Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 iun 2010 - Anul XV, nr. 140 (4431)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bani mulţi

Profesorii universitari domină topul celor mai mari salarii din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci dintre primii zece cel mai bine plătiţi suceveni în anul 2009 sunt profesori ai Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava. Potrivit unui clasament al salariilor încasate în cursul anului trecut, suceveanul cu cea mai mare remuneraţie primită este un director al unei firme care are ca obiect de activitate prelucrarea lemnului, cu un venit anual net de 322.498 de lei (3,22 de miliarde de lei). Asta înseamnă că lunar persoana în cauză a încasat un salariu de aproximativ 27.000 de lei (270 de milioane de lei vechi), adică de aproape trei ori mai mare decât câştigul salarial mediu net înregistrat în judeţul Suceava în anul 2009.

De remarcat faptul că cel mai mare salariu din cursul anului trecut este cu circa 100.000 de lei mai mare decât cea mai mare remuneraţie primită în urmă cu doi ani de un sucevean.

Potrivit clasamentului celor mai mari salarii din judeţul Suceava, locul al doilea este ocupat tot de un angajat al unei firme din domeniul prelucrării lemnului, cu un salariu net anual de 270.779 de lei.

Locul al treilea este ocupat de un angajat al unei firme de construcţii, cu 229.972 de lei, iar locul al patrulea de directorul unei bănci din Suceava – 220.314 de lei.

De pe locul al cincilea al clasamentului încep să apară profesorii universitari, cel mai bine plătit cadru didactic de la universitatea suceveană având un salariu net anual de 218.254 de lei (2,18 miliarde de lei vechi). După încă un angajat din mediul privat, cu un salariu anual de 211.647 de lei, ultimele patru locuri din clasamentul primilor zece suceveni cel mai bine plătiţi sunt ocupate de profesori universitari suceveni, cu salarii anuale în jurul sumei de 200.000 de lei.

Directori de bănci, angajaţi la firme care produc alcool şi un medic se numără printre cel mai bine plătiţi suceveni

Dacă în topul primelor zece salarii încasate de suceveni profesorii universitari ocupă cele mai multe locuri, printre cei care ocupă următoarele zece poziţii se numără directori de bănci din Suceava, angajaţi din domeniul turismului sau ai unor firme sucevene care produc băuturi alcoolice. De remarcat faptul că un medic sucevean ocupă locul 13 în topul celor mai mari salarii, acesta având un venit salarial anual de 191.302 de lei (1,9 miliarde de lei).

 

În 2008, cel mai mare venit salarial a fost al unui profesor universitar

Dacă în anul 2009, cel mai mare venit salarial anual a fost înregistrat de un angajat din mediul privat, în 2008 cel mai mare salariu l-a primit un profesor al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, cu suma 226.517 de lei.

Locul al doilea în topul celor mai mari salarii înregistrate în judeţul Suceava în anul 2008 a fost ocupat de o persoană care lucrează în domeniul aviatic, ca şi controlor de zbor, acesta fiind urmat de un angajat în sistemul bancar.

 

Angajaţii din mediul privat îi surclasează clar pe bugetari

Dacă, în cursul anului 2008, pe primele poziţii ale acestui top apărea şi un angajat din sistemul bugetar, anul trecut nici un bugetar nu a reuşit „să prindă” primele zece locuri.

Mai mult, suceveanul care a avut cel mai mare salariu în 2009 a încasat lunar o sumă de aproape şase ori mai mare decât persoane care ocupă funcţii importante în administraţia judeţeană, cum ar fi şi preşedintele Consiliului Judeţean, care are un salariu de 4.700 de lei (sumă care va fi diminuată cu 25% în urma măsurilor care urmează să fie luate de Guvernul României).

Peste media salariilor primite de funcţionarii publici se află, aşa cum se poate observa din topul salariilor, şi profesorii universitari, care au salarii cel puţin duble în comparaţie cu alţi bugetari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorii universitari domină topul celor mai mari salarii din judeţ.
 Vizualizări articol: 4885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Profesorii universitari domină topul celor mai mari salarii din judeţ3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesorii care nu vad trecerile de pietori trimis de
(17 iun 2010, 15:15:29
Astazi in jurul orei 14.40 am fost claxonat de un profesor universitar pe o trecere de pietoni de pe strada Mihai Viteazu, deoarece nu vazuse marcajul "trecere de pietoni" si se grabea sa ajunga la serviciu ! Penibil !
2.   Logica defectuoasa trimis de
(17 iun 2010, 15:31:58
Universitarii nu sunt considerati bugetari? Totusi stiu sigur ca primesc anual f. multi bani de la buget.

"profesorii universitari, care au salarii cel putin duble �n comparatie cu ALTI bugetari." prin folosirea cuvantului "alti" afirmati de fapt ca profesorii universitari sunt si ei bugetari. Poate ar fi trebuit rescrisa ultima parte a articolului.
2.1  RE: Logica defectuoasa trimis de
(17 iun 2010, 15:35:50
Daca universitarii sunt considerati bugetari atunci nu aveti dreptate cand afirmati ca "Angajatii din mediul privat �i surclaseaza clar pe bugetari". Este egalitate 5 la 5laughing)
3.   Articol incomplet trimis de
(17 iun 2010, 17:52:25
Magistratii nu intra in acest top? Sau nu ati reusit sa le aflati veniturile? Mai sapati ca aveti multe de descoperit.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei