Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Expoziţie

Peste o sută de produse tradiţionale vor fi expuse la Târgul „Produs în Bucovina”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 100 de produse tradiţionale şi ecologice ale producătorilor din judeţul Suceava vor fi expuse în cadrul Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”, care va avea loc în perioada 24 – 26 septembrie 2010, pe esplanada Iulius Mall Suceava. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia „Produs în Bucovina”, în parteneriat cu Iulius Mall, târgul desfăşurându-se sub egida „Acasă, în Bucovina”.

Pe parcursul celor trei zile ale târgului, organizatorii încearcă să readucă în atenţie produse tradiţionale care au reţete autentice.

„Este un bun prilej atât pentru micii producători, cât şi pentru operatorii economici din industria alimentară şi turistică din zonă să-şi prezinte ofertele publicului larg. Iar sucevenii şi turiştii vor avea posibilitatea să redescopere vechi arome şi gusturile rafinate ale produselor din Bucovina”, a declarat Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava.

El a precizat că Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” îşi propune să pună în valoare produsele cu specific bucovinean, obţinute prin respectarea şi perpetuarea tradiţiilor. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea gusta, dar şi achiziţiona, produse obţinute din resursele naturale ale regiunii, precum legume, fructe de pădure, peşte, produse din lapte, carne, preparate din carne.

De precizat că pe lângă standurile membrilor Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Consiliul Judeţean Suceava va amenaja un stand special în care vor fi prezentate produsele ecologice certificate în baza unui ordin al Comisiei Europene, precum şi produsele tradiţionale atestate potrivit unui ordin al Ministerului Agriculturii.

Pe perioada de desfăşurare a târgului de la Iulius Mall vor fi organizate şi alte evenimente, plecând de la cele culturale până la expoziţii de animale şi concursuri cu caracter sportiv, precum şi alte surprize.

„Consumatorii sunt aşteptaţi zilnic între orele 10-18 în <Mica Bucovină> transpusă pe esplanada Iulius Mall, unde vor găsi peste 100 de produse tradiţionale şi ecologice, ce pot fi gustate şi achiziţionate direct de la producători”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de produse tradiţionale vor fi expuse la Târgul „Produs în Bucovina”.
 Vizualizări articol: 3184 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste o sută de produse tradiţionale vor fi expuse la Târgul „Produs în Bucovina”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei