Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu mai există

Plină de datorii, firma care a dat ţepe cu uniforme şcolare a tras obloanele

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miile de părinţi care au achitat în avans între 50 şi 100 de lei pentru a comanda uniforme copiilor lor, elevi la mai multe şcoli şi licee din Suceava care au încheiat contracte cu  SC Wuniforms Company SRL Vaslui, firmă care nu şi-a onorat obligaţiile, par să aibă şanse din ce în ce mai mici de a-şi recupera repede paguba. O investigaţie făcută de ziariştii din Vaslui arată că firma condusă de individul pe nume Marian Braşoveanu, în vârstă de 24 de ani, are datorii şi prin alte părţi şi s-a închis, oficial fiind în reorganizare.

 

Imensul scandal legat de această firmă fantomă, adus la cunoştinţa opiniei publice de ziarul nostru la finele săptămânii trecute, a făcut extrem de multe victime. Cu acordul directorilor de şcoli, care spun că nu au avut cum să-şi dea seama că ceva nu este în regulă cu această firmă, s-au încheiat contracte şi s-au comandat uniforme şcolare, uniforme care trebuiau să fie livrate de societatea din Vaslui la începutul anului şcolar. La cele mai multe şcoli acestea nu au ajuns nici până astăzi, iar la câteva au fost livrate uniforme despre care directorii şi părinţii spun că sunt de o calitate foarte proastă, mult inferioară celei prezentate în oferta iniţială, când s-au achitat şi avansurile.

Printre şcolile care au tot aşteptat comanda de uniforme în ultimele luni se numără Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi şi Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret.

 

Datorii la chiria unui spaţiu  

Colegii de la Obiectiv de Vaslui, într-un articol publicat în ediţia de ieri a ziarului, vin cu noi amănunte despre această firmă, amănunte care nu fac decât să întărească ideea că societatea este departe de o minimă seriozitate.

Conform articolului, Braşoveanu i-a tras ţeapă şi celui care i-a închiriat un spaţiu, pentru un punct de lucru în Vaslui. El trebuie să plătească 7.100 de lei, în contul chiriei pentru octombrie şi noiembrie, plus costurile legale de utilităţi. Pe uşa de la intrare a respectivului spaţiu ziariştii au găsit afişată o notificare, intrarea fiind sigilată de proprietar, „până când o să binevoiţi să ne contactaţi pentru a vă îndeplini obligaţiile pentru plata sumelor restante”.

 

Patronul firmei stă într-o garsonieră din Iaşi 

Investigaţia jurnalistică a confirmat ceea ce aflaseră şi poliţiştii din Rădăuţi, anume că la sediul social al firmei, în satul 1 Decembrie, comuna Banca, locuieşte tatăl aşa-zisului patron. Ziariştii vasluieni relatează că, după ce au insistat pe lângă tatăl lui Braşoveanu, acesta şi-a sunat fiul, anunţându-l că îl caută nişte „prieteni”, fără a şti că este vorba de ziarişti. În cele din urmă, între jurnalişti şi tânărul de 24 de ani a avut loc un scurt dialog.

„Am închis activitatea firmei din noiembrie. În prezent, sunt în reorganizare. S-ar putea să reîncep activitatea în ianuarie”, le-a spus Braşoveanu colegilor de la Obiectiv de Vaslui.
„După discuţia prin telefon, tatăl lui Braşoveanu ne-a spus că fiul său a închis firma în noiembrie, imediat după ce Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui l-a amendat cu 140 de milioane de lei vechi pentru că cei câţiva muncitori lucrau în frig, iar unii fără contract de muncă. În prezent el locuieşte într-o garsonieră din Iaşi”, au mai constatat colegii de la ziarul din Vaslui.

 

Aşteptaţi degeaba la Colegiul Economic 

Aşadar, pentru părinţii şi directorii care mai sperau ca măcar în al 12-lea ceas să primească uniformele aşteptate, perspectivele sunt sumbre.

De asta s-au convins acum două zile şi păgubiţii de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava, acolo unde există un număr imens de comenzi, în jur de o mie. Reprezentanţii firmei anunţaseră că marţi, pe 14 decembrie, vor veni la colegiu cu restul uniformelor comandate (o mică parte au fost trimise de ceva vreme) urmând a face şi ajustările şi măsurătorile promise, conform înţelegerii iniţiale.

„Nu au venit şi mi-au transmis prin email că nu au fonduri pentru a trimite o echipă la Suceava. Mai aveam o ultimă speranţă de onestitate din partea lor însă şi aceasta s-a risipit. Am decis să nu ne atingem de lotul de uniforme primite şi vom apela şi noi la organele legii pentru a ne recupera banii”, ne-a declarat Corneliu Romaşcu, directorul Colegiului Economic.

Majoritatea directorilor de şcoli au depus deja plângeri la Poliţie şi speră ca organele legii să-i ajute pe părinţi să-şi recupereze banii. Surse judiciare precizează că cercetările vor fi extrem de anevoioase, mai ales recuperarea prejudiciului fiind foarte dificilă, în condiţiile în care administratorul nu are bunuri importante pe numele său.   

Ancheta poliţiei, până în această fază, arată că firma din Vaslui se baza pe o „fabrică” dotată cu doar şase maşini de cusut.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plină de datorii, firma care a dat ţepe cu uniforme şcolare a tras obloanele.
 Vizualizări articol: 1187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Plină de datorii, firma care a dat ţepe cu uniforme şcolare a tras obloanele5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mircea trimis de
(17 dec 2010, 11:57:44
Intrebare : oare de ce au fost interesate conducerile scolilor ca elevii lor sa poarte uniforme de Vaslui ?
1.1  RE: Mircea trimis de
(17 dec 2010, 13:40:27
foarte simplu: comision.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei