Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Buget din burtă

Preţul maşinii „de lux” de curăţat cartofi, stabilit de şcoală după ureche

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Contabilii Centrului pentru educaţie incluzivă Suceava(fosta şcoală specială din Burdujeni) s-au ales cu avertismente scrise, iar comisia din şcoală care se ocupa de achiziţii şi-a încetat activitatea şi a fost înlocuită cu alta, în urma scandalului declanşat de alocarea unei sume de peste 8.300 de euro în buget pentru cumpărarea unei maşini de curăţat cartofi.

Directorul centrului, prof. Ionel Dumistrăcel, ne-a declarat, ieri, că pe lângă aceste sancţiuni au fost corectate şi lista de investiţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli, în sensul reducerii acestuia de la 50.000 de lei la 15.600 de lei. Directorul a afirmat că „eroarea” a apărut „din cauza unei estimări greşite”.

„Nu s-a studiat nici o ofertă, atâta s-au gândit cei de la contabilitate că face. A fost o categorie mai mare de obiective de investiţii, iniţial sumele au fost mai aproape de adevăr, dar apoi s-a trecut o sumă mai mare, gândindu-se că aşa se pot cumpăra şi alte lucruri”, a arătat directorul Dumistrăcel.

Întrebat prin ce modalitate intenţiona centrul să achiziţioneze celebrul, de acum, utilaj de curăţat cartofi, Ionel Dumistrăcel ne-a explicat că „se putea cumpăra direct”.

Pentru ca pe viitor să nu mai aibă astfel de iniţiative, Consiliul Judeţean Suceava, care patronează instituţia din punct de vedere financiar, a impus ca inclusiv achiziţia bunurilor cu valoare mai mică de 15.000 de euro să se facă prin licitaţie electronică.

Directorul Centrului pentru educaţie incluzivă Suceava a mai menţionat că cei trei administratori financiari de la compartimentul de contabilitate, care au fost sancţionaţi, sunt la prima abatere disciplinară.

 

Bugetul CJ a fost aprobat şi nu se poate diminua

Mai trebuie precizat că măsura propusă de şcoală Consiliului Judeţean, în sensul diminuării bugetului cu 34.000 lei, nu are nici o aplicabilitate practică, deoarece bugetul Consiliului Judeţean pentru acest an a fost deja dezbătut şi aprobat.

Scandalul maşinii de curăţat cartofi a început la şedinţa deliberativului de aprobare a bugetului pentru anul 2010, când consilierii judeţeni ai PSD i-au acuzat pe colegii lor de la PD-L şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de „dispreţ şi bătaie de joc în alocarea fondurilor publice”.

Motivul a fost că pe lista obiectivelor de investiţii finanţate din bugetul propriu al judeţului Suceava, pe anul 2010, aprobat cu votul consilierilor PD-L în şedinţa deliberativului, de luna trecută, CJ a alocat 35.000 de lei (peste 8.300 de euro) pentru o maşină de curăţat cartofi la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Suceava. Cea mai ridicată ofertă a firmelor de profil nu depăşeşte 2.500 de euro. Atunci, consilierul judeţean PSD Ovidiu Milici i-a propus preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, să expună utilajul pe esplanada Casei Culturii, în locul oului uriaş, „pentru ca sucevenii să admire cea mai scumpă astfel de maşină din lume”.

Consilierii judeţeni ai PSD nu au votat bugetul cu astfel de achiziţii extravagante, însă acesta a fost adoptat fără probleme cu votul colegilor lor de la PD-L, care au majoritatea în deliberativ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul maşinii „de lux” de curăţat cartofi, stabilit de şcoală după ureche.
 Vizualizări articol: 1824 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Preţul maşinii „de lux” de curăţat cartofi, stabilit de şcoală după ureche3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu l-au belit si pe director? trimis de
(17 mar 2010, 09:08:52
Pai ori este ,,din cauza unei estimari gresite" ori "initial sumele au fost mai aproape de adevar, dar apoi s-a trecut o suma mai mare"? Caci gura pacatosului adevar graieste: "s-a trecut o suma mai mare, g�ndindu-se ca asa se pot cumpara si alte lucruri". Stiti ce-nseamna asta? Puscarie! Iar daca se practica in mod curent in institutia care o conduci, sunt curios cum nu au ajuns si la tine, directorasule, care ai semnat lista cu propuneri de investitii. Si ce vina aveau contabilii, daca ai o comisie care se ocupa cu achizitiile?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei