Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizii ale procurorilor

Noi interdicţii pentru membrii reţelei de contrabandă cu ţigări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Membrii reţelei de contrabandă cu ţigări cercetată de procurorii Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava au primit zilele acestea noi interdicţii. Pe numele persoanelor arestate în cursul lunii iulie şi eliberate din arest la sfârşitul lunii august, anchetatorii au luat măsura prelungirii interdicţiei de părăsire a localităţii de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Interdicţia îi vizează pe bucureştenii Paul Iova, alias „Ion Petrişor”, organizatorul concursului „Miss Piranda”, pe fiul acestuia, Fănel Iova, dar şi pe ceilalţi suceveni puşi sub acuzare în acest megadosar. Este vorba de Constantin Nistor, zis „Copilu”, din Vicovu de Sus, George Tărâţă, zis „Cuşu”, din Vicovu de Jos, Vasile Titi Ieremciuc, din Bălcăuţi, Adrian Arcadie Isopescu şi Ioan Sorin Parasca, ambii din Vicovu de Sus, Ghiocel Liviu Zabavschi, din Suceava, Adrian Militaru şi Paul Roman, ambii din Bucureşti, Ionel Vicovanu, din Dolhasca şi Mihai Vicovanu, din Fălticeni.

DIICOT Suceava a demarat o amplă anchetă în privinţa persoanelor menţionate, dar şi a altor indivizi din diferite judeţele ale ţării, sub acuzaţia că în decursul mai multor luni ale acestui an au vândut pe piaţa neagră din România ţigări de contrabandă aduse ilegal din Ucraina. Potrivit anchetatorilor, este vorba de 500.000 de pachete de ţigări, prejudiciul adus bugetului de stat fiind estimat la peste 1,1 milioane de euro.

De altfel, înainte de arestările operate la finalul lunii iulie, procurorii şi poliţiştii au făcut peste 50 de percheziţii la casele suspecţilor, ocazie cu care au fost ridicate 11 autoturisme, peste 240.000 de lei, 2.000 de euro, trei pistoale cu gaze, 123 de telefoane mobile, 109 cartele sim, precum şi o cameră video cu termoviziune.

Datele de anchetă arată că gruparea era condusă de „Ion Petrişor”, care îşi trimitea oamenii la Suceava, de unde erau încărcate maşinile cu ţigări de contrabandă, iar marfa era revândută apoi în pieţele şi oboarele din Bucureşti. Totul era extrem de bine organizat, iar maşinile cu ţigări erau însoţite de unul sau doi antemergători, pentru ca marfa să ajungă în siguranţă la destinaţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi interdicţii pentru membrii reţelei de contrabandă cu ţigări.
 Vizualizări articol: 1919 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi interdicţii pentru membrii reţelei de contrabandă cu ţigări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei