Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 dec 2010 - Anul XV, nr. 297 (4588)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tactică

Planurile de dezvoltare a Aeroportului Suceava, trecute la secret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Informaţiile despre planurile de dezvoltare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Suceava vor fi oferite, de acum încolo, cu foarte multă zgârcenie de administraţia judeţeană. Explicaţia oferită de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a fost aceea că fondurile europene pentru dezvoltarea infrastructurii de transport aerian sunt vânate de toate aeroporturile din Regiunea Nord-Est, respectiv cele din Iaşi şi Bacău, astfel încât „nu întotdeauna este bine să pui în gardă vecinii cu ce facem şi până unde am ajuns”.

Ieri, deliberativul judeţean a aprobat alocarea a 160 de mii de lei din fondul de rezervă al bugetului judeţean pentru reactualizarea studiului de fezabilitate „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj prin includere turn control şi profilare teren pentru instalare ILS-DME”. Potrivit lui Flutur, studiul este necesar accesării unei finanţări din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operaţional Sectorial Transport. Studiul trebuie finalizat până la sfârşitul lunii ianuarie a anului viitor pentru a se depune solicitarea de finanţare. Suma de care are nevoie aeroportul sucevean este de 40,5 milioane euro.

Consilierii judeţeni au aprobat proiectul în unanimitate, liberalul Brînduşel Nichitean afirmând chiar că grupul PNL din CJ susţine alocarea de maximum de resurse de la bugetul judeţean pentru aerogară. „Aeroportul să fie prioritate zero pe 2011”, a spus Nichitean.

 

Flutur: „Ca să fii eligibil în faţa Comisiei Europene trebuie să dai utilitate multiplă aeroportului”

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a îndemnat la prudenţă când e vorba despre discuţii care au ca subiect aeroportul. „Când e vorba de priorităţi pe regiuni trebuie să fim prudenţi în ceea ce discutăm, pentru că toată lumea se simte îndreptăţită să aibă aeroport. Suntem foarte avansaţi cu documentaţia la Ministerul Transporturilor şi ne mai trebuie această completare la studiul de fezabilitate, ca în luna ianuarie să facem demersurile pentru a fi şi noi luaţi în calcul cu modernizarea aeroportului. Oricâţi bani am băga de la bugetul judeţean, nu avem resurse de modernizare, trebuie să accesăm un program european, pe care îl aşteaptă toţi”, a spus Flutur.

În paralel cu pregătirile pentru accesarea POS Transporturi, specialiştii din CJ lucrează la implementarea unui sistem de transport intermodal, tot cu finanţare din fonduri europene. Acest sistem presupune şi o bretea de cale ferată de la Văratec la aeroport, pentru transportul de mărfuri.

„Ca să fii eligibil în faţa Comisiei Europene trebuie să dai utilitate multiplă aeroportului. Noi avem posibilitatea de prelungire a pistei şi staţie de transfer cargo, iar UE este interesată ca pe graniţa de Est să aibă aşa ceva”, a precizat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Planurile de dezvoltare a Aeroportului Suceava, trecute la secret.
 Vizualizări articol: 1516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Planurile de dezvoltare a Aeroportului Suceava, trecute la secret1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din campania... trimis de
(17 dec 2010, 17:33:03
A inceput campania "Hai sa ne laudam!". Orice face un ales pentru comunitatea sa este parte din fisa postului sau si trebuie sa fie in conformitate cu juramantul facut la investire, iar alegatorii isi vor spune parerea la alegerile urmatoare,asta e legea de baza a democratiei. Nicaieri, in nici o tara a lumii democratice si civilizate nu se fabrica eroi in viata dupa cum isi tin discursurile, numai romanii o tin tot intr-o lauda si in omagii aduse alesilor lor, or asta este mult prea departe de democratia ce-au visat-o cei ce-au murit in Decembrie '89. Personal as fi dorit ca Presedintele Consiliului Judetean, oricare ar fi el, sa aiba in permanenta un tele-chat cu cetatenii judetului, unde sa poata auzi si ce nu-i in regula, fiindca oricat ar fi de genial un om, nu poate fi perfect in activitatea sa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei