Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Suceveni, treziţi-vă!

„Trenul de noapte” gol, la „Vox”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Păstrându-şi bunele obiceiuri (şi care, în asemenea vremuri, sunt mai degrabă păguboase), sâmbătă seara, de la ora 21, discoteca „Vox” ni i-a adus pe cei patru muzicieni care alcătuiesc remarcabilul grup de (aşa-mi sună mie!) hard blues „Trenul de noapte”. Faţă de formula din vară, când la chitară cântase Mircea Ioniţă, la Fălticeni, la „Thales”, versiunea 2010 a grupului îl include în locul acestuia pe Rareş Totu, chitarist excepţional, încântător în solo-urile cu care a împănat piesele mai vechi sau mai noi ale grupului, surprinzându-l cu improvizaţiile sale până şi pe Marcian Petrescu, liderul şi sufletul bandei (traducere pentru „band”!).

Faptul că la începutul „cântării” nu erau decât vreo 40 de oameni, iar la sfârşit (adică pe la ora 1 noaptea!) nu mai mult de 70, m-a pus serios pe gânduri, cu atât mai mult cu cât vinerea trecută asistasem la o scenă asemănătoare, cu oarecare justificare, ziceam eu atunci: fuseseră trei nume unul şi unul, adică Berti Barbera cu Nicu Patoi la „Padrino”, „Kumm” la „Vox” şi Vama Nouă la „Giovani”, adică prea mult pentru un târg unde muzică a ajuns să însemne Anda Adam ori Fuego, maximum „Voltajjj”, iar când se adună toţi în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră toată lumea iese păgubită, de la patronii care scot bani din buzunare până la muzicienii care cântă pentru săli goale.

Acum, la o săptămână distanţă şi fără concurenţă, situaţia a fost identică. Păcat, mare păcat, fiindcă Marcian Petrescu a cântat ca întotdeauna, adică excepţional, folosindu-şi toate cele 18 (!) muzicuţe (i-am şi zis: „Marciane, l-ai bătut pe Keith Richards, că ăsta foloseşte doar 17 chitare în concertele Rolling Stones!”), lansându-se în nişte solo-uri fulminante, cele mai apreciate fiind cele în care se duela cu chitara lui Rareş sau cu tobele (manevrate tot mai dibaci de Costel Bărbăşelu).

S-a cântat de toate, de la „Cu prietenii cânt blues” sau „Iubirea ta e ca un cancer” până la „Miss You” (Stones, desigur), ba chiar şi blues-uri braziliene ori cubaneze, toate punctate de obişnuitele poveşti ale lui Marcian, mereu altele şi mereu transmiţând câte un mesaj interesant.

O seară minunată, de care ne-am bucurat toţi cei prezenţi. Iar cei care n-aţi fost, nu-i nimic: peste doi ani jumate vine iar campania electorală şi-o să puteţi asculta din nou playback-urile favorite, alea cu Anda Adam şi Anna Lesko. Rectific supratitlul: suceveni, nu vă treziţi! Rămâneţi adormiţi şi visaţi-le pe alea. Oricum n-aţi fi înţeles nimic, că ăştia trei de care vorbii, patru cu „băsarul” Robert Ardeleanu, bun ca întotdeauna, cântă din instrumente şi voci, nu din excrescenţe şi CD-uri. Ei nu-ţi fac visele plăcute, ci doar îşi dau sufletul acolo, pe scenă, pentru 20 de lei de om pe care, cu siguranţă că din cauza crizei, nu i-aţi avut. Sau i-aţi economisit pentru concertele „moca” unde, urmărind bălăngăneala maimuţelor, v-a rămas şi de-un mic şi-o bere. La „Trenul de noapte” merge doar whisky. D-ăla bun. Aşa se explică, de fapt, de ce n-aţi fost acolo.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Trenul de noapte” gol, la „Vox”.
 Vizualizări articol: 1011 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
„Trenul de noapte” gol, la „Vox”4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat trimis de
(16 mar 2010, 14:51:22
E foarte pacat ca muzica de genul nu prea mai e bagata in seama. Am avut placerea sa fiu, acum vreo doua saptamani, din intamplare, intr-o cafenea din Gura Humorului unde au cantat doi tineri (18-19 ani) la chitari si unul ceva mai in varsta (25-26 ani). Pustii un stil rock mai vechi si mai nou iar cel mai in varsta melodii folk consacrate de la Pasarea Colibri si Phoenix. Vreau sa spun ca atmosfera a fost incredibila. Tineri si varstnici au cantat si aplaudat. Momente minunate...
2.   Mi se pare normal trimis de
(16 mar 2010, 23:44:13
Mi se pare normal... nu vi se par cam multe cluburi in Suceava asta? Tot "smecherul" are club si apoi se plang ca nu au ce impartii... cat despre ca ies ei in paguba astea-s povesti... noroc de forfetar ca de altfel nu vedea statul un leu de la voi.

In final orasul asta-i un bar de la un capat la altu! Sunt putine ca le numar pe 2 degete localurile mai selecte (si alea-s mai mult restaurante).

Asa ca pune-ti mana si munciti nu asteptati sa va imbogatiti dintr-un bar!
3.   Reclama trimis de
(18 mar 2010, 09:58:26
reclama ff insuficienta! de ex la berti barbera in padrino..cand cum,..unde s a pus afis?
se pun cateva afise in centru si trebuie sa scotocesti prin toate site urile sucevene sa vezi ce mai e prin SV!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei