

Meningita pneumococică este o formă mult mai gravă, iar riscul ca pacienţii să-şi piardă viaţa este mai mare decât la celelalte tipuri de meningită din cauza faptului că se întâlneşte la organismele foarte slăbite. Primele simptome ale acestei afecţiuni sunt durerile de cap, greaţa, vărsăturile, urmate de febră. Boala se transmite pe cale aerogenă şi impune internarea imediată a bolnavului. Afecţiunea este cu mult mai gravă deoarece pneumococul este mai rezistent la tratament iar, în plus, faptul că bolnavii au organismul slăbit încetineşte procesul de vindecare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O asistentă medicală suspectă de meningită a murit în Spitalul Suceava.
 Vizualizări articol: 898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
O asistentă medicală suspectă de meningită a murit în Spitalul Suceava4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F.f.f.f.f.f grav trimis de
(17 dec 2010, 11:49:51
Oameni buni ! ..... Va dati seama pe cati a imbolnavit asta la nefrologie? ......... Cu alde astia vreti sa faceti spital clinic la Suceava !
1.1  RE: F.f.f.f.f.f grav trimis de
(17 dec 2010, 13:08:52
O persoana tanara care a ingrijit atatia bolnavi este numita de dumneata "asta"! Si cel mai probabil este ca asistenta sa fi luat virusul sau bacteria de la un bolnav si nu invers! Mi se pare un gest incalificabil si profund inuman sa jignesti memoria unui om care a murit! Habar nu am cine-i asistenta care a murit, dar nu cred sa fi facut cuiva vreun rau!
1.2  RE: F.f.f.f.f.f grav trimis de
(17 dec 2010, 16:20:10
Mai Mircea, habar nu ai tu cate asistente ca "ASTA" de la nefrologie sau imbolnavit e hepatita cu virus C de la pacientii pe care-i ingrijesc. Sa-ti fie rusine si sa dea Dumnezeu sa nu ajungi pe acolo sa fii nevoit sa fii ingrijit de "astea".
2.   Corectie trimis de
(17 dec 2010, 16:21:28
"s-au imbolnavit" era corect mai sus...de suparare a iesit fara cratima.
3.   Prost copil mai are mama ta... trimis de
(17 dec 2010, 21:00:45
Ma MIRCEA, ma mucea cacacea, nu mai bine te duci tu sa tragi ceva pe nas decat sa jignesti un om care nu mai este???  ☭  ma,,,ti de rapan
4.   Comentariu trimis de
(18 dec 2010, 09:08:02
Mircea esti "dus rau"! Nu-ti mai afisa prostia, stai cuminte in banca ta , dar nu cred ca poti, prostul daca nu e si fudul nu e prost destul. Nu poti jigni oameni care nu mai sunt( de morti numai de bine). Ar trbui sa te gandesti ca cei care lucreaza in medicina, asa buni sau rai, de multe ori isi sacrifica sanatatea pentru a o salva pe a altora, dar tu de unde sa sti. Renunta de ati mai posta prostia
5.   Medici si-au facut iar treaba trimis de
(20 dec 2010, 17:59:15
de ce nu a spus domnul Bradatan ca Danielei i sa facut punctie si a nu fost supraveghiata si a intrat in coma? la urgenta Dana a spus ca simtome de meningita, au omorat-o cu zile, doctorita de la infectioase feritiva fratilor de o doamna doctor R...,
6.   Putea fi salvata? trimis de
(20 dec 2010, 22:35:07
Daniela putea fi salvată şi nu s-a facut tot ce se putea face ? Păcat de aşa fată frumoasă şi cuminte,iubită de familia ei şi de atâta lume . Ce soartă tragică ! Să moară când era mai fericită, cu puţin timp înainte de casatoria pe care o aştepta cu atâta nerabdare. Trist , foarte trist........ Toţi cei care au cunoscut-o au fost şocaţi de vestea dispariţiei ei . Te plângem şi ne vom aminti cu drag de tine !
Dacă la spital nu au avut grijă de ea cum se cuvine, atunci nu pot spune decât RUŞINE!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei