Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Alungarea găleţilor portocalii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În campaniile electorale din ultimii ani am văzut mulţi suceveni fericiţi. Aceştia erau cum nu se poate mai fericiţi, pentru că Traian Băsescu făcea glume la televizor şi dădea de pământ cu mogulii, fiindcă liderul PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, îi alunga pe „şobolanii roşii” din Consiliul Judeţean, dar mai ales pentru că primeau gratuit găleţi portocalii cu sigla PD-L.

Se ştie că o găleată este bună oricând la casa omului: cu găleata aduci apă de la fântână ca să faci un borş sau o mămăligă, cu găleata dai apă la animale, cu găleata mergi pe cimitir la pomenirea morţilor ca să ai în ce pune prosoapele, colacii, coliva şi sticla cu vin primite de pomană, cu găleata te urci în copac după nuci sau după prune, cu găleata arunci după cei care vin cu cerşitul la poartă, cu găleata îţi torni apă în cap atunci când vii acasă mort de beat. Apoi, cu găleata mergi în centrul satului când te anunţă primarul că au trimis Traian Băsescu, de la Capitală, şi Gheorghe Flutur, de la Judeţ, lapte şi miere pentru tot poporul.

Numai că găleata e ca musafirul: vine, dar mai şi pleacă. Uneori, găleţile, încăpăţânate cum le ştiţi, nu pleacă de bunăvoie şi de aceea trebuie fugărite aşa cum sunt alungaţi musafirii care numai nu se dau duşi. Autorităţile trebuie să fi intrat în alertă pentru că, în ultima perioadă, tot mai multe familii de suceveni îşi fugăresc găleţile de-acasă, aşa cum îşi fugăresc guţerii femeile şi copiii atunci când se îmbată. Numai că, în cazul găleţilor, familiile care le-au spus de la obraz că nu mai au ce căuta la ele în casă sunt familii de oameni serioşi, dar care, pur şi simplu, nu mai suportă să le vadă în faţa ochilor.

Nu că ele, găleţile, le-ar fi făcut ceva rău, dar oamenii îşi aduc aminte de cei care au venit şi le-au adus la poartă, promiţându-le că dacă vor avea grijă de ele şi ei vor avea grijă de ei. Numai că distribuitorii de găleţi s-au dovedit a fi nişte cetăţeni fără cuvânt şi care, mai mult, în loc să le facă bine, le-au făcut rău celor care şi-au deschis larg porţile pentru a primi găleţile.

De aceea, sâmbătă, 12 iunie, în timpul mitingului la care au participat 1.500 de oameni, au fost aruncate atât de multe găleţi portocalii în faţa intrării principale a Palatului Administrativ. Oare ce-o să facă acum PD-L-ul cu atâtea găleţi? Păi, o să se spele cu ele pe cap. De fapt nu cu ele, ci cu apa din ele. La fix pe căldurile astea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Alungarea găleţilor portocalii.
 Vizualizări articol: 2684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 21 voturi
Alungarea găleţilor portocalii4.4521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei