Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

După modernizare

Zona centrală a Sucevei va deveni Piaţa Ştefan cel Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Centrul municipiului Suceava, adică de la esplanada Casei de Cultură până la fântâna arteziană, precum şi zona pietonală dintre Hotelul Central şi Biserica Sf. Dumitru, va deveni, după finalizarea lucrărilor de modernizare, Piaţa Ştefan cel Mare.

Contractul de finanţare a acestor lucrări, care includ şi realizarea a două parcări subterane, urmează să fie semnat astăzi, alături de alte două proiecte, de reabilitare a iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie din municipiu, precum şi de realizare a unui Centru al Tradiţiilor Populare.

Semnarea contractelor, caracterizată de primarul Sucevei, Ion Lungu, drept „cel mai important eveniment al săptămânii”, va fi făcută astăzi, la ora 12.00, la sediul municipalităţii sucevene, în prezenţa ministrului secretar de stat Răzvan Murgeanu, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

“Sâmbătă a avut loc vizita în teren, pentru verificarea obiectivelor propuse spre finanţare. Am trecut şi acest ultim test, ca atare vom semna trei contracte, care prevăd modernizarea zonei centrale a Sucevei, realizarea a două parcări subterane, reabilitarea iluminatului public de la intrarea dinspre Fălticeni până la ieşirea spre Botoşani şi realizarea Centrului Tradiţiilor Populare.

Sunt contracte în valoare de 13,359 milioane de euro, din care sume nerambursabile 10,602 milioane de euro”, a declarat primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a adăugat că aceasta este singura şansă de a realiza aceste proiecte, de a avea o piaţă modernă în centrul municipiului Suceava, căreia, la finalul lucrărilor, îi va fi atribuit numele de Piaţa Ştefan cel Mare.

“Este o lucrare foarte importantă şi sensibilă. Înainte de a demara lucrările trebuie să facem lucrări de consolidare, prin montarea a aproximativ 500 de piloni, care au rolul de a proteja blocurile din jur. Această lucrare se face din fonduri proprii, de aproximativ un milion de euro”, a precizat edilul sucevean. 

Suceava este primul oraş din ţară care are semnate contracte pe POR, din toate municipiile care au fost declarate poli de dezvoltare urbană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona centrală a Sucevei va deveni Piaţa Ştefan cel Mare.
 Vizualizări articol: 734 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Zona centrală a Sucevei va deveni Piaţa Ştefan cel Mare5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Groapa centrala trimis de
(17 iun 2010, 12:41:15
Sunt curios ce constructori vor face parcarile subterane. Daca sunt la fel de meseriasi ca si cei care au schimbat tevile prin centru, e cam nasol. Nu au fost in stare sa puna niste tevi in pamint astfel incit sa nu se surpe pamintul dupa citeva luni, si vor parcari subterane? Da' au remarcat ca blocul turn de la Union e deja inclinat? Probabil ca atunci cind vor scurma prin zona va deveni 'Turnul inclinat din Suceava', un nou obiectiv turistic (inclus in circuit cu Oul)
Si ar mai fi apele din pinza freatica care ies in sipotul de mai la vale. Dar probabil ca termenul de finalizare se va mari pt ca vor spune ca nu au stiut ce-i asteapta, basca niste banuti �n plus.
Succesuri!
2.   Iar mizerie si termeni aminati! trimis de
(17 iun 2010, 12:59:56
Planurile sunt bune, vom avea si noi un centru frumos, sper ca la Piatra Neamt si Bacau! Ma tem ca iar va dura 5-6 ani si ca vor fi mereu probleme cu organizarea si cu meseriasi nesimtiti! Trebuie de stat de urmarit cum se munceste si de ,,impins'' de la spate, ca asa-i invatat romanul sa faca treba de mintuiala, de azi pe miine..
3.   ... trimis de
(17 iun 2010, 15:31:58
Chiar este necesara asa o investitie ?! Avem zeci de strazi jalnice ! O Cetate de Scaun cu un potential turistic extraordinar de mare si un parc �n care nu se investeste un leu ! Consider ca ar trebui sa fie alte prioritati....
4.   DALE SI PAVELE trimis de
(17 iun 2010, 17:48:55
NEAPARAT SA ACOPERE FATADELE TUTUROR BLOCURILOR SI CASA DE CULTURA CU PAVELE DE LA SYMMETRICA !! ASA-I CA-I BUNA IDEEA MEA DOMNULE PRIMAR LUNGU ?? SAU NU MAI AI PAVELE CA AM VAZUT CA ACUM FRATELE DVS PUNE PAVELE SI PRIN BUCURESTI !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei