Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 sep 2008 - Anul XIII, nr. 218 (3899)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Sute de posturi la catedră, rămase fără profesori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Clopoţelul de început de an nou şcolar a sunat ieri pentru zecile de mii de elevi din judeţ. Cu toate acestea însă, în unele şcoli sucevene, catedrele nu sunt ocupate încă de cadre didactice.

După finalizarea tuturor şedinţelor publice de ocupare a posturilor cu suplinitori calificaţi sau necalificaţi, sute de posturi din învăţământul sucevean au rămas vacante.

Este vorba despre 47 de posturi complete care au rămas vacante la acest început de an şcolar. Cele mai multe catedre complete neocupate, şi anume şapte posturi, sunt la educaţie fizică. La matematică au rămas neocupate trei catedre complete, la fel şi la informatică. Câte două catedre vacante au rămas la engleză, biologie, fizică, alimentaţie publică, construcţii şi învăţători, în timp ce la limba română şi limba ucraineană maternă a rămas liber câte un post complet.

În ceea ce priveşte numărul posturilor incomplete rămase neocupate, acesta este mult mai mare. La nivelul judeţului,  din cele şase sute de posturi incomplete şi vacante, au fost ocupate 256 dintre ele, iar restul sunt în continuare fără profesori. Este vorba despre 194 de posturi incomplete, care nu au fost ocupate în nici o şedinţă publică de repartizare a suplinitorilor în şcoli.

Inspectorul şcolar general adjunct Daniel Hrenciuc a declarat că posturile se vor ocupa de profesorii pensionari care au solicitat prelungirea activităţii în învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de posturi la catedră, rămase fără profesori.
 Vizualizări articol: 2481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sute de posturi la catedră, rămase fără profesori5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(16 sep 2008, 11:31:47
e si normal daca directorii de scoli vor cate 60-70 milioane lei vechi spaga pentru un post,daca nu se autosesizeaza nimeni .....asta e Romania isi merita soarta....... ar trebui organizate flagrante cum "saracii" directori de scoli fara pic de rusine isi cer "partea",sunt destui care au studiile necesare dar din cauza acestor magari si spagari flamanzi aceia care ar trebui sa stea la o catedra stau si muncesc in fabrici si magazine alimentare, fac si cate doua facultati dar degeaba daca in ziua de azi banii vorbesc....
1.1  RE: Normal trimis de
(16 sep 2008, 15:04:57
Sa nu exageram. De ce nu ai mers la repartitie si nu ai spus ca este catedra libera pe care ai vrut sa o ocupi? Nu am vazut profesor bine pregatit vanzator la magazin. Da un exemplu concret ca sa fi crezut
1.2  RE: Normal trimis de
(16 sep 2008, 16:14:15
aiurezi...problema este ca nu sunt oameni pe unele posturi...iar tu o pui invers...
1.3  RE: Normal trimis de
(16 sep 2008, 17:50:30
Oameni sunt dar nu mai vor sa lucreze in invatamant. Sunt destule locuri de munca pentru oameni capabili unde se plateste bine.
2.   SALARII MICI trimis de
(16 sep 2008, 12:53:29
VORBESC IN CUNOSTINTA DE CAUZA:SALARII MICI,STRES CAT INCAPE,CONDITII NU PREA GROZAVE,FRIG,PARINTI CE NU SE MAI OCUPA DE COPII PT.CA SUNT PLECATI IN STRAINATATE,ALTII NU-I INTERESEAZA,ALTII CRED CA DIPLOMA NU-TI MAI AJUTA LA NIMIC S.A.TOTI SUNT BUNI NUMAI DE JUDECAT SI CAUTAT PRICINI;LA SCOALA SA FACA,SA DREAGA.....COPIII VIN CU CERCEI IN BURIC, IN LIMBA CU MANA IN BUZUNAR ITI RASPUND IN FLEGMA CA''N-AM FACUT TEMA,N-AM INVATAT''CE POTI SA-I FACI?IL SPERII CU O NOTA UN 2 DAR LA FINE IL TRECI...
2.1  RE: SALARII MICI trimis de
(16 sep 2008, 15:09:39
ASTA E ADEVARAT PLEACA OAMENII IN MASA IN ALTE TARI LA CASTIG PENTRU CA NU MAI POT SA SE DESCURCE CU SALARIILE DE MIZERIE DIN NVATAMANT SI CONDITIILE MENTIONATE DE MARI. ASA ESTE. ASTA ESTE REALITATEA. ASTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE NU SE OCUPA CATEDRELE. ASTA ESTE ABIA INCEPUTUL. O SA VEDETI CINE VA VENI DIN URMA SA VA INVETE COPIII.NU VA MAI COMENTA NIMENI CA TOT NU INCAPETI DE PROFESORI SI DE PRETENTIILE LOR FARA S STITI CARE ESTE EFORTUL SI RASPLATA MUNCII
3.   TOT IN CUNOSTINTA DE CAUZA trimis de
(16 sep 2008, 13:33:03
AI DREPTATE MARI, COPIII NU MAI SUNT INTERESATI DE SCOALA. NOTELE LE OBTIN PREA USOR, FARA PREA MULTA MUNCA. E DREPT CA SI MATERIILE SUNT CUM SUNT, DAR ELEVILOR NU PREA LE MAI PASA DE SCOALA. CU PARINTII PLECATI, IMPERTINENTA CRESCUTA SI FARA AJUTOR LA LECTII NU AI CUM SA FACI CARTE.
4.   Pensionari trimis de
(16 sep 2008, 13:47:21
unde sa mai incapa profesorii tineri daca in oras(vezi licee cu prestigiu) sunt o multime de pensionari???

4.1  RE: Pensionari trimis de
(16 sep 2008, 15:02:18
PARCA AI PICAT DIN CER PROFULE. NU AI INTELES CA AU RAMAS LOCURI NEOCUPATE TINERE? CAUTA SI VEI GASI. CERE SI TI SE VA DA POATE VREI POST DE DIRECTOR SAU DE INSPECTOR SI TE LEGI DE PENSIONARI.
4.2  RE: Pensionari trimis de
(16 sep 2008, 16:29:18
De ce masa nu se duc pensionarii pe posturile de la tara, neocupate? De ce tin locurile ocupate aiurea? Ce spagi au dat lui Hrenciuc? Iata intrebari la care trebuie sa raspunda acest Hrenciuc!
4.3  RE: Pensionari trimis de
(16 sep 2008, 17:08:40
am lucrat in invatamant si m-am lasat tocmai pentru ca e o munca neplatita. Lucrezi in conditii foarte grele, cu copiii care nu isi dau nici un interes, parinti cu pretentii dar fara sa se ocupe de copii, munca multa, fara material didactic, fara manuale, programa facuta dupa ureche, DESCURCA-TE!!! PEST CATIVA ANI NU VOR MAI EXISTA PROFESORI SA FIE CLAR. NU AU DE CE SA-SI TOACE NERVII CU CINE NU MERITA DUPA CE TERMINA O FACULTATE. VOR PREDA PROBABIL CEI CE TERMINA FACULTATI INFIINTATE LA NORMA, CU PROMOABILITATE TOT LA ANGRO.
5.   Despre hotie trimis de
(16 sep 2008, 15:34:04
sa-si vada de spagi si atunci tinerii vor veni pe la ISJ.
5.1  RE: Despre hotie trimis de
(16 sep 2008, 17:11:07
TINERII PREGATITI NU DAU SPAGA. PROSTIA SE PLATESTE. LA MUCA!!!!

CAUTATI CATEDRELE NEOCUPATE. MERGETI LA SATE CA E PLIN DE LOCURI DE MUNCA. aaaaaa vreti la Municipiu!!!! Invatati si va titularizati.
5.2  RE: Despre hotie trimis de
(16 sep 2008, 19:34:27
ai dreptate ca tinerii pregatiti nu dau spage,dar spune-mi inspectorul pe cine va baga in seama pe un prost cu bani.care-i da sau pe un destept care nu da pentru ca nu are?

toata lumea munceste

catedrele neocupate le vor lua doar profesorii pregatiti,pe cand unul care a cotizat bine la...si stiti la cine ma refer acela are un post foarte bun.
6.   MARE DREPTATE NR.1-CINEVA trimis de
(16 sep 2008, 20:51:16
ASA ESTE,DAE AM O INTREBARE ESTI SUPLINITOR????
7.   Psd ul da lectii la luat spaga trimis de
(16 sep 2008, 22:46:38
trist ca cei buni pleaca si raman spagarii analfabeti a la psd
8.   A nu se confunda urbanul cu ruralul! trimis de
(17 sep 2008, 06:58:59
La tara e normala situatia avand in vedere salariile si faptul ca nu poti deconta decat partial costul deplasarii care ajunge si la 25% din venitul net pe luna. La oras insa, catedrele ramase neocupate (si sunt unele chiar la cele mai titrate unitati de invatamant) nu au fost niciodata scoase la titularizare sau suplinire, an de an directorii le tin ascunse de listele oficiale pentru pensionari sau pentru cei care cotizeaza.
9.   PRACTIC trimis de
(17 sep 2008, 09:53:04
sa fim seriosi , acele ore suplimentare vor fi predata de catre alti profesori care abia asteapta sa-si ia norma dubla , ca asa-i romanul -avar

Propunerea mea este urmatoarea:catedrele sa fie ocupate in functie de meritul elevilor si nu in functie de localitate. Adica , ar fi super daca acele clase unde profesorul nu-si poate tine orele sa nu mai aiba parte de profesori .Sa-u lasam sa se descurce singuri si la urma sa fie evaluati..
10.   MINCIUNI trimis de
(17 sep 2008, 10:48:57
DOAMNA REPORTERITA,ATI FOST VREODATA IN SALA DE SEDINTA PUBLICA ,CA DOAR E PUBLICA,SI AVETI VOIE ?

PROFESORI CALIFICATI SUNT INJURATI SI SCOSI AFARA ,IAR UNELE POSTURI SUNT LUATE DE NECALIFICATI SI DE PENSIONARI!DE CE NU SUNTETI PE FAZA?
11.   Intrebare trimis de
(17 sep 2008, 23:04:21
Stiti ca in sistem sunt pensionari care cumuleaza de 4, 5 sau 7 ani? Si ca toti sunt sprijiniti de hrenciuc si sorodoc? Ori au dat bani grei ori ii au cu ceva la mana de ii mentin bine mersi. Cit despre minunatele posturi ramase libere, e vorba de niste ore amarite la scolile indepartate ale judetului pentru care ai nevoie de elicopter ca sa faci naveta intre scoli. Adevaratele posturi dosite sunt cele din orase. Iar cel care afirma ca trebuie sa dea 60-70 milioane lei vechi spaga pentru un post stie ce stie cind afirma. O fi dat si nu a dat cit trebuie? Sa fim seriosi , domnule, e ireala suma. Cine are asa o suma o da spaga pentru un post mai bun nu pentru un rahat de post in invatamant platit cu maximum 1000 RON pe luna (gradul I, 10 ani vechime). Cit de disperat poti sa fii sa hai banii pe apa simbetei pentru 12 luni trecute pe cartea de munca?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei