Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Talente ascunse

PSD şi PD-L Suceava se întrec în filme despre corupţia de partid

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Filialele sucevene ale principalului partid de la putere, PD-L, şi ale celui mai mare partid de opoziţie, PSD, se întrec în realizarea de filme ce au ca temă corupţia ascunsă la sânul adversarului politic.

Vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Milici, a vorbit, ieri, chiar de un „festival de film”, apreciind declaraţia omologului său de la PD-L, Niculai Barbă, referitoare la filmul corupţiei din PSD drept o invitaţie la competiţie.

„Suntem de acord cu propunerea PD-L de a participa la un festival de film. De ieri, facem deja o selecţie a materialelor adunate în mai bine de zece ani şi vom prezenta şi noi corupţia şi afacerile portocalii din judeţul Suceava, dar nu numai. Personajul central va fi domnul Gheorghe Flutur şi nu vor lipsi referiri la gripa aviară, la afacerea centrului de fructe din  Piatra Neamţ, la sistemul de colectare a banilor din domeniul silvic, afacerea licitaţii pentru partid şi vom explica cum a câştigat o licitaţie participantul de pe locul 6 şi nu cel de pe locul 1. Tot în film vom demonstra că numele „Laura” nu este neapărat numele unei ciocolate, ci are corespondent în realitate”, a declarat, ieri, vicepreşedintele Milici. Potrivit acestuia, titlul filmului va fi „Flutur şi neliniştit”, iar la jurizare sunt invitaţi cetăţenii judeţului.

De asemenea, el îi mai recomandă „regizorului Barbă”, să meargă „la un ceai” la Direcţia pentru Protecţia Copilului, „să vadă ce se mai întâmplă pe acolo cu licitaţiile, cu achiziţiile pentru că şi aceste lucruri vor asigura circa zece episoade din serial”.

„Estimăm că în 15 zile vom avea premiera filmului, pe internet. Aşteptăm să-şi prezinte PD-L filmul, apoi o vom face şi noi şi îi invităm să jurizeze pe locuitorii judeţului”, a mai spus „regizorul Milici”.

 

PD-L lucrează deja la promovare

La PD-L, de filmul pentru „CorupţiaFest” se ocupă Niculai Barbă, care vrea să arate populaţiei „cum o mână de oameni care fac parte din grupurile de interese ale PSD şi acoliţii lor deţin o mare parte din averea judeţului”. Barbă a precizat că, din momentul în care democrat-liberalii au anunţat că lucrează la un astfel de material, cu „beneficiarii tranziţiei”, au fost contactaţi de foarte mulţi suceveni şi au primit scrisori care fac referire la „tot felul de lucruri făcute de liderii PSD de la Revoluţie încoace”.

„O parte din informaţii le-am verificat şi se confirmă, altă parte urmează să intre la verificări. Suntem ajutaţi şi nu vom face doar un simplu film, ci un serial”, a subliniat vicepreşedintele PD-L Suceava. PD-L a rezolvat şi problema transmiterii televizate, Niculai Barbă  anunţând deja că filmul ar putea fi transmis la o televiziune locală. Variantele de titlu sunt „Beneficiarii tranziţiei”, „Caracatiţa PSD”, „Ciuma roşie” sau „Caracatiţa roşie”.

„Eroii serialului sunt liderii marcanţi ai PSD începând cu Gavril Mîrza, Cătălin Nechifor, Ovidiu Donţu, chiar şi Ovidiu Milici, precum şi deputaţii Ioan Stan şi Eugen Bejinariu, dar şi personaje ca Octav Cozmîncă, Titi Petrea sau Dorel Crăciun,  apropiaţi şi rude ale acestora. Cuvintele cheie din serial se referă la privatizări, vânzări, concesionări, acaparări de terenuri, de IAS-uri, de CAP-uri, de herghelii şi sere, ca să nu spun de fabrici şi uzine”, a arătat Barbă.

Ca la orice festival de film, regizorii îşi vor promova realizările, dar încă nu au anunţat pe ce canale. Jurizarea şi premierea vor fi făcute de electorat, la următoarele alegeri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD şi PD-L Suceava se întrec în filme despre corupţia de partid.
 Vizualizări articol: 996 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
PSD şi PD-L Suceava se întrec în filme despre corupţia de partid5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUGESTIE trimis de
(17 iun 2010, 18:00:07
Daca tot este criza, pentru a face economie, propun ca filmul sa fie facut in coproductie de ambele tabere. Oricum personajele se intrepatrund si ar mai ramane resurse pentru reabilitate si urmatoarele oportunitati
2.   Cu nerabdare... trimis de
(18 iun 2010, 00:16:14
Asteptam cu nerabdare aceste filme document despre elita politica a judetului nostru, fiindca pana acum au fost doar multe, foarte multe zvonuri... "pe surse".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei