Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Din bugetul local

Finanţări de peste cinci miliarde de lei vechi pentru Catedrala Sucevei în 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cea mai înaltă clădire din Suceava, Catedrala "Naşterea Domnului", din intersecţia Mărăşeşti, va beneficia de cea mai mare parte a fondurilor pe care municipalitatea suceveană le alocă pentru sprijinirea lucrărilor la biserici.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a vizitat Catedrala alături de preotul paroh Petru Argatu, urcând şi în cel mai înalt turn, care are o înălţime de 70 de metri (de peste două ori înălţimea unui bloc turn cu zece etaje), verificând stadiul lucrărilor şi progresele făcute cu ajutorul banilor alocaţi anual de la bugetul local.

“Numai anul acesta, Primăria Suceava a dat trei miliarde de lei vechi la Catedrală şi încă două miliarde sunt aprobate a-i fi oferite ca finanţare. În total, de când sunt primar, Catedrala a beneficiat de finanţări de peste 25 de miliarde de lei vechi, din care aproximativ 20 de miliarde de la bugetul local şi cinci miliarde de la Guvern. În măsura în care bugetul ne va permite, vom face tot posibilul să ne concentrăm finanţarea bisericilor pe Catedrală, pentru că este foarte mult de lucru şi este o clădire reprezentativă pentru municipalitate şi pentru Bucovina”, a declarat primarul Sucevei.

Acesta şi-a exprimat mulţumirea să vadă că în ultimii ani Catedrala a început să prindă contur, lucrările realizate sunt de bună calitate, clădirea având o arhitectură deosebită, precum şi o poziţionare foarte bună, devenind o carte de vizită pentru oraş.

Catedrala "Naşterea Domnului" are o lungime de 65 de metri, lăţimea de 20 de metri şi înălţimea de 70 de metri, fiind prevăzută cu două nivele - partea de demisol, care va fi destinată exclusiv activităţilor culturale şi filantropice, acolo urmând să fie amenajat un muzeu, o bibliotecă, o sală de lectură şi de conferinţe şi o cantină de ajutor social, şi partea superioară, de la cota 0, care va constitui un spaţiu liturgic. Momentul finalizării catedralei este încă departe, în opinia edilului sucevean mai fiind necesare câteva sute de miliarde de lei vechi. Lucrările la Catedrală au început tocmai din 1990, o parte din clădire fiind ridicată din donaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanţări de peste cinci miliarde de lei vechi pentru Catedrala Sucevei în 2010.
 Vizualizări articol: 2461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Finanţări de peste cinci miliarde de lei vechi pentru Catedrala Sucevei în 20102.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce bine trimis de
(17 iun 2010, 11:30:27
Ce bine. Chiar ma intrebam oare ce o sa faca municipalitatea cu banii, acum ca a rezolvat TOATE problemele orasului. Bine ca banii se duc undeva unde chiar vor fi de ajutor, ca biserica e saraca, n-are de unde.
1.1  RE: Ce bine trimis de
(17 iun 2010, 15:42:52
Daca tot te intrebi ce face primaria cu restul banilor atunci afla ca inca 5 miliarde de lei se vor duce pentru achizitionarea unui lift pentru primarie!!! Eu personal am fost cu liftul actual din primaria Suceava si este modern. Sunt lifturi pe la blocurile turn din Suceava care arata mult mult mult mai rau dar merg si alea bine mersi. In an de criza pedelistii isi bat joc de bani intr-o veselie. Apropo, liftul va fi achizitionat probabil de la firma KONE din Finlanda si nu cred ca va contribui cu ceva la relansarea economiei romanesti.
2.   Credinciosii vor fi din ce in ce mai putini! trimis de
(17 iun 2010, 13:11:37
Sa se faca un parc ca lumea in jurul bisericii, ca in centru. Dar si peste drum sa se moderniozeze cel existent si sa scapam de parcarile alea sufocante. Sub ,,parc' ar trebui un garaj!

Nu stiu de ce ne-a trbuit noua o asa mare biserica ...si de fapt nu are nimic frumos, nu-i atragatoare, doar ca-i mare si va papa banii. Credinciosii vor fi din ce in ce mai putini.
3.   Buna investitie trimis de
(17 iun 2010, 13:16:26
Sa va fie rusine. Se traieste la limita subzistentei in Suceava si voi aruncati banii pe biserici ? biserica e cea mai bogata institutie din Romania, sa se auto-finanteze nu sa stea cu mana intinsa la autoritati. Culmea snobismului. Mai bine modernizati laboratoarele de prin scoli si licee ca sunt dezastru.
4.   SFIDARE trimis de
(17 iun 2010, 17:45:58
O SFIDARE LA ADRESA NOASTRA!!! LUMEA NU ARE BANI DE MINCARE SI MEDICAMENTE SI DOBITOCUL DE PRIMAR DA BANI TICALOSULUI PIMEN PENTRU CATEDRALA-MAMUT! NU LE MAI AJUNGE, TOT CER, TOT CER BANI PENTRU CATEDRALA..PINA CIND?????? DA NISTE AJUTOARE PENTRU FAMILIILE SARACE DIN SUCEAVA CIND VA DA PIMEN SI BISERICA ORTODOXA???? MINCARE SI BANI PENTRU BATRINII SINGURI SI NEVOIASI, PENTRU COPII PARASITI CIND VOM VEDEA DE LA VOI ???? PIMEN SI AI LUI CEI MAI MARI HOTI SI TICALOSI !!!
5.   PROMISIUNE ONORATA trimis de
(17 iun 2010, 17:51:08
Guvernul roman a promis ca va asigura slujbe pentru someri pe perioada crizei financiare. Ele vor fi oficiate de preoti, episcopi si mitropoliti.
Acum sper sa �ntelegeti utilitatea si mai ales urgenta
6.   Primar incompetent trimis de
(17 iun 2010, 18:02:41
Lungu Minciunica vrea sa-si asigure un loc in pictura ce va fi realizata pe peretii interiori ai catedralei. Eu l-as sfatui sa-si asigure un loc la mititica din Botsheni. Nu de alta dar in putin timp s-ar putea sa aiba nevoie de rezervare. Cat mai crede ipocritul asta ca putem suporta? Primare, ai familie, urarile noastre de bine la adresa ta se duc si spre ei...asa ca gandeste-te bine. Poate de asta te-ai apucat sa bagi bani in cu.rul pochilor, poate-ti pun o vorba buna la al' de sus si scapi de iad. Fii serios, nu exista asa ceva. In cu.r.ul cui mai urmeaza sa bagi si ultimii bani din taxe si impozite (asta pana le mai incasezi de la noi si daca le mai iei de la noi)?
7.   Biserica m-sii trimis de
(17 iun 2010, 19:18:46
Cu banii astia poate sa mai repare cate ceva din drumurile astea de tara din oras. Pe mine nu ma avantajeaza deloc biserica aia. Nu dau bani la fraierii aia de popi pt ca nu dau bani pe minciuni.Tot orasul e numai biserici, biserici care aduc castig doar la o sleahta de hoti. D C nu se fac locuri de munca pt tineretul sucevean care se chinuie pe doi lei la diversi patroni obscuri. Istoria o demonstreaza ca unde sunt banii acolo sunt si popii si mafia. D zeul mamii lor
8.   :) trimis de
(18 iun 2010, 08:20:26
asteptam terminarea catedralei. iar carcotasilor le doresc sa faca sarituri de pe pod la burdujeni, cu un pietroi legat de gat. in felul asta vor afla raspunsul la toate cele .
9.   Gelozia va roade trimis de
(18 iun 2010, 10:19:28
Invidiosilor, daca imi iese si mie ceva ? fac si eu jumi juma cu popa .. ce .. nu.. trebuie sa cresc si eu.. Nu se vede diferenta?? Sa va aiba popa in paza ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei