Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Matematicianul Meme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mă dau în vânt după comentariul partizan al celor de la ProTV, dar în momentul în care a căzut concluzia „Am ieşit! Gata...”, nu aveam cum să nu empatizez. Nu sunt de acord cu sanctificarea steliştilor, nu au jucat ca niciodată şi au pierdut ca întotdeauna (sintagmă genială odinioară, dar aruncată în derizoriu de repetarea sa cu obstinaţie de cei de la Gazetă). Însă de data asta chiar s-a umplut paharul. Gigi Becali zicea că e dracul în persoană. Atunci aut, n-are ce căuta în fotbal o persoana aşa de evlavioasă ca el! Niciodată nu s-ar gândi invers, că acolo sus, Cineva îl pedepseşte.

Nu a fost scorul fluviu de care mă temeam, dar ăsta a fost meritul steliştilor care s-au grupat extraordinar în defensivă, cu foarte mare risipă de energie, ceea ce i-a incomodat vizibil pe napoletani. Practic, n-au prea existat ocazii! Doar spre final, când epuizarea şi accidentările şi-au pus amprenta. Cu toate acestea, golul lui Cavani nu poate fi pus pe seama hazardului. E ca şi cum ai spune că a avut noroc că e bun! O execuţie de o asemenea subtilitate nu poate fi numai rodul şansei.

Am urmărit cu interes şi rezultatul lui Utrecht de la Liverpool. A fost un 0-0 absolut platonic obţinut de olandezi. M-a interesat acest rezultat prin prisma celor declarate de Mihai Stoica după egalul de acum două săptămâni, cu Liverpool. Abordat de o reporteriţă care îi spunea că Steaua beneficiază de jocul rezultatelor, apropo de acel 3-3 obţinut de Napoli la Utrecht, Stoica a spus că rezultatul ideal ar fi fost o victorie la un gol diferenţă pentru Utrecht, ceea ce ar fi permis ca în ultima rundă Steaua să se califice şi după o înfrângere la limită, în condiţiile în care în ultima etapă olandezii ar fi pierdut la Liverpool. Ei bine, iată că nici această condiţie nu s-ar fi îndeplinit, dar am o veste proastă pentru Mihai Stoica. Criteriul decisiv de departajare după care îşi făcuse calculul (pe care, de altfel, nu s-a învrednicit să-l facă nici un analist!) s-a schimbat! Nu mai este cel mai mare număr de goluri marcate în întâlnirile directe, ci cel mai mare număr de goluri înscrise ÎN DEPLASARE! Iar aici Napoli stătea cel mai bine. Fatalist vorbind, jocurile erau făcute...

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Matematicianul Meme.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Matematicianul Meme0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei