Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Fermierii suceveni, instruiţi cum trebuie să depună cererile pentru subvenţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Specialişti ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, ai Direcţiei Agricole şi ai Prefecturii Suceava au iniţiat o campanie de informare a producătorilor agricoli şi crescătorilor de animale cu privire la modul în care trebuie să fie depuse cererile de subvenţii agricole pentru anul 2010.

Potrivit unui ordin al prefectului judeţului, Sorin Popescu, începând cu data de 17 martie a.c. vor fi constituite mai multe comisii formate din angajaţi ai celor trei instituţii menţionate anterior, care vor avea întâlniri în mai multe zone ale judeţului, atât cu autorităţile locale, cât şi cu fermierii. Informările vor avea loc până pe data de 23 martie 2010 şi se vor desfăşura la sediile celor nouă primării în care există centre teritoriale ale APIA Suceava, respectiv Vatra Dornei, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Siret, Suceava, Gura Humorului, Botoşana, Rădăuţi şi Vicovu de Sus.

Sorin Popescu a precizat că în cadrul întâlnirilor vor fi prezentate informaţii cu privire la modul în care se depun cererile de subvenţii, dar şi programele europene de finanţare care pot fi accesate prin proiecte de către producătorii agricoli.

Campania de depunere a cererilor de plată pe suprafaţă, în anul 2010, a debutat la 1 martie 2010 şi se va încheia pe 15 mai a.c. fără penalizări şi pe 11 iunie a.c. cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.

Pentru a beneficia de acordarea plăţii unice pe suprafaţă, solicitanţii trebuie să fie înscrişi în Registrul fermierilor, administrat de APIA, să depună o cerere de solicitare a plăţilor la termen, să exploateze un teren agricol cu o suprafaţă de cel puţin un hectar, iar suprafaţa parcelei agricole să fie de cel puţin 0,3 ha. În cazul viilor, livezilor, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole, arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie sa fie de minim 0,1 hectare.Beneficiarii plăţilor directe în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă pot fi persoanele fizice sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari, asociaţi administratori, în cadrul asociaţiilor în participaţiune, locatari sau alte cazuri similare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii suceveni, instruiţi cum trebuie să depună cererile pentru subvenţii.
 Vizualizări articol: 1383 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fermierii suceveni, instruiţi cum trebuie să depună cererile pentru subvenţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei