Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-au săturat!

Încă o primărie din Suceava vrea să rezilieze contractul cu Vicov Construct

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reclamaţiile împotriva SC Vicov Construct SRL, firmă ce a aparţinut primarului Constantin Mutescu, din Vicovu de Jos, curg pe bandă rulantă. După ce ieri am prezentat cazul Primăriei din Horodnic de Jos, care a făcut plângere în instanţă împotriva celor de la Vicov Construct, între timp a mai apărut un caz. La Brodina, situaţia lucrărilor începute şi neterminate a ajuns la faza soluţionării pe cale amiabilă, dar finalul pare acelaşi ca şi la Horodnic de Jos, respectiv Tribunalul Suceava.

Pe 4 ianuarie 2008, între Vicov Construct şi Primăria Brodina s-a încheiat contractul de execuţie de lucrări nr. 25, prin care primii se obligau să ridice o şcoală cu 14 clase. Termenul de execuţie era de 36 de luni, ceea ce ar fi însemnat că zilele următoare trebuia tăiată panglica inaugurală.

Din păcate pentru copiii din Brodina, şcoala nouă va rămâne în continuare un vis.

„În ultimii doi ani practic s-a bătut pasul pe loc. Pentru comunitatea noastră această şcoală este o investiţie de maximă importanţă, dar din păcate nu putem beneficia de ea. S-au făcut şi eforturi financiare mari din partea noastră, chiar dacă am primit şi sprijin din partea Guvernului României”, a precizat Vasile Popescu, primarul din Brodina.

 

Despăgubiri de 15.000 de lei

Potrivit concilierii dintre Vicov Construct şi Primăria Brodina, constructorului i s-au stabilit mai multe obligaţii. Printre acestea se numără şi constituirea unei garanţii pentru lucrările efectuate şi deja plătite. O altă prevedere stipulează plata a 15.000 de lei, reprezentând daune interese. Toate aceste obligaţii trebuie îndeplinite până pe 29 decembrie 2010.

Chiar şi aşa, reprezentanţii Primăriei Brodina iau tot mai serios în calcul varianta rezilierii contractului cu SC Vicov Construct SRL şi atribuirea lucrărilor unei alte firme.

Până în prezent, din contractul în valoare de 2.209.588 de lei, fără TVA, fosta firmă a primarului Mutescu a realizat lucrări doar în proporţie de 25%, ceea ce înseamnă că pentru a finaliza totul va fi nevoie de alte luni bune de muncă, la care se adaugă şi formalităţile pentru desemnarea unei noi firme de construcţii.

 

La Horodnic de Jos va decide Tribunalul Suceava

Celălalt caz în care firma Vicov Construct a dat dovadă de neseriozitate s-a consemnat la Horodnic de Jos. Potrivit unui contract încheiat pe 8 mai 2008, SC Vicov Construct SRL se obliga ca în termen de şase luni să predea lucrările din cadrul proiectului „Modernizare drumuri comunale, şcoală şi schitul Călugăriţa”. Timpul a trecut, iar proiectul a stagnat. Vicov Construct nu a terminat lucrările după şase luni, iar situaţia a rămas neschimbată şi acum, la doi ani după expirarea termenului limită. În consecinţă, Primăria Horodnic de Jos a acţionat în instanţă fosta firmă a primarului Constantin Mutescu, solicitând rezilierea contractului. De asemenea, s-a cerut obligarea celor de la Vicov Construct la plata unei garanţii de 24.683 de lei, care trebuia depusă în contul lucrărilor deja efectuate, sumă care nu se regăseşte în conturi, precum şi a unor penalităţi de 20.000 de lei, însemnând 0,15% pe zi pentru neexecutarea la termen a lucrărilor. Dosarul se află acum pe rolul Tribunalului Suceava, iar judecătorii vor lua o decizie finală în acest caz.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă o primărie din Suceava vrea să rezilieze contractul cu Vicov Construct.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Încă o primărie din Suceava vrea să rezilieze contractul cu Vicov Construct0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INFORMATI-NE CORECT! trimis de
(17 dec 2010, 18:04:09
PROBLEMA aceasta mie-mi miroase urit.Imi pare ca aceasta firma este lucrata, cu ghilimelele de rigoare.
1. Castigarea licitatiei a fost chiar curata, nu a fost dedicata?
2.Primaria Brodina are bani pentru terminarea lucrarilor, sau asteapta ca firma sa lucreze pe "dai boje"?Lucrarile efectuate au fost platite la timp?
De ce nu se pomeneste in articol despre aceste aspecte?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei