Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concursul de matematică pe calculator „Mister Pi”, la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea de-a VIII-a ediţie a Concursului de matematică pe calculator „Mister Pi” s-a desfăşurat luni, la Fălticeni, la Şcoala Nr.6 „Ioan Ciurea”, şcoală care a găzduit acest concurs în ultimii cinci ani. 14 martie este Pi Day, Ziua Mondială a numărului Pi. În multe şcoli din întreaga lume, elevii şi profesorii folosesc celebrul număr ca pretext pentru a se întâlni, pentru a comunica, pentru a face schimb de idei matematice, pentru a se bucura de valoroasa moştenire primită din antichitate.

 

Secţiunile text şi grafică, preferate de elevi

Aşa cum am aflat de la coordonatoarea echipei de organizare şi directoarea instituţiei de învăţământ care a găzduit concursul dedicat Zilei internaţionale a numărului Pi, prof. Aurora Zaharia, anul acesta au participat copii de la cele trei licee şi de la şcolile generale nr. 2 şi nr. 6 din municipiul Fălticeni, de la şcolile cu clasele I – VIII din Fântâna Mare, Cornu Luncii, Boroaia şi Bogdăneşti.

Cei 129 de elevi înscrişi în concurs au participat la secţiunile: Calcul mintal, Text gimnaziu şi Text liceu, Grafică gimnaziu şi Grafică liceu, Secţiunea „Pi” pentru clasele VII-VIII şi Secţiunea „e” pentru clasele a XI-a şi a XII-a.

„Cei mai mulţi copii îi avem la secţiunile text şi grafică, gimnaziu şi liceu, pentru că le dezvoltă foarte mult imaginaţia şi au nevoie şi de foarte multă matematică şi desen. Secţiunile „e” şi „Pi” sunt mai dificile pentru copii, timpul fiind scurt pentru a lucra subiectele, subiectele care sunt şi un pic mai grele faţă de celelalte secţiuni”, ne-a spus Aurora Zaharia.

După-amiază a avut loc festivitatea de premiere, urmată de o sesiune de comunicări, la care au participat cu referate pe teme de istorie a matematicii 45 de cadre didactice din Fălticeni şi din zonă.

 

Anul 2010 - anul matematicii

Au fost prezentate referate pe teme de istorie a matematicii, în principal pentru că data de 15 martie are o semnificaţie aparte. Anul acesta, Societatea de Ştiinţe Matematice din România sărbătoreşte 100 de ani de la înfiinţare şi anul 2010 a fost declarat ca fiind anul matematicii.

„Este un lucru deosebit pentru noi, pentru că au loc foarte multe activităţi legate de matematică şi de istoria matematicii în această zi, iar prin concursul „Mister Pi” şi activităţile din această zi marcăm şi la Fălticeni anul naţional al matematicii şi aniversăm Societatea de Ştiinţe Matematice”, ne-a declarat directorul şcolii gazdă, Aurora Zaharia.

Pe lângă comunicările legate de istoria matematicii au mai fost prezentate materiale care realizează inter-disciplinaritatea între alte obiecte şi matematică, între alte obiecte şi informatică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de matematică pe calculator „Mister Pi”, la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1812 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Concursul de matematică pe calculator „Mister Pi”, la Fălticeni5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei