Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lansare

160 de voluntari din Dorna Candrenilor, implicaţi în proiectul „Paşaportul verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

160 de tineri voluntari din Dorna Candrenilor vor participa la proiectul educaţional „Paşaportul verde”, lansat de Asociaţia Tăşuleasa Social, alături de Coca-Cola HBC România, şi susţinut de Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Parcul Naţional Călimani.

Voluntarii vor participa timp de patru luni la un program de training în campusul Tăşuleasa Social, judeţul Bistriţa-Năsăud, şi, în luna iunie, vor face un exerciţiu practic. Ei vor amenaja un traseu turistic, care va porni din centrul localităţii Dorna-Candrenilor şi va ajunge până la Rezervaţia 12 Apostoli. În timpul trainingului, tinerii vor urma cursuri de comunicare şi vor învăţa despre resursele naturale din această zonă, despre importanţa conservării lor şi despre colectarea selectivă a deşeurilor.

 

Informare, din casă în casă

În luna mai, voluntarii Tăşuleasa Social şi angajaţii Coca-Cola HBC România vor curăţa o porţiune a râului Negrişoara şi, în paralel, vor derula o campanie locală de informare prin care să prevină aruncarea deşeurilor în natură. Tinerii vor fi cei care vor merge din casă în casă şi îi vor informa pe localnici că zona Dorna-Cândrenilor trebuie să rămână curată.

Primul grup de voluntari a participat în perioada 12-14 martie la cursurile din campusul Tăşuleasa Social. La training au fost prezenţi câţiva angajaţi de la Parcul Naţional Călimani, care le-au vorbit tinerilor despre aria protejată şi despre turismul responsabil.

Membrii asociaţiei Tăşuleasa Social îi pregătesc pe voluntarii din zonă să se ocupe şi de gestionarea unui Centru de Informare turistică, care va fi deschis în luna iunie, în Dorna-Cândrenilor, după ce perioada de training se va încheia. Acesta va oferi vizitatorilor informaţii istorice şi turistice despre Munţii Călimani, iar ghizii locali vor fi chiar voluntarii care au participat la cursuri.

 

Educaţia, esenţială

 „Educaţia e esenţială pentru ca rolul unui ONG este să schimbe mentalităţi”, a declarat Alin Uhlmann-Useriu, preşedinte Tăşuleasa Social, care a mai completat că deja comunităţile  din zona de munte a judeţului Suceava „s-au obişnuit că ONG-urile, împreună cu voluntarii, vin şi curăţă. Oamenii nu înţeleg diferenţa dintre o asociaţie şi o firmă de salubrizare. Aşa că noi nu vrem să mai adunăm PET-uri şi gunoaie, ci să îi ajutăm pe oameni să conştientizeze. Pentru că atunci când îţi arunci gunoiul în fundul curţii, aceasta nu mai este o problemă de mediu, ci una de cultură”.

 

Continuitate

 „Paşaportul verde” este o continuare firească a proiectelor derulate de-a lungul timpului de „Tăşuleasa Social” în zona Dornelor. „Încă de la preluarea brandului de apă minerală Dorna, Sistemul Coca-Cola s-a implicat în proiecte de responsabilitate socială în judeţul Suceava. Acest lucru a atras fonduri de aproape trei milioane de euro în zonă şi s-a concretizat în sesiuni de pregătire cu autorităţile locale şi cu tinerii de aici, ecologizări, plantări, renovări de şcoli”, a declarat Laura Sgârcitu, specialist în programe comunitare la Coca-Cola HBC România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 160 de voluntari din Dorna Candrenilor, implicaţi în proiectul „Paşaportul verde”.
 Vizualizări articol: 738 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
160 de voluntari din Dorna Candrenilor, implicaţi în proiectul „Paşaportul verde”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei