Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Firme cu datorii

Finanţele au formulat cereri de opoziţie în 30 de cazuri de cesionări ale părţilor sociale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a formulat cereri de opoziţie în 30 de cazuri în care asociaţii unor firme şi-au cesionat părţile sociale sau acţiunile. Directorul DGFP Suceava, Petrică Ropotă, a declarat că în toate cele 30 de cazuri firmele la care s-au analizat cesionările de părţi sociale înregistrau datorii la bugetul de stat. Valoarea totală a datoriilor celor 30 de firme este de peste 400.000 de lei (patru miliarde de lei vechi). Ropotă a spus că prin această procedură se urmăreşte atragerea răspunderii persoanelor care au cesionat părţile sociale ale unor firme cu datorii, în vederea recuperării debitelor pe care aceste societăţi le au la bugetul consolidat al statului. De precizat că cele mai mari datorii ale unei firme la care s-a făcut cerere de opoziţie în cazul cesionării părţilor sociale sunt cele ale SC Rux SRL Suceava, cu suma de 83.656 de lei. Pe lângă această firmă, cereri asemănătoare s-au făcut şi în cazul SC Bere Company Solca – 71.358 de lei, SC Misebed SRL Fălticeni – 51.311 lei, SC Cento Gimmy Impex SRL – 49.254 lei sau SC Dumarex Disribution SRL Vatra Dornei – 47.275 lei.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a verificat 54 de cazuri de cesiune a părţilor sociale ale unor firme din judeţ, pentru identificarea cazurilor în care cesionarea s-a făcut cu scopul de a evita plata datoriilor către bugetul de stat. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă Nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, transmiterea părţilor sociale către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social. Hotărârea adunării asociaţilor trebuie depusă în termen de 15 zile la Oficiul Registrului Comerţului, pentru a fi publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit noilor prevederi legale, ORC are obligaţia să transmită Finanţelor hotărârea aprobată de asociaţi. După această etapă, creditorii sociali şi orice alte persoane prejudiciate prin hotărârea asociaţilor privitoare la transmiterea părţilor sociale pot formula o cerere de opoziţie prin care să solicite instanţei judecătoreşti să oblige, după caz, atragerea răspunderii civile a asociatului care intenţionează să-şi cedeze părţile sociale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţele au formulat cereri de opoziţie în 30 de cazuri de cesionări ale părţilor sociale.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finanţele au formulat cereri de opoziţie în 30 de cazuri de cesionări ale părţilor sociale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei