Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de bani

Beneficiarul unui proiect cu fonduri europene îşi caută partener de afaceri la mica publicitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lipsa banilor pentru demararea unor investiţii cu fonduri europene îi determină pe unii beneficiari de proiecte deja aprobate să apeleze la mica publicitate pentru a-şi găsi potenţiali parteneri de afaceri. Este şi cazul unui bărbat din comuna Pojorâta, Vasile Erham, care, deşi a obţinut aprobarea unui astfel de proiect european, nu îl poate începe pe motiv că nu dispune încă de fondurile necesare pentru începerea investiţiei. Bărbatul, în vârstă de 64 de ani, ne-a declarat că proiectul presupune construcţia unei ciupercării cu tot cu o unitate de procesare a ciupercilor.

Proiectul obţinut de Vasile Erham are o valoare de 2,13 milioane de lei (21,3 miliarde de lei vechi), din care 60% sunt fonduri europene nerambursabile. Investiţia ar urma să se realizeze în comuna Pojorâta, însă pentru a o putea demara are nevoie, pentru început, de aproximativ 100.000 de lei (un miliard de lei vechi).

„Creditele sunt greu de obţinut, motiv pentru care încerc şi prin mica publicitate să caut un partener pentru a acoperi o parte din sumele pe care trebuie să le asigurăm pe lângă finanţarea europeană nerambursabilă”, spune Vasile Erham, care a adăugat că până în prezent a primit deja zece oferte din partea unor persoane care vor să investească în ciupercărie.

 

„Este o afacere sigură, cu piaţă de desfacere asigurată”

De profesie economist, Vasile Erhan a spus că până la a se hotărî să depună proiectul pentru a obţine fonduri europene a analizat circa cinci ani care sunt şansele ca o astfel de afacere să supravieţuiască şi să aducă profit. Vasile Erhan a declarat că întreaga investiţie poate fi amortizată în maxim doi-trei ani. Potrivit proiectului, viitoarea ciupercărie va avea o capacitate de producţie de 237.000 de kilograme pe an. El a arătat că ciupercăria sa va fi singura din judeţul Suceava care va avea şi o unitate de procesare a ciupercilor. Vasile Erhan a explicat că ciupercile pe care le va cultiva vor putea fi comercializate fie proaspete, la un preţ actual de aproximativ 6 lei/kilogram, precum şi uscate, caz în care preţul pe kilogram creşte la 500 de lei.

„Desfacerea ciupercilor este asigurată. Avem deja precontracte încheiate, iar desfacerea ciupercilor nu va fi o problemă. Trebuie spus că în România doar 30% din necesarul de ciuperci de pe piaţă este asigurat din producţie internă. Mai mult, ciupercile sunt extrem de căutate pe pieţele din Anglia, Franţa, Germania, Spania şi Italia”, spune Vasile Erhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Beneficiarul unui proiect cu fonduri europene îşi caută partener de afaceri la mica publicitate.
 Vizualizări articol: 1559 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Beneficiarul unui proiect cu fonduri europene îşi caută partener de afaceri la mica publicitate5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa suporte !!! trimis de
(23 sep 2010, 21:32:28
Lipsa cofinantarii exista si la aplicare pentru fonduri si de altfel a avut nesimtirea sa aplice la POMANA... A avut NOROCUL sa fie declarat eligibil si... a luat locul altora care au finantare proprie si nu au avut loc de smecherii.
Asa se intampla la noi, afacere buna - fonduri exista , dar intra cine nu trebuie...

RUSINE ca nu are nici macar 5% din finantare, 100000 lei din 2,13 milioane inseamna sub 5% fonduri proprii. Asta-i Romania , toti vor POMANA , aplica pentru fonduri , semneaza contractul de finantare cu 60% UE, 40% EU si CIU-CIU - EU NU AM NIMIC... decat tupeu si nesimtire, si scuze... o idee de afaceri, afacere buna de altfel.
Si mai are tupeul sa se laude ca-i singurul din SV, rusinos, sunt altii care au investit mai mult decat partea lui de 40% , fara sa se milogeasca si fara sa se laude ca sunt cei mai tari din zona.
O sa MONITOR(UL) izez pe dansul pana "pe pieţele din Anglia, Franţa, Germania, Spania şi Italia”, spune Vasile Erhan.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei