Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inacceptabil

Hotărâri judecătoreşti călcate în picioare cu bună ştiinţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea unei asociaţii de proprietari încalcă cu bună ştiinţă, de luni bune, câteva hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile. Este un caz revoltător, o sfidare a legilor din România, şi a cărui rezolvare a rămas în coadă de peşte.

În urmă cu aproximativ patru ani, Sandu Dăscălescu a fost concediat de conducerea Asociaţiei de Proprietari Nr. 13 Fălticeni din funcţia de casier contabil. Considerând că ceea ce i s-a întâmplat este un abuz, Sandu Dăscălescu şi-a căutat dreptatea în instanţă. Pe 30 octombrie 2007, Curtea de Apel Suceava a dat verdictul final şi a decis reintegrarea în muncă. Deşi au trecut deja trei ani de la pronunţarea acestei decizii, bărbatul încă nu a fost reintegrat în muncă şi continuă să umble pe holurile instanţelor de judecată şi pe la sediile Parchetelor pentru a obţine ceea ce i se cuvine.

Pentru că şefii Asociaţiei de Proprietari Nr. 13 Fălticeni au refuzat să respecte hotărârea Curţii de Apel Suceava, Sandu Dăscălescu le-a făcut plângere penală la Parchet.

Procurorii care au analizat sesizarea i-au dat dreptate şi au constatat că legile s-au încălcat în mod repetat în cazul Dăscălescu.

„Se constată că Filimon Gheorghe, preşedintele Asociaţiei de Proprietari Speranţa Nr. 13 Fălticeni a încercat doar formal să se conformeze deciziei instanţei de judecată, în realitate condiţionând reintegrarea pe funcţia deţinută anterior. Constatându-se nelegalitatea concedierii de către Curtea de Apel Suceava, reintegrarea în muncă trebuia să aibă loc în condiţii similare celor anterioare disponibilizării”, se arată într-o Ordonanţă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Procurorii au ajuns la concluzia că Gheorghe Filimon, preşedintele Asociaţiei de Proprietari Nr. 13 Fălticeni, se face vinovat de infracţiuni prevăzute de Codul Muncii. În mod curios, deşi au constatat că nu l-a reintegrat pe Sandu Dăscălescu, aşa cum se stipula în decizia Curţii de Apel Suceava din 30 octombrie 2007, procurorii din Fălticeni au decis că nu este vorba de o încălcare a unei hotărâri judecătoreşti. O concluzie cel puţin ciudată şi în contrast total cu celelalte motivări expuse de procuror. Aşa se face că în loc să fie reintegrat în funcţia de casier contabil, Sandu Dăscălescu bate drumurile pe la diferite instituţii ale statului, plătite se pare pentru a încurca mai mult lucrurile decât pentru a le lămuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hotărâri judecătoreşti călcate în picioare cu bună ştiinţă.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hotărâri judecătoreşti călcate în picioare cu bună ştiinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei