Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

DSP

Nici o tabără nu este autorizată să funcţioneze în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici o documentaţie pentru funcţionarea vreunei tabere în judeţ, în această vară, nu a fost depusă până acum la Direcţia de Sănătate Publică Suceava, a informat şeful instituţiei, dr. Alexandru Lăzăreanu.

„Orice tabără trebuie să funcţioneze în baza autorizaţiilor. Organizatorii trebuie să solicite de la noi avize, pentru că este vorba despre respectarea unor condiţii. Nu te joci cu viaţa copiilor. Până acum nu a venit nimeni să solicite autorizaţie”, a spus medicul, cu precizarea că inclusiv taberele private organizate de diferite asociaţii sau culte religioase au nevoie de autorizaţie de la DSP.

Cea mai mare tabără din judeţ şi chiar din Moldova, tabăra Bucşoaia, din oraşul Frasin, nu mai funcţionează de doi ani, deoarece nu a dispus de bani pentru realizarea lucrărilor necesare în vederea obţinerii autorizaţiei.

 

Tabăra de la Bucşoaia, lăsată de doi ani de izbelişte, în lipsa fondurilor pentru investiţii

Deşi problema furnizării apei potabile, care nu corespundea standardelor de calitate impuse de DSP Suceava, s-a rezolvat prin montarea unei staţii de epurare cu ultraviolete, iar blocul alimentar şi cantina au fost renovate şi igienizate, la centrul de agrement nu s-au mai efectuat şi alte lucrări de renovare, amenajare şi igienizare, din cauza fondurilor care nu puteau acoperi cheltuielile. În lipsa investiţiilor, din anul 2008, Autoritatea Naţională pentru Tineret nu a mai prins tabăra de la Bucşoaia în lista centrelor de agrement în care elevii pot să-şi petreacă vacanţa.
De menţionat că singurele fonduri acordate pentru investiţii au fost alocate pentru această tabără în anul 2003, când s-au făcut lucrări pentru reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din tabără. La acea dată s-au alocat de la Bucureşti 370 de mii de lei, pentru proiectul de reabilitare a reţelei de apă, din care s-au plătit doar 200 de mii de lei, în timp ce diferenţa de bani s-a achitat sporadic.

Deoarece Autoritatea Naţională pentru Tineret nu a mai alocat fonduri şi pentru alte investiţii, tabăra Bucşoaia a fost lăsată de izbelişte, singurele sume primite fiind pentru întreţinere şi plata angajaţilor.

 

Tabăra Bucşoaia, unul dintre cele mai mari complexe turistice pentru tineret din ţară

Tabăra Bucşoaia era unul dintre cele mai mari complexe turistice pentru tineret din ţară, ce se întinde pe o suprafaţă de 14 hectare. Terenul a aparţinut Casei Regale şi a fost donat de către Carol al II-lea statului român. Terenul pe care se află acest centru de agrement este administrat de Direcţia Judeţeană de Tineret, căreia îi aparţin şi clădirile. DJT mai avea în administrare şi Tabăra Rusca din Dorna Arini, Tabăra Balada din Gura Humorului şi Tabăra Bucovina din Rădăuţi, complexe turistice pentru tineret care se află şi ele în stare avansată de deteriorare şi care, de asemenea, nu au primit bani pentru investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nici o tabără nu este autorizată să funcţioneze în judeţ.
 Vizualizări articol: 926 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nici o tabără nu este autorizată să funcţioneze în judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei