Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 mar 2010 - Anul XV, nr. 62 (4353)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaia de la „Vama Veche”

Agenţii de pază de la RPG susţin că au fost victimele răzbunării unor interlopi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţii firmei de pază RPG Suceava, implicaţi în altercaţia izbucnită în zorii zilei de duminică, în Restaurantul „Vama Veche”, din comuna Şcheia, au fost victimele unor indivizi care au vrut să-i pedepsească pentru că l-ar fi predat poliţiei pe unul din oamenii lor. Cel puţin asta susţine Daniel Ventoniuc, directorul general al RPG, care, printr-un comunicat de presă, prezintă o situaţie care, dacă este reală, ar trebui să-i pună serios în gardă pe poliţişti. 

 

După cum am relatat şi în ziarul nostru de ieri, duminică dimineaţă, în jurul orei 4.30, agenţi de pază ai RPG Suceava şi un alt grup de indivizi s-au încăierat în interiorul localului şi apoi afară. Altercaţia s-a soldat cu distrugerea unor bunuri din restaurant (o masă, scaune şi câteva sticle), avarierea maşinii cu care erau veniţi agenţii de pază şi rănirea lui Berariu Constantin Cical, şeful agenţiei Suceava de la RPG, diagnosticat de medici cu o plagă tăiată şi un traumatism cranio-cerebral, fără a fi vorba însă de leziuni grave.

Ancheta poliţiei a dus la identificarea a opt indivizi care au fost implicaţi în încăierare.

Pe de o parte, din grupul agenţilor de pază ai firmei RPG, în restaurant s-au aflat Berariu Constantin Cical, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, şeful agenţiei, Ştefan Prisăcariu, în vârstă de 22 de ani, din Botoşani, Alexandru Bucu, de 23 de ani, tot din Botoşani, şi Constantin Novac, de 34 de ani, din Suceava, în timp ce din tabăra adversă au fost identificaţi Adrian Aursulesei, în vârstă de 30 de ani, şi Daniel Maruseac, de 28 de ani, ambii din satul Sf. Ilie, precum şi Andrei Orest Maruseac, de 24 de ani, domiciliat în Suceava, şi Lucian Silviu Croitor, de 22 de ani, din Dărmăneşti. 

 

Predarea lui „Căpoi” la poliţie ar fi declanşat totul 

În comunicatul directorului RPG Suceava se afirmă că toate necazurile oamenilor săi pleacă de la o intervenţie la care au luat parte cu o săptămână în urmă, la unul din barurile cu care firma are contract. Acolo, agenţii RPG ar fi intervenit şi ar fi imobilizat un individ, cunoscut sub porecla Căpoi, care a sărit cu cuţitul la un client al barului, după care l-ar fi predat poliţiei. Acesta ar fi jurat răzbunare şi apropiaţi de-ai săi ar fi provocat apoi scandal, la finele săptămânii trecute, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la acelaşi obiectiv, pentru a-i pune pe agenţii RPG în situaţia de interveni.  Conform comunicatului RPG, aici a fost o primă confruntare între agenţi şi „gruparea infracţională”, după care în „Vama Veche” a urmat o a doua repriză, izbucnită în timp ce angajaţii societăţii de pază, împreună cu şeful lor, luau masa.

 

La un pas de război, în curtea Spitalului Judeţean Suceava

„În urma altercaţiilor de sâmbătă noapte au fost răniţi angajaţii noştri, care, după ce a intervenit Politia, s-au deplasat la Spital. Pentru a preveni alte altercaţii, s-au mobilizat colegi de-ai noştri, din Fălticeni, care au venit la Spital. În timp ce aceştia stăteau în curtea Spitalului, în jur de 20- 30 agresori au năvălit în curtea spitalului, pătrunzând şi în incintă”, susţine directorul general al RPG.

Deşi aceste afirmaţii par uşor exagerate, totuşi, Jandarmeria Suceava confirmă că a existat un apel la 112, care a anunţat scandalul, însă când oamenii legii au fost trimişi la faţa locului, grupul deja se dispersase, fără a fi înregistrate acte de agresiune. 

Agenţii de pază susţin că, în toate altercaţiile, doar s-au apărat de furia celor hotărâţi să se răzbune pe ei, fără a fi nici un moment agresori şi cerând ajutor imediat poliţiei.  

 

Aşteaptă măsuri mai ferme din partea poliţiei 

 „Noi nu suntem organ de anchetă, doar cerem poliţiei să intervină, agresorii sunt bine-cunoscuţi şi aşteptăm măsuri mai ferme din partea organelor abilitate”, a fost mesajul lui Ventoniuc, care a evitat să se pronunţe din ce clan ar face parte indivizii cu care este în conflict, subliniind că stabilirea acestor aspecte este treaba poliţiei.

„În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri. Efectuăm verificări pentru a lămuri toate aspectele sesizate în acest caz şi a lua măsurile ferme care se impun”, a precizat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, subliniind că cercetările din acest caz continuă.   

De precizat că, până ieri după-amiază, la poliţie nu fusese înregistrată nici o plângere din partea celor implicaţi în scandal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţii de pază de la RPG susţin că au fost victimele răzbunării unor interlopi.
 Vizualizări articol: 2340 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 13 voturi
Agenţii de pază de la RPG susţin că au fost victimele răzbunării unor interlopi4.4513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(16 mar 2010, 20:49:09
Taranoii aia betivani si nespalati din clanul Maruseac & CO inca nu sunt inchisi?!?!?!
2.   Adevarul trimis de
(17 mar 2010, 21:44:18
am ales sa postez acest topic pentru a intelege cu totii cam ce se intampla; ce vreau sa va zic e doar ca gresiti enorm in caracterizarea acestor "persoane" pe care voi le numiti agenti de paza - corect e agent de interventii, intr-adevar spunea cineva ceva de genul ca iq-ul lor e foarte scazut, asa e, dar va rog sa nu ii amesteca-ti pe toti in aceeasi oala mai sunt si persoane care au si alte activitati pe langa. in legatura cu scandalul de la vama veche, cazul se va clasa deoarece ei asteapta timpul pentru a se sterge inregistrarile(suprascriere) si chestia cu patronul e doar o "duma". ce vreau sa va mai spun si inchei aici e ca nu e vorba de nici un clan cum spunea cineva in comentarii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei