Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie definitivă

Severin Tcaciuc îşi va petrece Crăciunul în puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Speranţele lui Severin Tcaciuc de a-şi petrece Crăciunul în familie s-au năruit ieri la Tribunalul Botoşani. Judecătorii au respins recursul formulat de afaceristul sucevean împotriva unei sentinţe pronunţată de Judecătoria Botoşani încă din luna septembrie. La acea vreme, magistraţii au respins cererea de eliberare condiţionată formulată de Severin Tcaciuc, după ce au constatat că acesta trebuie să mai stea în puşcărie alte câteva luni. Între timp, din septembrie şi până acum, au intervenit şi o serie de schimbări. Cea mai importantă dintre acestea se referă la durata celei mai grele condamnări. Iniţial, Severin Tcaciuc avea de executat 3 ani şi 6 luni de închisoare, dar între timp s-a constatat că în acest dosar statul român nu a obţinut extrădarea. Cu alte cuvinte, Severin Tcaciuc nu putea sta după gratii pentru condamnările din dosarul în care nu fusese extrădat. Aşa se face că instanţele au ajuns la concluzia că cea mai grea condamnare pronunţată pe numele afaceristului sucevean este de 2 ani şi 6 luni de închisoare. Bazându-se pe aceste noi elemente, Severin Tcaciuc a sperat că Tribunalul Suceava va ţine cont de ele şi va decide punerea sa în libertate. Nu s-a întâmplat aşa, recursul său fiind respins.

În aceste condiţii, Severin Tcaciuc trebuie să aştepte întrunirea comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani.

„Deţinutul va intra în comisia de eliberare condiţionată care se va întruni la sfârşitul lunii. Probabil pe 29-30 decembrie", a declarat Iulian Dărângă, purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani.

Severin Tcaciuc este încarcerat la Botoşani şi august 2009, când austriecii au acceptat cererile de extrădare formulate de statul român. El a suferit mai multe condamnări în România, pentru fapte diferite, respectiv ultraj, furt calificat şi mai multe infracţiuni de evaziune fiscală. Arestat iniţial în 2001, a reuşit să plece din ţară cu câteva minute înainte de a fi dat în consemn la frontiere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc îşi va petrece Crăciunul în puşcărie.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Severin Tcaciuc îşi va petrece Crăciunul în puşcărie3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei