Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 17-23 iunie 2010

Expoziţie de pictură, la Muzeul de Ştiinţele Naturii

La Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava poate fi vizionată, în intervalul 15 iunie - 20 iulie a.c., expoziţia de pictură a artistului plastic sucevean George L. Ostafi.

În ambianţa intimă şi răcoroasă al muzeului sunt expuse 40 de lucrări în ulei, de dimensiuni medii, tablouri în care artistul, care abordează genuri diferite, de la natură statică şi peisaj (montan sau marin) la compoziţie şi flori, se desfăşoară cromatic pe diverse teme.

 

Expoziţie de sculptură, la Gura Humorului

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina din Gura Humorului găzduieşte expoziţia de sculptură a artistului Kovacs Geza.

Kovacs Geza, din Sf. Gheorghe, care stăpâneşte „artele focului”, are, aşa cum spune criticul de artă Valentin Ciucă, „aplicaţie de a face din şuruburi, rulmenţi, biele şi manivele, resturi de seceri şi ciocane ideologice, suprafeţe plane, angulare sau voluptos arcuite o geometrie incitantă, unde volumele se definesc în raport cu spaţiul şi aerul ce se insinuează în golurile acestor concavităţi”.

„Fanteziile în armură de fier” ale lui Kovacs Geza sunt expuse la muzeul humorean până pe data de 1 iulie a.c.

 

Expoziţie de fotografie „Imaginea Bucovinei”

La Galeria „Bucovina”, din incinta Palatului Administrativ din municipiul Suceava, poate fi vizionată expoziţia de fotografie cu genericul „Imaginea Bucovinei”.

Expoziţia, care prezintă fotografii realizate de copii de la mai multe şcoli din zona Rădăuţiului, este „rezultatul spectaculos” al unui proiect care-şi continuă derularea.

Proiectul, iniţiat cu binecuvântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, este realizat şi derulat de către Protopopiatul Rădăuţi - prin Corala Ortodoxă „Sf. Ierarh Leontie” - în parteneriat cu Mănăstirea Putna, Clubul Copiilor şi Elevilor, Galeria de Artă locală, Adyga Studio Rădăuţi, IBF Pavimente SRL Marginea şi zece şcoli din arealul rădăuţean.

 

Campionatul Mondial de Premii la Iulius Mall

Iulius Mall Suceava a pregătit numeroase surprize plăcute pasionaţilor sportului-rege. Nu doar Campionatul Mondial de Fotbal este în plină desfăşurare, dar şi Campionatul Mondial de Premii, care aduce bucovinenilor peste 1.350 de cadouri instant.

Vino în Iulius Mall în timpul campionatului, urmăreşte meciurile echipelor favorite la una din cele 5 plasme din food court-ul Almondo sau pe ecranul de 6 mp şi pleci cu premii! Oferta este imbatabilă: preţul berii începe de la 2,5 lei.

În plus, până pe 11 iulie 2010, când va avea loc finala din Africa de Sud, dacă aduni bonuri fiscale de minimum 30 lei de la restaurantele şi cafenelele din Almondo, poţi da şi tu goluri, însă la o poartă cu premii! În zilele când se dispută meciurile, între orele 15 - 19, primii 55 de cumpărători câştigă garantat pahare sau răcoritoare Coca Cola, produse Intersport, vouchere Sprider Stores, ore de fotbal pe terenul Quartz Caffe sau abonamente Sport Center.

Alături de suporteri pe toată durata Campionatului Mondial de Premii din Iulius Mall este şi cafeneaua Quartz. La o consumaţie de minimum 20 lei, câştigi zilnic premii instant Coca Cola. Săptămânal, Quartz Cafe îţi face plinul de benzină sau de motorină! Cafeaua îţi dă energie!

 

Gooool!!! La Fierărie

Hai La Fierărie să savurezi GOAL-URILE din meciurile videoproiectate, iar noi îţi facem plinul.
Nu rămâi nicidecum OFFSIDE cu arahidele şi popcornul din partea casei. ARUNCĂ LIBER cojile pe jos.
Nu te lăsa FAULTAT de halbele de 1 litru, AVANTAJ la cei cu berea la 3,5 litri. Nu se dau cartonaşe.
După un DRIBLING printre prieteni şi MARCHEAZĂ un metru de bere. Si pregăteşte-te de un PENALTY cu “submarinul galben” (mix de bere cu tequilla). Cere zilnic RELUAREA!

 

 

Joi, 17 iunie

A.S.U.S. Summer Fest în Club Babylon

Program special dedicat studenților, unde cei mai petrecăreţi si neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei!

Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociația Studenților din Universitatea Suceava și va fi întreținută de Dj Cioco & Mc Dany, ambii rezidenți Club Babylon Suceava.

 

 

Vineri 18 iunie

Lansare de carte

„Provocările vecinătăţii: Ucrainenii bucovineni în Regatul României Mari (1918 - 1940). Contribuţii”

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc vineri, 18 iunie a.c., la ora 13:00, lansarea volumului „Provocările vecinătăţii: Ucrainenii bucovineni în Regatul României Mari (1918 - 1940). Contribuţii”, semnat de istoricul dr. Daniel Hrenciuc.

Cartea, editată la „Tipo Moldova” Iaşi, va fi prezentată de conf. univ. dr. Florin Pintescu.

 

Simpozion „Pe drumul Învierii”

Asociaţia ROST şi Bucovina Profundă organizează la Suceava, în intervalul 18 - 23 iunie a.c., simpozionul cu genericul „Pe drumul Învierii”.

Vineri, 18 iunie a.c., la ora 17:00, la Muzeul de Istorie, va avea loc vernisajul Expoziţiei de fotografii şi documente privind mărturisirea lui Hristos în temniţele comuniste.

Prezintă scriitorul Marcel Petrişor (17 ani de temniţă), Paul Ghiţiu - senior editor Asociaţia ROST, Iulian Capsali - jurnalist Asociaţia ROST, Florin Pintescu - istoric, preotul Mircea Bejenar şi monahul Moise de la Oaşa.

Sâmbătă, 19 iunie a.c., la ora 13:00, în aceeaşi locaţie este programată conferinţa „Verbul şi Biserica întemniţate”. Vor vorbi scriitorul Marcel Petrişor, poetul Dumitru Oniga (fost deţinut politic), monahul Moise de la Oaşa.

Duminică, 20 iunie a.c., la ora 17:00, la Biserica Domniţelor, se va desfăşura o „Seară duhovnicească”, la care se va citi Acatistul Sfinţilor Români din închisori şi vor avea loc convorbiri duhovniceşti cu Marcel Petrişor şi Monahul Moise de la Oaşa.

Marţi, 22 iunie a.c., la ora 17:00, Muzeul de Istorie va găzdui conferinţa

„Temniţa - chivot al credinţei şi al neamului”, susţinută de părintele Oprea Crăciun, supravieţuitor al temniţelor comuniste, şi Dumitru Oniga, poet supravieţuitor.

 

Tequila Bum Bum, Club Babylon

O super petrecere cu tematică, cu un special club mix cu Dj Cioco, în cadrul căreia vor fi oferiţi metri de tequila din partea casei şi va continua super oferta de 3 lei pe shot!

 

Contemplaţii poetice "La Fierărie"

Seri pe cinste cu Adrian Bezna si Viorel Gheorghiu, din ciclul "Contemplaţii Poetice". Vineri 18/06 începând cu ora 21 - pân' pe la răsărit...
O noapte albă, plină de cântări folk-rock, voie bună şi prieteni de seamă.
Intrarea liberă. Rezervări 0771 262 251

 

 

Sâmbătă 19 iunie

Show incendiar cu fetele de la BUDOAR, în Club Babylon

Un show incendiar cu cele mai sexy fete din România care vă vor impresiona cu un super program artistic! Program interzis minorilor!
Mai multe detalii pe www.budoar.ro
Toți petrecăreții se vor distra pe un special club mix pregătit de Dj Cioco, rezidentul din Club Babylon Suceava.

 

Târgul Colecţionarilor

Iulius Mall Suceava invită bucovinenii să pătrundă în universul de odinioară! Târgul Colecţionarilor a fixat întâlnirea bilunară pentru zilele de sâmbătă şi duminică, 19 şi 20 iunie 2010.

Societatea de Numismatică şi Filatelică Română, secţia Suceava, a „convocat” buchiniştii şi anticarii din nord-estul ţării. Aceştia aduc într-un spaţiu ultramodern frumoase şi valoroase mărturii alte trecutului, între care piese de artă, de decor şi mobilier, stampe, epistole, podoabe şi efecte militare.

 

Activităţi pentru copii, la Iulius Mall

Copiii sunt deja în vacanţă, aşa că Iulius Mall îi aşteaptă la întâlnirile săptămânale în număr şi mai mare.

Prichindei sau şcolari, aceştia sunt poftiţi la Atelierul de Creaţie al Palatului Copiilor (sâmbătă, de la ora 12, la KidsLand), la Cărtureşti dacă poftesc poveşti şi vor să îi amuze pe cei mari (sâmbătă, de la ora 17), sau în faţa marionetelor Teatrului „Puppet”, care se transformă în eroi din basme şi poveşti populare (duminică, de la 12).

 

 

Duminică, 20 iunie

Show incendiar cu cele mai sexy animatoare, în Babylon

Show incendiar cu cele mai sexy animatoare, în Club Babylon. Raiul coboară pe pământ în cadrul programului Club Life by Dj Cioco!

 

 

Marţi 22 iunie

Lansare de carte „Vetre strămoşeşti: Ropcea, un sat din Bucovina, la a 560-a aniversare”

În Sala de Arte „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc marţi, 22 iunie a.c., la ora 16:00, lansarea cărţii „Vetre strămoşeşti: Ropcea, un sat din Bucovina, la a 560-a aniversare”.

Semnată de Dragoş Olaru şi Emanoil Rei, doi fii ai satului rămas în  Bucovina de dincolo de frontieră, cartea, care a apărut la Editura „George Tofan”, se adaugă tipăriturilor din seria patrimoniu.sv, iniţiată şi sprijinită financiar de Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava. Volumul va fi prezentat la lansare de Nicolae Cârlan şi Alis Niculică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Unde fugim de-acasă...5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei