Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 sep 2010 - Anul XV, nr. 224 (4515)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cartel Alfa: Guvernul nu poate face legea salarizării unice pe veniturile diminuate cu 25%, e ilegal

Joi, 23 Septembrie 2010 (20:44:19)

Guvernul nu poate elabora legea salarizării unice având ca bază salariile diminuate cu 25 la sută pentru că este ilegal, a declarat, joi, la finalul întâlnirii pe tema legeii salarizării unice, preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, precizând că opinia aparţine Ministerului Justiţiei.

Hossu le-a declarat jurnaliştilor că, în timpul discuţiilor de joi de la Ministerul Finanţelor, reprezentanţii Ministerului Justiţiei "au atenţionat Guvernul" că noua lege de salarizare unică trebuie să aibă ca bază revenirea la salariile din decembrie 2009 şi că "altfel textul este neconstituţional".

"Ministerul Finanţelor va studia acest aspect şi va da spre consultare Consiliului legislativ, dar şi din datele noastre de la jurişti articolul constituţional în baza căruia s-a promovat Legea 118 privind diminuarea salariilor cu 25 la sută nu permite Guvernului să facă un atac în continuare la reducerea salariilor, care trebuie să rămână la nivelul din luna decembrie 2009", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, în timpul discuţiilor se fac simulări pe un alt sistem de grilă, "care să rezolve problema raportului între salariul minim şi salariul maxim în sistemul bugetar şi a încadrării pe funcţie".

Hossu a mai spus că noua lege va avea o grilă de salarizare "complet schimbată", reprezentanţii Guvernului aşteptând din partea sindicatelor propuneri privind modificarea raportului de 1 la 15 dintre salariul cel minim şi cel maxim.

"Partea guvernamentală a spus că sindicatele pot veni cu o propunere nouă, care să respecte principiul de bază, adică păstrarea raportului dintre salariul minim şi salariu mediu în economie de 0,5 la sută, ceea ce înseamnă ca salariul mediu din sectorul bugetar să fie de 2,75 la sută faţă de salariul minim", a mai spus Hossu.

În opinia acestuia, proiectul legii unice de salarizare ar putea fi aprobat cu aproximativ două săptămâni înainte de adoptarea bugetului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cartel Alfa: Guvernul nu poate face legea salarizării unice pe veniturile diminuate cu 25%, e ilegal.
 Vizualizări articol: 805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cartel Alfa: Guvernul nu poate face legea salarizării unice pe veniturile diminuate cu 25%, e ilegal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei