Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Mi-e greu să cred că o astfel de cruciadă ar putea porni fără aprobarea lui Băsescu

Marţi, 16 Martie 2010 (20:05:48)

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi seară, după ce şedinţa de plen a fost blocată de respingerea ordinii de zi, că îi este greu să creadă că această "cruciadă" împotriva sa a pornit fără ştirea preşedintelui Traian Băsescu.

Geoană a acuzat PDL că ar fi "sabotat" şedinţa de plen prin respingerea ordinii de zi şi insistenţa în a impune o una pe care să figureze revocarea sa.

"Este efectiv un spectacol deplorabil pe care actuala putere îl oferă opiniei publice şi vedem cum în fiecare zi se îngroaşă mapa cu proiectele de lege care nu sunt votate", a afirmat el.

Preşedintele Senatului a apreciat că blocajul din plen face rău atât PDL, cât preşedintelui Traian Băsescu.

"Mi- greu să cred că o astfel de cruciadă în scop păgân ar fi putut să pornească fără aprobarea explicită a şefului statului. De aceea, eu sper ca în cele din urmă raţiunea şi dorinţa de a legifera să învingă. (…) Eu sper ca în cele din urmă şi prim-ministrul să înţeleagă că prin acest demers al colegilor săi se blochează actul de guvernare", a afirmat Geoană.

El a făcut un apel atât la premierul Emil Boc, cât şi la preşedintele Traian Băsescu, să decidă dacă situaţia conflictuală de la Senat "face bine ţării, climatului democratic şi actului de guvernare".

Geoană a apreciat că, fiind a doua şedinţă de plen blocată, ar trebui să se taie ziua de salariu "pentru cei care vin la Senat mai mult ca să fumeze vorbe şi nu să îşi facă datoria pentru care suntem votaţi şi plătiţi".

Preşedintele PSD a insinuat că în spatele blocajului de la Senat s-ar putea ascunde intenţia desfiinţării acestei Camere prin modificarea Constituţiei.

"Poate că se ascunde un plan ceva mai malefic, acela de a se încerca să se golească de conţinut Camera superioară a Parlamentului şi să se revizuiască Constituţia prin blocajul Camerei. Este evident o exagerare", a spus Geoană.

Ordinea de zi a plenului Senatului de marţi, stabilită de Biroul Permanent, şi pe care nu figura cererea de revocare a lui Geoană, a fost respinsă de plen, prin votul PDL, UDMR şi al independenţilor.

După respingerea ordinii de zi, senatorii au luat o pauză de consultări care a durat până cu un minut înainte de expirarea orarului fixat pentru dezbateri legislative.

Geoană a ignorat cererile senatorilor PDL de a supune la vot o nouă ordine de zi, în care să figureze şi cererea de revocare. El a anunţat că a constatat expirarea orarului fixat pentru dezbateri legislative, a închis şedinţa de dezbateri şi a declarat deschisă sesiunea pentru interpelări, ignorând senatorii PDL care doreau să ia cuvântul la microfon.

Senatorii PDL au părăsit sala, după ce democrat-liberala Anca Boagiu, care a luat cuvântul fiind înscrisă la microfon la secţiunea interpelări, l-a acuzat pe Geoană de încălcare a Regulamentului, prin trecerea la secţiunea interpelări în lipsa unei ordini de zi şi a unui nou program de lucru.

Intervenţia Ancăi Boagiu a fost însoţită de vociferări ale senatorilor PSD, care au bătut din picioare şi lovit cu palmele în birouri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Mi-e greu să cred că o astfel de cruciadă ar putea porni fără aprobarea lui Băsescu.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Mi-e greu să cred că o astfel de cruciadă ar putea porni fără aprobarea lui Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei