Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Investiţie

Două milioane de euro pentru transformarea Cinematografului Modern în Centrul Cultural Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Fostul Cinematograf Modern, din centrul municipiului Suceava, va fi transformat, începând de luna viitoare, în Centrul Cultural Bucovina, printr-o investiţie de două milioane de euro, menită să refacă, să extindă şi să modernizeze vechea clădire, care de ani de zile este lăsată în paragină.

Lucrările de amenajare a  Centrul Cultural Bucovina au fost încredinţate, în urma licitaţiei organizate de Primăria Suceava, firmei Civica Grup, care a venit cu cea mai bună ofertă, de 8.400.000 de lei (84 de miliarde de lei vechi). Câştigătorul licitaţiei a fost desemnat săptămâna aceasta, după ce, în cele două etape de licitaţie, cinci firme s-au bătut să obţină execuţia lucrării, care fusese evaluată la peste 10.000.000 de lei.

Astfel, în prima etapă a licitaţiei, de eligibilitate, au fost înscrise cinci firme – Test Prima, Elsaco Botoşani, Muha SRL, Civica Grup şi AC-AG.

La etapa electronică s-au calificat doar trei firme - Civica Grup, AC-AG şi Test Prima. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a precizat că firma care a depus cea mai avantajoasă ofertă, Civica Grup, s-a angajat ca în 24 de luni să finalizeze această investiţie.

„Voi avea discuţii cu firma câştigătoare după ce vom încheia contractul, pentru a demara cât mai repede lucrările, ştiut fiind faptul că avem repartizată şi o sumă importantă, trei milioane de lei, de la Guvern, aceşti bani trebuind să fie utilizaţi până la finele anului.

Sunt convins că vom reuşi acest lucru, fiind foarte multe de făcut la acest centru cultural, care va asigura municipiului şi judeţului Suceava o infrastructură corespunzătoare activităţilor culturale”, a declarat Ion Lungu.

Lucrările de la Cinema Modern ar urma să înceapă din luna octombrie şi prevăd, printre altele, repararea tencuielilor interioare şi exterioare, refacerea acoperişului, montarea de instalaţii sanitare, de apă caldă şi rece, de încălzire, electrice, de gaze naturale, acustice şi de sonorizare, amenajarea pardoselii, construirea unei scene, montarea de scaune, instalarea unui ecran de proiecţie etc. În clădirea reabilitată ar urma să se instaleze Centrul Cultural „Bucovina”, nou constituit, care coordonează Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Ion Irimescu”, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, precum şi Revista „Bucovina  Literară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două milioane de euro pentru transformarea Cinematografului Modern în Centrul Cultural Bucovina.
 Vizualizări articol: 3418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Două milioane de euro pentru transformarea Cinematografului Modern în Centrul Cultural Bucovina3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Te mai miri ca nimic nu merge in Romania trimis de
(23 sep 2010, 13:39:44
Sunteti nebuni! De unde ati venit cu preturile astea? Civica vrea sa-l transforme in nava spatial sau satelit?! Ori ziaristul a pus o cifra in plus ori Lungu a inebunit si ne crede tampiti!
2.   Interesant trimis de
(23 sep 2010, 15:44:40
...si peste noapte s-au schimbat planurile. Ieri alaltaieri parca citeam in Monitorul ca vor sa faca din Cinema Modern o "chestie" mult mai moderna ce va include pe langa imbunatatirile necesare si aferente unui cinema si un restaurant sau mai nu stiu ce briz-briz-uri interesante. Dar se pare ca s-a ramas doar la notiunile de baza necesare unui cinema obisnuit. Nu m-ar deranja, dar se pare ca preturile sunt cam mult peste linia de plutire. Romania, te iubesc!
3.   2 milioane de Euro? trimis de
(23 sep 2010, 21:04:37
Deocamdata ne crucim de o asemenea suma, o sa vedem de ce-o sa ne crucim la sfarsit. Si de unde vin acesti bani, de la contribuabilul roman, nu-i asa?
4.   CINE..... trimis de
(23 sep 2010, 22:19:04
Spuneti-mi si mie cine e la Civica ???? Adica , cine e in spatele acestei firme , de a cistigat licitatia??? Care lichea portocalie invirte sforile acestei firme???
5.   50% PARANDARAT trimis de
(23 sep 2010, 23:00:13
stau si ma intreb, oare chiar atat de imbecili suntem? facem concurs de proiecte pentru noul cinematograf, castiga un proiect arhitectural apreciat tot de ei...se da si un premiu....si apoi in zilele noastre facem centru cultural...nu e rau deloc
mai am o intrebare...cine dracu se mai duce sa vada ansamblu ciprian p? nu ca ar fi ceva rau, dar sa facem un studiu de piata....CINE????
PRINCIPIU DE BAZA AL CELOR CARE NE CONDUC: HAI SA FACEM CEVA, NU CONTEAZA CA NU NE TREBUIE, CA SA CHELTUIM BANII SI SA INCASAM PARANDARATU'
6.   PRIMAR IDIOT trimis de
(23 sep 2010, 23:04:49
AI VAZUT PE BULEVARDUL STEFAN CEL MARE CA S-AU SURPAT 2 METRII PATRATI DE PAVAJ???????????? CRETINULE FA CEVA!!!!! INSPECTORII DE LA PRIMARIE CE FAC DORM IN POST??? CATE SAPTAMANI, LUNI DE ZILE SA MAI TREACA PANA SA SE FACA CEVA, E BULEVARDUL PRINCIPAL AL ORASULUI. AI LUAT PARANDARAT PT PAVAJ, NU MAI VREI?
SA NU UITAM CA PRIMARUL STA LA TARA NU IN ORAS. DACA AM ALES UN TARANOI, ASA ARATA SI ORASUL, CU STRAZI FARMATE, FARA APA CALDA, FARA APA RECE, TRAIM CA NISTE ANIMALE
7.   PRIMAR IDIOT 2 trimis de
(23 sep 2010, 23:08:01
NU POATE FLUTUR SA ITI FACA TIE TOATA TREABA, TRECI LA TREABA, IESI PE STRADA SI IA LA PICIOR BULEVARDELE ORASULUI
8.   Centru cultural trimis de
(25 sep 2010, 21:32:48
Nu avem drumuri cat de cat "bune" si ne facem centre culturale..Cine dracu mai vrea sa vina in Suceava cand situatia e asa cum e?
Dar hai sa facem centre culturale,si alte cele..de drumuri cine are nevoie?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei